×

Regisztráció

Anime: 3x3 Eyes

3x3 Eyes © Takada Yuzo • Toei Animation

3x3 Eyes (OVA, 1991)

3×3EYES

Hossz: 4 rész
Műfaj: akció, fantasy, horror, shounen

Rendezte: Nishio Daisuke
Eredeti mű: Takada Yuzo
Írta: Endo Akinori
Karakter dizájn: Arai Kouichi
Zene: Wada Kaoru
Stúdió: Toei Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
3x3 Eyes Seima Densetsu (OVA, 1995)

Értékelések: (4 szavazat, átlag: 8.50) részletek

3x3 Eyes © Takada Yuzo / Toei Animation
A történet mondhatni szokványosan kezd, de mégis bőven fel van dúsítva szokatlan elemekkel, kezdve akár azzal, hogy főszereplőnk, Yakumo a megélhetéséért egy transzexuális bárban dolgozik, és itt találnak egymásra azzal a lánnyal, akit annak idején a nagyapja tanított.
A lány, Pai hamarosan felfedi a fiú előtt valódi mivoltát, de ez a fiú életébe kerül, ő azonban nem hal meg; Pai halhatatlan szolgája lesz, így kötelességének érzi, és valami más is arra vezeti, hogy harcoljon a lányért. Majd amikor végül rájönnek, hogy szeretik egymást, a lány önfeláldozása megmenti őket, de el is szakadnak egymástól.

A sajna túl rövid OVA csak egy apró szeletet mutat be a 2002-ig folyamatosan futott manga történetéből, és igen valószínű, hogy marketing megfontolása is volt az elkészítésnek. Mindenesetre kár, hogy a korszak, de talán az elkövetkező idők horrorjai nem érték el azt a szintet, amit a 3x3 igen.
Az alapötlet, amire az egész vonulat építkezik, miszerint a főhősnő a benne lévő hatalmas mágikus entitás és kislányi mivolta között lavíroz, ismerős lehet más animékből, viszont az anime korára tekintettel kijelenthető, hogy ha nem is más, akkor ez lehetett az eredete azoknak az animéknek, amik beugorhatnak nekünk.
A kor színvonalához képest mesterműi színvonalú az animáció, a testábrázolások pedig kifejezetten, néhol magukkal ragadóan emberiek. Az animére azonban, ha képernyőre kerülne - ami nem túl valószínű a mai trendek mellett -, véleményem szerint egy tizenhatos karika habozás nélkül rákerülne. A vér, és a mortális sebek ábrázolása csakúgy, ahogy a testet érő legkülönfélébb csapások hatására élethűen szakadó ruhák éppen csak kikerülik az időszak tabuit, de ettől még néhol igen meglepő avagy megrázó élményben lehet része annak, aki nem készül fel rájuk.
Írta: Khaos
Khaos értékelése: 8 (nagyon jó)
2008.10.02.
31508 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

3x3 Eyes © Takada Yuzo • Toei Animation

Hozzászólások:
Tényleg megrázó élmény annak, aki nem készül fel rá. Nekem egyáltalán nem ez a műfajom, én csak mint Hayashibara Megumi rajongó néztem meg az OVA-t. El tudom fogadni, hogy a műfaj kedvelői számára nagyon jó alkotás lehetett a 3×3 EYES, de nekem az egész szörnyek, lövöldözés és leváló végtagok értelmetlenek voltak, ebből kifolyólag borzasztó élmény volt számomra ez az OVA.

És az ilyenek miatt is meglehetősen ellentmondásos Hayashibara Megumi első néhány éve, hogy szinkronizált ilyen horror animékben (a Blue Seed nem ennyire véres, de hasonló mondanivalót érzek abban is), ugyanakkor meg bájos, szinte gyerekdalokat énekelt fel az első néhány albumára, és animékben is szerepet vállalt, mint a Mahou no Princess: Minky Momo, amelyik szintén inkább a gyerekkategóriába sorolható.
#1 | 2017.05.16. | írta: supermario4ever
Hozzászólás írásához jelentkezz be.