×

Regisztráció

Anime: Itazura na Kiss

Itazura na Kiss © Tada Kaoru • TMS Entertainment

Itazura na Kiss (TV, 2008)

イタズラなKiss

Hossz: 25 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, hétköznapi, iskolai élet, shoujo

Rendezte: Yamazaki Osamu
Eredeti mű: Tada Kaoru
Írta: Matsuda Eriko, Hirota Mitsutaka, Kobayashi Naruo, Shimizu Yukako
Karakter dizájn: Soeta Kazuhiro, Fujioka Maki
Zene: Takanashi Yasuharu
Stúdió: TMS Entertainment

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (18 szavazat, átlag: 8.44) részletek

Itazura na Kiss © Tada Kaoru / TMS Entertainment
Aihara Kotoko már nagyon régóta szereti évfolyamtársát, a nagyon népszerű és okos Irie Naokit. Rá is veszi magát egy nap, hogy átadja szerelmes levelét, de Irie gorombán visszautasítja, ráadásul a visszautasításnak nézői is akadnak, lényegében Kotoko az egész iskola előtt beég, és még jó sokáig róla fognak beszélni. Ezek után Kotoko mélységesen megbántódik, és végérvényesen lemond Irie-ről. Barátnői megpróbálják felvidítani, és házavató bulit szerveznek, mivel Kotokoék háza éppen elkészült, amit az apja saját kezűleg épített fel. Aztán valamilyen oknál fogva a ház összeomlik, és a Kotokóék hajléktalanok lesznek. Szerencsére az apja legjobb középiskolai barátja meghívja őket magukhoz átmenetileg lakni, és a véletlen folytán éppen Irie-ék azok a jó barátok, így hát Kotoko és Naoki ettől kezdve együtt laknak.

Azt gondolnánk, innentől egy szokványos love-story következik. A két fiatal egymásba szeret, összeházasodnak, családot alapítanak és kész. Na de azért ne szaladjunk annyira előre. Jó, persze, egymásba szeretnek, de ebben az animében nem ez a fontos, hanem a folyamat, ahogyan történnek az események, hogy ennek a kissé butácska lánynak hogyan sikerül az okos és kissé mogorva srác szívét meghódítani, és hogy milyen segítséget kap ehhez. És persze figyelemmel kísérhetjük a mellékszereplők életét is amellett, hogy a szereplők hogyan válnak előttünk felnőttekké.

Nekem ez az anime igazán nagyon tetszett. Nem az a szokványos, "a két szereplő egymásba szeret és happy end", hanem igazán valós helyzeteket és problémákat vetett fel.
A manga sajnos befejezetlen maradt a mangaka halála miatt, de az animét Kaoru Tada tervei alapján fejezték be, szóval nem hiszem, hogy olyan sok eltérés lett volna a kettő között. Az animéből készül egy live-action is, ami 9 részes. Sajnos még nem volt rá lehetőségem, hogy belenézzek, de véleményem szerint érdemes megtenni.
Írta: Mea
Mea értékelése: 9 (kitűnő)
2008.10.03.
29217 olvasás

Ismertető értékelése:
3.80 (jó), 5 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Itazura na Kiss © Tada Kaoru • TMS Entertainment

Hozzászólások:
Én is nagyon szeretem ezt az animét, aminek számomra is nagy hatása volt. 3 nap alatt letöltöttem és meg is néztem a részeket, melyeket alig tudtam esténként abbahagyni, bár ez úgy 2-3 hónapja volt már. Akinek segítség kell a rész vagy a feliratal letöltéshez, azoknak tudok pár oldalt ajánlani. A felirat letöltő oldalon regisztráció szükséges!!!!
Felirat: http://animgo.hu/reg.php?fel=376
Rész letöltés: http://szinkronosanime.co.cc/2009/01/itazura-na-kiss-feliratos/
Élvezetes anime nézést kívánok mindenkinek :D.
#5 | 2010.04.04. | írta: Narita
heloka!!!!!én most geztem el már a 4.rész-nél tartottam amikor megállt és átmen hotdogra.tudnál nekem segiteni hogy lehet magyar feliratosan megnézni???
kösszi pussz!
#4 | 2010.04.03. | írta: sakuraneesan
Ja, és még én is igazán a hatása alatt vagyok!!
#3 | 2009.06.28. | írta: MissTink
Én pont a héten fejeztem be az animét ( 2009. 06. 22. hétfő/ 06. 22. kedd, 00: 15)!
Nekem nagyon tetszett! Imádom! Szreintem ez a legjobb Love-Story a világon, tényleg valós helyzeteket és eseményeket mutat be, jól ábrázol mindent!
#2 | 2009.06.28. | írta: MissTink
Egészen kiváló anime, még mindig a hatása alatt vagyok. Számomra a legnagyobb értéke, hogy olyan mélységben és valósághűen ábrázolja Kotoko és Irie-kun kapcsolatát, amit még máshol nem tapasztaltam. Etalon, ha bárkit érdekel a japán valóság, ami egyébként európai női szemmel nézve néhol egészen elképesztő... Természetesen néhány rész alatt teljes szimpátia alakul ki Kotoko mellett, ami együtt jár azzal, hogy Naokit időnként szívesen felképelné az ember lánya... Mindent összevetve szerintem zseniális!
#1 | 2009.06.19. | írta: bocthecic
Hozzászólás írásához jelentkezz be.