×

Regisztráció

Anime: Red Garden: Dead Girls

Red Garden: Dead Girls © Gonzo

Red Garden: Dead Girls (OVA, 2007)

デッド ガールズ レッド ガーデン

Hossz: 45 perc
Műfaj: akció, romantikus, sci-fi, mecha

Rendezte: Matsuo Kou
Írta: Okada Mari
Karakter dizájn: Fujijun, Ishii Kumi
Zene: Senju Akira
Stúdió: Gonzo

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Red Garden (TV, 2006)

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Red Garden: Dead Girls © Gonzo
A 2007-es Dead Girls OVA a Red Garden TV sorozat folytatása, ami a sorozat befejezése után, valamikor a távoli jövőben játszódik.

A futurisztikus New Yorkban járunk, ahol a négy halhatatlanná vált lány, Kate, Rachel, Claire és Rose a Dead Girls néven elhíresült fejvadász csapatként dolgoznak. Harccal töltött mindennapjaik mellett átlagos iskolai életet élnek, és a hosszú évek során szoros barátság alakult ki köztük. Egy nap az iskolájukba különösen jóképű cserediák érkezik, és a négy lány fogadásból rivalizálásba kezd az új fiú kegyeiért. Hamarosan megjelenik a fiú húga is, Louise, aki barátságot akar kötni a lányokkal.

A Red Garden OVA sokkal kevésbé veszi komolyra a figurát, mint a sorozat, feltehetően inkább a szórakozás kedvéért készült el, talán hogy újra láthassuk a sorozatból megkedvelt szereplőket, de ezúttal egy kicsit úgy, ahogy a sorozatban nem sikerült. A sok-sok év ugyanis bár külsőleg cseppet sem változtatott a lányokon, belsőleg annál inkább nyomot hagyott rajtuk, és egészen megváltoztak azóta, mióta magukhoz tértek a Vörös Kertben, a soha el nem hervadó virágok között. Rachel viccesen slampos lett, Rose megkomolyodott, Claire nem örökké elégedetlen, Kate pedig belevaló lány lett, és mindegyikük igazán élettel teli. Mellettük több egyéb ismerős is visszaköszön a sorozatból, de ők feltehetőleg csak a régi szereplők hasonmásai.

Maga a történet nem valami különleges, de a maga módján szórakoztató scifi-mecha-akció sztori egy pici romantikával. Mindenesetre érdekes megismerni a lányok jövőjét a sorozat befejezése után, és más személyiséggel viszontlátni őket. Túl komolyan venni nem szükséges, pusztán 45 perc kikapcsolódás a sorozat kedvelőinek.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2008.10.09.
27736 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Red Garden: Dead Girls © Gonzo

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.