×

Regisztráció

Anime: Mata Mata Saber Marionette J

Mata Mata Saber Marionette J © Akahori Satoru • Bandai Visual / Hal Film Maker

Mata Mata Saber Marionette J (OVA, 1997)

またまたセイバーマリオネットJ

Saber Marionette J Again


Hossz: 6 rész
Műfaj: akció, vígjáték, romantikus, kaland, sci-fi

Rendezte: Shimoda Masami
Eredeti mű: Akahori Satoru
Írta: Sekijima Masayori, Akahori Satoru, Kanamaki Kenichi
Karakter dizájn: Shimamura Shuichi
Zene: Parome
Stúdió: Bandai Visual, Hal Film Maker

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Saber Marionette J (TV, 1996)

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Mata Mata Saber Marionette J © Akahori Satoru / Bandai Visual / Hal Film Maker
Nos, kedvenc marionette-jeink visszatértek. Rövid összefoglalás, hogy mi is történt eddig.
Az emberiség a túlnépesedés miatt úgy döntött, új lakható bolygókat keres a világűrben. Az egyik ilyen hajó a Mezopotámia volt. Ám a fedélzeti számítógép beleszeretett a tervezőjébe, és minden áron magának akarta a csajt. Aki tudott, annak menekülnie kellett. Csak hatan élték túl a számítógép dührohamát, ők a legközelebbi, életre alkalmas bolygón landoltak. Balszerencséjükre, mindannyian férfiak voltak. Lorelei, a számítógép tervezője, a Mezopotámia fogságába esett. Hogy az emberiségnek legyen reménye a túlélésre, az egyik túlélő, Faust, felvetette, hogy génmanipulációval alkossanak embereket, akik benépesíthetik a bolygót. Ám bizonyos okoknál fogva, nem sikerült nőt klónozniuk.
A bolygót Terra II-nek nevezték el, és a túlélők - a belőlük klónozott emberekkel együtt - hat államot alapítottak. Mivel nők nem voltak, hát androidokat építettek a nők mintájára, hogy valahogy pótolják ezt a hiányt. Az androidokat marionette-eknek nevezték. Sajnos azonban nem voltak érzelmeik.
Faust és Ieyasu azonban szerelmesek voltak Lorelei-ba, és nem feledték, hogy ki kell őt menteni a Mezopotámia fogságából. Úgy gondolták, hogy Lorelei személyiségét három részre osztják, és ezt adják oda a Mezopotámiának, akkor visszakaphatják a lányt. Ezért megalkották a "maiden áramköröket", és azokat három-három marionette-be helyezték. Amint a marionette-ekben a személyiség-részek kifejlődnek, visszahozhatják Loreleit.
300 évvel a katasztrófa után Faust úgy döntött, hogy leigázza Terra II-t. Az ő maiden áramköreit a három saber dollba: Tigerbe, Pantherbe és Luchsba rakta, ám nem sikerült felnevelni őket. Birodalma, Gartland megtámadja Japonesst, ahol Ieyasu uralkodik. Itt egy véletlen folytán egy fiú, Mamiya Otaru, felébreszti a három marionette-et: Lime-ot, Cherry-t és Bloodberry-t, akik szintén rendelkeznek maiden áramkörrel. Eztán együtt harcolnak Faust és a Saber Dollok ellen.
Faust elbukik, ám Otaru felneveli a lányokat, és ígyesély nyílik az utolsó megmaradt nő Lorelei megmentésére. A lányok úgy döntenek, Otaruért feláldozzák magukat, elmennek a Mezopotámiára és kiszabadítják Lorelei-t, amiben az immár megtört és megváltozott Faust is segít nekik. A Mezopotámia azonban nem bírja elfogadni a lányok érzelmeit, és Lorelei után őket is visszaengedi a Terra II-re.

Ezen események óta eltelt 1-2 hónap. Otaruék éttermet nyitottak, ahol Cherry a szakács, élik mindennapi életüket, és mindent megtesznek, hogy elkerüljék a szomszédban lakó Hanagatát. Lorelei-nek hála, megkezdődhetett a nők klónozása is. Faust elindult, hogy utánanézzen egy megérzésének.
És ekkor jön a baj. A Terra II-t 80 000 évente hatalmas katasztrófa súlytja, mely elpusztíthat mindenkit. Megállítani csak az NSM-X1 képes, amit New Texas fejlesztett ki. Közben Otarunak szembe kel néznie a serdülő korral, feltűnik egy új marionette, aki rendelkezik maiden áramkörrel, és hihetetlen képességekkel. Hanagata rendkívül szerelmes Otaruba, ezért teleépítette a házat titkosajtókkal (riszes vödör, szekrény, stb.) és egy perc nyugtot sem hagy nekik. New Texas MESCAL-okat küld az X1 után, akik majdnem végeznek Lorelei-jel, és közeledik a világvége. Lehetne ezt még fokozni?!
Lehet. Faust ugyanis elküldi a Saber Dollokat Otaruhoz, hogy tanítson nekik egy kis emberséget, valamint Tiger maiden áramkörét is meg kellene javítania Lorelei-nak. Így már hat marionette-je lesz Otarunak, ráadásul Luch úgy értelmezi a helyzetet, hogy ha el tudja csábítani Otarut, akkor ez sikerülhet Fausttal is. Tehát van öt marionette, akik Otaru szeretetére hajtanak.

Ez a néhány rész elsősorban a lányok fejlődésével foglalkozik, valamint némi átmenet a következő sorozahtoz. Nem lesz hiány poénokban - elsősorban a "ki szereti Otarut" a téma, valamint Hanagata is hozza megszokott formáját. Lesznek érzelmek (szerelem, bűnbánat, szeretet, stb.), és persze akciók, meg világvége.
A grafika a megszokott, a színek azonban sokkal élénkebbek, mint a sorozatban voltak. A zene szintén nagyon jó lett, az openingek, endingek magával ragadóak, mindig kötődnek az épp aktuális részhez.
Ajánlom azoknak, akik látták a sorozatot, tökéletes folytatás. Akik nem látták a sorozatot, azok nézzék meg azt, és utána nézzék meg ezt is. A néhol felbukkanó ecchi miatt kitenném a 16-os karikát, bár talán ennyi még belefér.
Írta: clairvoyant1
clairvoyant1 értékelése: 10 (mestermű)
2008.11.27.
26781 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Mata Mata Saber Marionette J © Akahori Satoru • Bandai Visual / Hal Film Maker

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.