×

Regisztráció

Anime: Shugo Chara!

Shugo Chara! © Peach-Pit • Satelight

Shugo Chara! (TV, 2007)

しゅごチャラ!

Hossz: 51 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, hétköznapi, iskolai élet, magical-girl, kawaii, shoujo

Rendezte: Yasuda Kenji
Eredeti mű: Peach-Pit
Írta: Shimada Michiru, Inukai Kazuhiko, Yasuda Kenji, Nakamura Makoto, Kingetsu Ryunosuke, Koyama Tomoko
Karakter dizájn: Sai Fumihide
Zene: Di'LL
Stúdió: Satelight

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (17 szavazat, átlag: 8.41) részletek

Shugo Chara! © Peach-Pit / Satelight
A történet főszereplője Hinamori Amu, egy látszólag kemény punk stílust valló lány. Ám senki sem ismeri Amu igazi énjét: amellett, hogy anyja kissé feltűnő ruhákat ad rá, egy szolid és félénk teremtés, így az iskolában mindenki hidegvérűnek és keménynek hiszi. Egy éjjel Amu azt kívánja, hogy bárcsak lenne annyi bátorsága, hogy megtudja mutatni az igazi személyiségét. És amikor Amu elalszik, csodák-csodájára 3 különböző színű tojás jelenik meg reggel az ágya mellett. Amu mit sem sejtve beviszi az iskolába a személyiség átformáló tojásokat. Az iskolában éppen egy különleges diákkör, az "Őrzők" tanácskoznak. Amunak rögtön megtetszik egy fiú, Tadase Hotori, ám amikor Tadase közelebb szeretne kerülni hozzá, Amu gondolkozás nélkül visszautasítja - itt követ el egy nagyon nagy hibát, hiszen Amu bevallja a szerelmét - hogy jóvá tegye azelőtt döntését - de akkor már Tadase visszautasítja - azzal az indítékkal hogy mást szeret - így Amu sírva elrohan. Út közben nem veszi észre, hogy egy gödör felé közeledik, és hogy még borzasztóbb legyen Amu élete, bele is esik. Ekkor véletlenül összetöri az egyik tojást, amelyből az ő saját tündérkéje - charája - Ran bújik ki, és így átformálja Amu személyiségét.
És ezzel a véletlen szerű dologgal indul a történet körforgása. Amu hamarosan megismeri a macska fülű Ikutót, aki eleinte elakarta lopni a tojását - de ennek ellenére szerelmesek egymásba. Megismeri Ikuto húgát is, aki köztudottan szerelmes testvérébe. Emellett pedig az iskolában is megismer néhány embert. Valóban átformálta a tojás Amu személyiségét.

A történet nagyon aranyos, beleillenek a karakterek a képbe. A történet nem éppen a legfilozofikusabb, ám a lényege egyértelmű: néha az ember nem önmagát mutatja, pedig a legtermészetesebbre kell törekedni. A karakter dizájn csillagos ötös a gyönyörű grafikával együtt. És amellett, hogy ennyi jót elmondtam róla, alá is tudom támasztani azzal, hogy Japánban rengeteg rajongója van, kész rajokat toborzott ez az anime, mint a manga is.
Minden korosztálynak ajánlom, különösen a romantikus vígjátékot kedvelőknek.
Írta: HaruhinoYuutsu
HaruhinoYuutsu értékelése: 7 (jó)
2008.12.21.
35513 olvasás

Ismertető értékelése:
4.40 (jó), 5 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Shugo Chara! © Peach-Pit • Satelight

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.