×

Regisztráció

Anime: Gintama

Gintama © Sorachi Hideaki • Sunrise

Gintama (TV, 2006)

銀魂

Hossz: 137 rész
Műfaj: akció, vígjáték, sci-fi

Rendezte: Takamatsu Shinji
Eredeti mű: Sorachi Hideaki
Írta: Yamatoya Akatsuki, Yokote Michiko
Karakter dizájn: Takeuchi Shinji
Zene: Kamagata Eiichi
Stúdió: Sunrise

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (8 szavazat, átlag: 9.12, #32) részletek

Gintama © Sorachi Hideaki / Sunrise
A 17. század közepén járunk, Edoban. Gondolom, egyből mindenki egy szamurájokkal teli világot képzel el, de ebben a sorozatban ez NEM így van. Ekkora Japánt leigázták az "Amanto"-nak nevezett földönkívüliek, és a főváros már elképzelhetetlen felhőkarcolók, űrhajók, autók, motorok és internet nélkül. A kardviselés illegális dologgá vált, szamurájnak lenni pedig egyenesen öngyilkos vállalkozás lett.
Főhősünket, az első ránézésre erőt és bátorságot (no meg egy kis bambaságot) sugárzó Sakata Gintokit - kit természetes ezüst színű, göndör hajjal áldott meg a sors - tehát egy ilyen világ veszi körül, s az örökké aggódó Shinpachival, valamint az édes, ám annál veszélyesebb és bélpoklosabb Kagurával szerény kis vállalkozást visz, melyből éppen sikerül nekik fizetni az üzlethelyiség bérét.

A valójában nem összefüggő részek alatt nyomon követhetjük a meglehetősen defektes társaság mindennapi életét, amelynek sokszor egy-egy szerencsétlen ügyfél problémája adja meg az alapkövét.
Gin-san, aki alapvetően hajlamos a gyávaságra, az orrtúrásra és a nem épp etikus viselkedésre erején felül próbál teljesíteni kis csapatával - kivétel amikor nem -, hogy meglegyen a napi betevő, vagy ha már nyakig benne vannak a bajban, akkor sikerüljön belőle kimászni.

A törtnénetet természetesen megbolondítja rengeteg idióta karakter - vegyük csak Elizabeth-et, a génhibás, óriási kacsát, aki valójában fiú vagy éppen Sadaharut, Kagura kiskedvencét, a szintén túlméretezett kutyát, aki előszeretettel harap rá az emberek fejére, de szinte az összes karaktert fel lehetne itt sorolni.
Aki eddig még reménykedett egy vérbeli, autentikus szamurájos csihi-puhiban, akkor le kell törjem, mivel a Gintama gyakorlatilag egy paródia, hiszen a mű szinte egy animét sem kímél, de olykor-olykor még híresebb filmeket is elővesz - példának okáért már első részben találkozhatunk a Star Wars védjegyeként ismert fénykardjával.

A karakterdizájn egész szépre sikerült, csillagos ötöst érdemel már csak a bugyuta fejek és a nyomoronc piti szélhámosok megformálása miatt is.
Összeségében egy rendkívül élvezetes, néhol agysejtpusztító, érdekes sorozattal van dolgunk, ami Japánban és az USA-ban meglehetősen nagy sikernek örvend.
Írta: Fuguang
Fuguang értékelése: 9 (kitűnő)
2008.12.28.
55178 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Gintama © Sorachi Hideaki • Sunrise

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.