×

Regisztráció

Anime: Witch Hunter Robin

Witch Hunter Robin © Yatate Hajime • TV Tokyo / Bandai

Witch Hunter Robin (TV, 2002)

ウィッチハンターロビン

Hossz: 26 rész
Műfaj: akció, sci-fi

Rendezte: Murase Shouko
Eredeti mű: Yatate Hajime
Karakter dizájn: Takahashi Kumiko
Zene: Iwasaki Taku
Stúdió: TV Tokyo, Bandai

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (66 szavazat, átlag: 8.36) részletek

Witch Hunter Robin © Yatate Hajime / TV Tokyo / Bandai
A sorozatot, ha valamihez nagyon hasonlítani szeretném, akkor az az X-files lenne...viszont a kettő közötti kapcsolat annyiban ki is merül, hogy a WHR-ben szintén egy szervezet végez nyomozásokat természetfeletti jelenségek kapcsán. Ez itt a Solomon, azon belül is a Japánban létező központjuk, az STN-J, akik csupán egy féle ügyre szakosodtak, ez pedig nem más, mint hogy felkutassák a ma élő "boszorkányokat",( ami itt minden okkult képességgel rendelkezőre emberre értendő), és, fogalmazzunk úgy hogy ártalmatlanná tegyék őket. Ha egy akció sikeres, vagyis a célpontot sikerült harcképtelenné tenni, akkor elszállítják a Factoryba. Ugyan a "vadászok" úgy tudják, hogy az elszállított delikvenseknek nem esik különösebb baja, azzal talán nem lövök le nagy poént, ha elárulom hogy ez így nem egészen igaz... Munkájuk közben egy különleges anyag, az Orbo védi a vadászokat a boszorkányok képességeitől, ill. ennek segítségével tudják kiütni őket.
No, ebbe az érdekes helyzetbe csöppen bele a kis főhősnőnk, Robin, mikor erősítésként érkezik meg az STN-J-hez, ugyanis egy tagjuknak rejtélyes körülmények között nyoma veszett...

Egy kis leírás a főbb szereplőkről:

Itt van mindjárt elsőnek Sena Robin, egy 15 éves lányka, aki a történet elején érkezik az STN-J-hez, mint ahogy az már említve volt. Olaszországban nevelkedett, egy amolyan monostor félében, ahol külön boszorkavadásznak képezték ki( milyen szépen is lehet fordítani a witch hunter-t, nemde? ) Ő egy "Craft-user", ami magyarul annyit tesz, hogy szintén rendelkezik természetfeletti erőkkel, az ő esetében éppen az a helyzet, hogy tekintetével lángra tud gyújtani szinte bármit. Az ember azt nézni ki belőle, hogy egy félénk, visszahúzódó személyiség, holott leginkább csak amolyan koraérett, és ki tud állni magárt ha kell, vagyis annyira nincs elveszve, de alapjábna véve igencsak csöndes természet. A múltjában van egy pár sötét titok, amiket nyilván nem fogok most lelőni, tessék szépen nmegnézni a sorozatot. A legtöbben barátságosan viszonyulnka hozzá a vadászok közül, kivéve Amont, aki eléggé ridegen és cinikusan áll hozzá, és Michaelt, akivel végül elég hamar mégis közös nevezőre jutnak.

A következő kiszemeltünk Amon, aki annyira nagyon titokzatos, hogy csupán a keresztnevét lehet tudni:Ð Röviden és tömören: ő a helyi darkos, angst bishounen, nna. Mondjuk azért van néhány érdekesebb megmozdulás a későbbikeben, de ez nem igazán változtat sokat a sorozatban betöltött szerepén. Amint várható, ő vadászcsapat vezetője is. Nagyon keveset lehet tudni róla, mint a sorozatban szereplőkről úgy általában. Állítólag valamilyen kapcsolat van közte, és a 6 hónappal ezelőtt eltűnt vadász között, illetve valamiféle szálak fűzik az STN-J vezetőjének lányához is.

Következik Sakaki Haruto, egy tizenyolc éves srác. Kissé forrófejű, néha meggondolatlan, amolyan fejjel a falnak típus, aki azonban ritkán hagyja cserben társait. Álltalában motorjával vesz részt a nyomozásban, és mivel hajlamos veszélyesebb helyzetekbe kerülni, néha bukik is egyet:Ð Leginkább Karasumával értik meg egymást.

És most az előbb említett Karasuma Miho. Ő egy 19 éves nő, aki a többieknél komolyabban veszi a kapott feladatokat, bár sokkalta barátságosabb mint Amon. Azt is mondhatnánk, hogy ő a csapat lelke, hiszen többet törődik a tagokkal, mint vezetőjük. Robint talán ő fogadja a legszívélyesebben, noha nem ritkák köztük a kissebb összetűzések. Ő is rendelkezik parafenomén képességel, bár ez jóval gyengébb mint Robiné, azonban a nyomozások alkalmával mindig jól jön. Ez az ún. "scrying", vagyis ha megérint egy tárgyat, akkor képes abból érzelmeket, gondolatokat kiolvasni.

Aztán Michael Lee, egy 16 éves kölök...egész nap nyomatja a fülében a metálzenét, zabálja a chipset, Robinnal eleinte kifejezetten bunkó..Ő amolyan komputerzseni, így őrá hárul az összes ilyen feladat elvégzése az STN-J-nél. Azonban nem önszántából dolgozik nekik, pechére ugyanis bejutott az ügynökség számítógépeibe, amit az ottani emberek nem igazán szíveltek...az életéért cserébe azóta az ő tulajdonukban van, és eléggé rövid pórázon tartják, a főnök engedéje nékül az épületet sem hagyhatja el.

Végül, de nem utolsósorban Doujima Yurika....személy szerint nekem Robin után ő a legszimpatikusabb. Lusta, kissé szétszórt nőcske, aki még munka közben is folyton a divatlapokat bújja. Ő az, aki mindekivel ki tud jönni a csapatból, és mindenkivel igazán barátságos. A bevetéseken mondjuk kissé esetlenebb, mint a többiek, de azért megállja a helyét. Persze ő sem az ami elsőre látszik, vagyis e mögött a kissé idétlen álarc mögött egy elég nagy súllyal bíró titok lappang.

Nos, remélem sikerült kedvet teremtenem a sorozathoz, mindenkinek ajánlom, aki szereti a komolyabb hangvételú animeket. Szerintem hangulatilag igazán eltalált lett, amihez a színvilág is tökéletesen illeszkedik, a karakterdizájn meg személy szerint nekem nagyon bejött, bár az igaz, hogy kissé eltér a megszokottól. Viszont ha könnyed szórakozásra és poénokra vágysz, akkor messze kerüld el a sorozatot, mert akkor elég valószínű, hogy nem igazán fogod megkedvelni. De hát próba cseresznye, mint mondják.^_~
Írta: LeWish
LeWish értékelése: 8 (nagyon jó)
2004.07.25.
27246 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Witch Hunter Robin © Yatate Hajime • TV Tokyo / Bandai

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.