×

Regisztráció

Anime: Kazoku Robinson Hyouryuuki - Fushigi na Shima no Flone

Kazoku Robinson Hyouryuuki - Fushigi na Shima no Flone © Johann David Wyss • Nippon Animation

Kazoku Robinson Hyouryuuki - Fushigi na Shima no Flone (TV, 1981)

家族ロビンソン漂流記ふしぎな島のフローネ

Swiss Family Robinson


Hossz: 50 rész
Műfaj: hétköznapi, kaland, történelmi, shoujo

Rendezte: Kuroda Yoshio
Eredeti mű: Johann David Wyss
Írta: Matsuda Shozo
Karakter dizájn: Seki Junichi
Zene: Hattori Katsuhisa, Sakata Kouichi
Stúdió: Nippon Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Kazoku Robinson Hyouryuuki - Fushigi na Shima no Flone © Johann David Wyss / Nippon Animation
A tízéves kislány, Flone Robinson Svájcban lakik szüleivel és két fiú testvérével. A család nyugodt életét éli Bernben, míg egy nap az orvos édesapa levelet kap régi barátjától, aki megkéri, hogy a távoli Ausztráliában segédkezzen orvosként. A család nehéz választás előtt áll, ami az egész további életüket megváltoztathatja. Flone persze kitörő lelkesedéssel fogadja a költözés lehetőségét, és végül megszületik a döntés: a család Ausztráliába költözik. Az utazás vidámnak ígérkezik, de hamarosan tragédiába fordul, a vitorlás hajó ugyanis viharba keveredik, és süllyedni kezd. A család lemarad az utolsó mentőcsónakról is, és egyedül maradnak a süllyedő hajón. Végül sikerül megmenekülniük a fedélzetről, és biztonságosan partot érnek. De az öröm nem tart sokáig, ugyanis kiderül, hogy a szárazföld egy csodálatos trópusi sziget, ami azonban teljesen lakatlan. Az öttagú családnak nem marad más lehetősége, mint szembeszállni a veszélyekkel, élhető körülményeket teremteni a szigeten, és kitalálni, hogyan juthatnának haza.

A Fushigi no Shima no Flone a World Masterpiece Theater sorozat 1981-es darabja, ami Johann David Wyss "A svájci Robinson család" című, 1912-es regénye alapján készült. Az eredeti regényhez képest az anime néhány változtatást vitt a történetbe, például a regényben a családnak négy fia van, az anime pedig két fiú mellé egy kislányt választott főhősnek a vidám Flone személyében.
Az eredetijéhez hasonlóan az anime is elsősorban gyerekeknek szóló történet sok tanulsággal a család fontosságáról és a természet szeretetéről. Robinsonék különböző kalandokat élnek át a szigeten, amit lassan saját hasznukra fordítanak, és otthont teremtenek maguknak. Leleményességüknél fogva minden akadályt leküzdenek, még ha nem is sikerül minden elsőre, sőt, akár másodszorra sem, amiért a realitás terén plusz pont jár az animének. Összességében egy könnyed, kalandos sorozat, aminek helyenként aranyos humora is van.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2009.07.15.
27802 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Kazoku Robinson Hyouryuuki - Fushigi na Shima no Flone © Johann David Wyss • Nippon Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.