×

Regisztráció

Anime: Hime-chan no Ribbon

Hime-chan no Ribbon © Mizusawa Megumi • Toei Animation

Hime-chan no Ribbon (TV, 1992)

姫ちゃんのリボン

Hime-chan's Ribbon


Hossz: 61 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, hétköznapi, magical-girl, shoujo

Rendezte: Tsuji Hatsuki
Eredeti mű: Mizusawa Megumi
Írta: Yukimuro Shunichi
Karakter dizájn: Watanabe Hajime
Zene: Kawai Kenji
Stúdió: Toei Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Hime-chan no Ribbon © Mizusawa Megumi / Toei Animation
Erika hercegnő a mágikus királyságból érkezett a Földre, hogy keressen egy kislányt, aki épp úgy néz ki, mint ő maga. Ennek a kislánynak kell odaadnia a mágikus masniját, aminek segítségével a viselője átváltozhat bárkivé, akivé csak akar. Ha a masni a földi kislány hasznára válik, Erika elnyeri a mágikus királyság trónját. Erika hamarosan meg is találja, akit keresett: a kislány az általános iskolás Nonohara Himeko, becenevén Hime-chan.
Bár Hime-chan rövid haját leszámítva Erika kiköpött mása, egyébként a hercegnő szöges ellentéte, örökmozgó, kissé szétszórt, fiús kislány. Pedig Hime-chan szeretne lányos, házias lenni, akárcsak a nővére, Aiko. Már csak azért is, mert titokban szerelmes a felsőbb éves Hasekura Kouichibe. Erika tehát rábízza a masnit Hime-chanra, hogy használja belátása szerint. Segítőt is ad mellé, és életre kelti Hime-chan kedvenc plüssállatát, Pokotát, aki mindig segít, ha Hime-chan bajba kerül.

Hime-chan persze rögtön arra használja a masnit, hogy közelebb kerüljön Hasekurához, de ehelyett akihez egyre közelebb kerül, az nem más, mint az iskola bajkeverője, a szemtelen Kobayashi Daichi. A fiú hamarosan leleplezi Hime-chan titkát, ami nem kis riadalmat okoz Erika számára, de persze idővel kiderül, hogy Daichi nem is olyan bajkeverő, mint amilyennek Hime-chan gondolta.
Mivel Hime-chan kissé meggondolatlan, az átváltozásai néha balul sülnek el, és felelőtlen akcióival néha bajba keveredik, de végül mégis mindig jóra fordulnak a dolgok, és Hime-chan a varázstárgyak segítségével tanul is valamit: elfogadni önmagát olyannak, amilyen, új barátokat szerez, és megtanulja, hogy ne ítéljen meg másokat elsőre.
Ahogy az lenni szokott, főhősnőnk életét néhányan meg is nehezítik, például Sei, a jóképű fiú a mágikus királyságból, vagy osztálytársa, a féltékeny Hibino Hikaru, aki fülig szerelmes Daichibe.

A Hime-chan no Ribbon aranyos magical girl anime, a műfaj egyik klasszikusa, amiben minden megtalálható, ami kell: szerethető főhősnő, elmaradhatatlan kabalaállat, egy kis romantikus szál, hétköznapi események, és sokszor humoros kalandok.
A 61 rész talán egy kicsit sok, de a sorozat vége felé több recap epizód is előfordul, amik kihagyhatóak. Régi stílusú shoujo animék kedvelőinek feltétlenül ajánlott.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2009.07.27.
28008 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Hime-chan no Ribbon © Mizusawa Megumi • Toei Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.