×

Regisztráció

Anime: Zoku Natsume Yuujinchou

Zoku Natsume Yuujinchou © Midorikawa Yuki • Brains Base

Zoku Natsume Yuujinchou (TV, 2009)

続 夏目友人帳

Hossz: 13 rész
Műfaj: vígjáték, dráma, fantasy, természetfeletti

Rendezte: Omori Takahiro
Eredeti mű: Midorikawa Yuki
Írta: Kanemaki Kenichi
Karakter dizájn: Takata Akira
Stúdió: Brains Base

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Natsume Yuujinchou (TV, 2008)
Natsume Yuujinchou San (TV, 2011)
Natsume Yuujinchou Shi (TV, 2012)

Értékelések: (13 szavazat, átlag: 9.31, #10) részletek

Zoku Natsume Yuujinchou © Midorikawa Yuki / Brains Base
A Natsume Yuujinchou téli szezonja ott folytatja a történetet, ahol a nyári abbahagyta: Takashi Natsume, aki kisgyerek kora óta látja a szellemeket, ismét újabb kalandokat él át jó és rossz szellemeket megismerve, akik a nagyanyjától örökölt könyv nyomában vannak. Madara, a kövér macskának álcázott démon továbbra is hűséges társként áll mellette a nehéz helyzetekben.

Az első szezonhoz képest tulajdonképpen semmi nem változott, de ezúttal téli környezetben folytatódnak a korábban megkedvelt szereplők kalandjai. A második szezon, akárcsak az előző, szívet melengető történetek gyűjteménye emberek és démonok kapcsolatáról, a téli hangulat miatt talán egy kicsit még szentimentálisabb légkörrel, mint eddig. A legfontosabb különbség az előző évadhoz képest talán az, hogy az epizodikusság helyett most több részen átnyúló történetekkel is találkozhatunk, és korábban már megismert szereplők is ismét visszaköszönnek. Hiszen Natsume barátokkal gazdagodott kalandjai során, és bár a fő téma még mindig a magány és kirekesztettség, Natsume érezhetően egy kicsit jobban megbékél a képességével, és az élete az addigi magány helyett gazdagabb és színesebb lesz. Így fontos szerepet kap a történetekben a bizalom és szeretet is.
Az új epizódokból még többet megtudhatunk Natsume nagyanyja, Reiko múltjáról, és Natsume nevelőszüleiről is, így még jobban a szívünkbe zárhatjuk őket is. Időközben még egy új szereplőt is kapunk Taki Tooru személyében, aki igazán aranyosnak bizonyul. A kövér Nyanko-sensei, ha lehet, még aranyosabb, mint volt, és az első részben felbukkanó fekete Nyanko igazi telitalálat. A női közönség örömére pedig talán még egy fokkal több bishounen került a részekbe. A részek között ismét van egy-két gyengébb is, de új kedvenceket is találtam közöttük.

A téli szezon ugyanolyan esztétikus, visszafogott színezésű, kellemes hangulatot áraszt, mint az előző, és a zenék is hasonlóan kellemesek, külsőre igazán nem változott semmi.
Aki kedvelte a nyári évadot, feltétlenül nézze meg a folytatást is. Nyugodt, néhol vicces, néhol kissé szomorkás, bármikor kellemes kikapcsolódást nyújtó sorozat.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 9 (kitűnő)
2009.09.06.
56475 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Zoku Natsume Yuujinchou © Midorikawa Yuki • Brains Base

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.