×

Regisztráció

Anime: Bakuretsu Hunter

Bakuretsu Hunter © Yuki Miku / Omishi Rei / Akahori Satoru • TV Tokyo

Bakuretsu Hunter (TV, 1995)

爆れつハンター

Sorcerer Hunters


Hossz: 26 rész
Műfaj: vígjáték, fantasy, kaland

Rendezte: Mashimo Koichi
Eredeti mű: Yuki Miku, Omishi Rei, Akahori Satoru
Írta: Kawasaki Hiroyuki, Ozawa Kazuhiro, Kato Takao
Karakter dizájn: Abe Hisashi, Gotoh Kenji
Zene: Kawai Kenji
Stúdió: TV Tokyo

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (15 szavazat, átlag: 8.00) részletek

Bakuretsu Hunter © Yuki Miku / Omishi Rei / Akahori Satoru / TV Tokyo
A történet egy Spooner nevezetű kontinensen játszódik, ahol nagyerejű varázslók tartják zsarnoki uralom alatt a lakosságot, tiltott mágiák használatával. Ez többnyíre azt foglalja magában, hogy hatalmukkal csúnyán visszaélnek, s önmaguk kényelmére riogatják a szerencsétlen falusiakat, vagy más egyéb embereket. Ahhoz, hogy mindezt meggátolják, a szépséges és jótékony isennő irányítása alól, az árnyakból érkezett egy csapat Varázsló Vadász, az egyetlenek akik felszabadíthatják az embereket a kényuralom alól, és végezhetnek mágikus uraikkal. Küldetésük nem más, mint minden mágiával visszaélő felkutatása, és vezekeltetése bűnös életéért. Ez mind rendben is van és jól hangzik amíg nem találkozunk a karakterekkel akik ezt a legendás csapatot alkotják.

Szereposztásunkat a 17 éves Carrot Glase kezdi, ki mánikákus perverz mindennel kapcsolatban aminek nőkhöz van köze. Varázsló Vadászként ő az egyetlen egy aki nincs birtokában se mágiának se más egyéb különleges képességnek, csupán annyit tud, hogy képes elnyelni varázslatokat. Ami igazán veszélyessé teszi az az, hogy mikor elnyeli a mágiát, akkor alakot vált s egy hatlamas nagy fenevad képében örjöng, pusztít s rombol. Nem ura ilyenkor önmagának, képtelen szót érteni, de szerencséjére a csapatnak egyik tag képes ennek kordában tartására.

Hozzá csatlakozik öccse Marron, aki mágusféle és az Északi mágia mestere. Carrothoz képest elég visszahúzódó, és hosszú hullámzó talárokat visel, de ha a sötét oldalára kíváncsi valaki, az csak kössön bele a bátyjába. Nem szerepel túl sokat a történetben csak elvétve, de többnyire ő a csapat feje, jó logikájával sok kellemetlen helyzetet képes hamar megoldani.

Szintén hátra van még Tira és Chocolate Misu, nővérek kik mindketten szerelmesek Carrotba. Tira egy picit szégyenlős és hamiskás, tükröződő napszemüveg mögé bújva, amíg nem kerül csatába egy varázslóval, amikoris a talárok lehullanak, és előbukkan a narancssárga ruhája, és egy ostort markolászik ami szintúgy használható ellenségek elűzésére vagy Carrot észhez térítésére. Chocolate bulizós és Carrotot a "drágájának" tartja, amivel teljesen kiidegeli Tirat. Állandóan Carrot-ot fűzi, akit egyáltalán nem érdekelnek a nővérek. Chocolatenak van egy alteregója is amikor a ruháit domina stílusra kapcsolja, amit üsd-vágd garottjával egészít ki.

Végül maradt Gateau Mocha, a csapat izomembere, kinek a szexuális hovatartozása valahogy kérdéses, annak ellenére hogy eléggé "férfias" ember. Nem szerepel túl sokat ő sem, de jelenléte erőt sugároz, s ennek ellenére oszlops tagja a csapatnak.

Aki a színfalak mögül rángatja a drótokat az Big Momma és lánya Dotta akik régóta irányítják a csapatot...

Akit még érdemes megjegyezni a sötét árnyat, ki a világ eltörlését szeretné megejteni, az nem más, mint a rejtélyes múltú Zaha Torte, kiről csak a végén derül ki, hogy miféle sötét célok hajtják előre...

Maga a történet vígjáték/dráma de a drámai rész az csak az utolsó fejezeteknél derül ki, egészen addig egy vidám néhol kissé pihent poénokkal megtüzdelt anime szemtanúi lehetünk ^^
A nevek érdekessége ellenére egy jó s magával ragadó történet, van benne fantázia. Talán egy egész picikét lehetne a Slayershez hasonlítani, de csak nagy vonalakban. A grafika szép, a hangulat tényleg fantazis, az ötletek néhol egészen egyediek. Akik szeretnek jókat nevetni azoknak feltélenül ajánlom ^^
A történet folyamán a nevek hozzák végig a formájukat, mint ahogy: Carrot - Répa, Marron - Gesztenye, Chocolate - Csoki, Tira Misu - Tiramisu, Gateau - egy kávéfajta, Zaha Torte - Zaha Torta... a nevek szerintem magukért beszélnek.
Írta: Éjdruida
Éjdruida értékelése: 9 (kitűnő)
2004.07.26.
29912 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Bakuretsu Hunter © Yuki Miku / Omishi Rei / Akahori Satoru • TV Tokyo

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.