×

Regisztráció

Anime: Ohayou! Spank

Ohayou! Spank © Takanashi Shizue / Yukimuro Shunichi • Tokyo Movie Shinsha

Ohayou! Spank (TV, 1981)

おはよう!スパンク

Hossz: 63 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, hétköznapi, gyerekeknek, shoujo

Rendezte: Yoshida Shigetsugu
Eredeti mű: Takanashi Shizue, Yukimuro Shunichi
Írta: Asakura Chifude, Kaneko Hiroshi, Sakurai Masaaki, Shinozaki Yoshimi
Karakter dizájn: Kozai Takao
Zene: Makaino Kouji
Stúdió: Tokyo Movie Shinsha

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Ohayou! Spank © Takanashi Shizue / Yukimuro Shunichi / Tokyo Movie Shinsha
A 13 éves Aiko anyukája Párizsban dolgozik kalaptervezőként. Édesapja pedig 9 évvel korábban eltűnt vitorlásával a tengeren, ezért nincs senki, aki a kislány gondját viselje. Ezért Aiko a nagybátyjához költözik egy tengerparti kisvárosba, ahová magával viszi a kiskutyáját is, amit anyja ajándékozott neki, hogy lánya ne érezze egyedül magát. De sajnos röviddel megérkezésük után a kiskutyát elüti egy autó. Aiko vigasztalhatatlanul szomorú lesz kis barátja elvesztése miatt. Nem sokkal később a kikötőben találkozik egy gazdátlan kutyával, aki valamiért nem akarja őt békén hagyni, és az ő kiskutyájának szöges ellentéte: ő az idétlen és kétballábas Spank, aki napok óta először megnevetteti a kislányt. Kiderül, hogy Spank gazdája is a tengeren tűnt el, akárcsak Aiko apukája. Úgy tűnik, a sors is egymásnak teremtette őket, így Aiko hazaviszi magával a rendetlen, falánk, furcsa, de vicces kutyát, és attól kezdve elválaszthatatlanok lesznek.

Az Ohayou! Spank Takanashi Shizue és Yukimuro Shunichi mangája alapján készült, ami 1981-ben elnyerte a Kodansha kiadó díját shoujo kategóriában.
A sorozatban Aiko és Spank együtt vicces kalandokat élnek át, új barátokat szereznek a városban, mint Aiko osztálytársai, Shinako és Ryouichi, vagy a beképzelt és dúsgazdag Serino, akinek a macskájába Spank teljesen belezúg. És Aikot sem kerülheti el az első szerelem, miután megismerkedik egy kedves fiúval, Rei-el a kikötőben, aki szintén bolondul a vitorlázásért.
Nagyon aranyos sorozat, shoujo animére jellemzően néhol romantikus és néhol humoros, Aiko hétköznapjaival és Spank idétlenkedéseivel a középpontban.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2009.07.25.
28588 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Ohayou! Spank © Takanashi Shizue / Yukimuro Shunichi • Tokyo Movie Shinsha

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.