×

Regisztráció

Anime: ef - a tale of melodies.

ef - a tale of melodies. © minori • SHAFT

ef - a tale of melodies. (TV, 2008)


Hossz: 12 rész
Műfaj: romantikus, dráma, pszichológiai, természetfeletti, visual novel

Rendezte: Oonuma Shin
Eredeti mű: minori
Írta: Takayama Katsuhiko
Karakter dizájn: Sugiyama Nobuhiro
Zene: Yanagi Eiichiro, Tenmon
Stúdió: SHAFT

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
ef - a tale of memories. (TV, 2007)

Értékelések: (10 szavazat, átlag: 8.40) részletek

ef - a tale of melodies. © minori / SHAFT
A 12 részes sorozat az "ef - a fairy tale of the two." című visual novel második anime adaptációja, ami az első sorozat előzményének és folytatásának tekinthető egyszerre. Az ef - a tale of melodies. ismét két, egymástól független szerelmi történetet mutat be, melyek főszereplői a korábbi sorozatban csupán mellékszereplőként bemutatott karakterek.
Az egyik történet a múlt eseményeit tárja elénk, Himura Yuu és Amamiya Yuuko, az előző sorozatból titokzatos segítő erőként megismert két szereplő tragédiákkal teli múltjának eseményeit.
A másik történet az előző sorozat eseményei után játszódik. Asou Renji unokatestvére, az energikus, mindig jókedvű lány, Hayama Mizuki látogatóba érkezik Renjihez a nyári szünidőre. Eközben megismerkedik a szomszédban lakó fiatalemberrel, Kuze Shuuichivel, aki valaha híres hegedűművész volt, majd eltűnt a nyilvánosság elől. Mizuki egyre több időt tölt vele, és hamarosan beleszeret.

Az ef második szezonja megható folytatása a tale of memories történetének, ami ha lehet, ezúttal még drámaibb élményekben részesíti a nézőt. A hiányzó elemek a helyükre kerülnek, egyszerre tárulnak fel a drámai előzmények, és kapunk egy csodálatos lezárást a történethez. így teljessé válik az ef története és mondanivalója. Nyilvánvalóvá válik, ami az előző sorozatban csak érezhető volt; hogy az ef szíve és érzelmi középpontja Yuuko és Yuu, akik végigkísérték, óvták és irányították a szereplőket az igazi szeretet útján.

Az előző sorozatból megismert mellékszereplők ezúttal főszereplővé válnak, de a korábbi főszereplők sem tűnnek el, őket is jó viszontlátni ismét, ezúttal egy kicsit a háttérben, de mint kiderül, valamennyi szereplő kulcsfontosságú volt/lesz valaki más történetének alakításában.
Annak ellenére, hogy a teljes sorozat meglehetősen sok szereplőt vonultat fel, és időben is több síkon játszódik egyszerre, lenyűgözően jól sikerült összekapcsolni az első és második szezont, az egyes részletek több bonyolult szállal fonódnak egymásba, a történet mégis gördülékeny és jól követhető.
A tale of memories-hoz hasonlóan a melodies szintén gondosan megszerkesztett vizuális élmény is, ugyanazzal az eszköztárral operál, mint elődje, ugyanúgy végigkísérik és fokozzák az érzelmeket a szimbolikus képek és beállítások, az egyedi színek, erőteljes kontrasztok, hosszú állóképek és egyéb rendezői megoldások. A tudatos művészi felépítettség ott rejlik az egymásban tükröződő epizódcímekben, vagy a mindig azonos, de mégis mindig egy kicsit más nyitó animációban is.

Míg a tale of memories önmagában is egységes, önálló műnek tekinthető, addig a tale of melodies inkább csak az előző ismeretével képes felfedni valódi érzelmi töltetét, mert minden szálával kapcsolódik az előzményekhez.
A két sorozat együtt megindító drámát ad, és szép mondanivalót közvetít a néző felé a szebb jövő reményéről, a jövőbe vetett bizalomról, a téren és időn átívelő szeretetről.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 9 (kitűnő)
2009.09.02.
29155 olvasás

Ismertető értékelése:
4.67 (kiváló), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

ef - a tale of melodies. © minori • SHAFT

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.