×

Regisztráció

Anime: Tegami Bachi: Hikari to Ao no Gensou Yawa

Tegami Bachi: Hikari to Ao no Gensou Yawa © Asada Hiroyuki • Studio Pierrot

Tegami Bachi: Hikari to Ao no Gensou Yawa (Special, 2008)

テガミバチ 〜光と青の幻想夜話〜

Letter Bee: Light and Blue Night Fantasy


Hossz: 28 perc
Műfaj: fantasy, kaland, természetfeletti

Rendezte: Kanbe Mamoru
Eredeti mű: Asada Hiroyuki
Írta: Oishi Tetsuya
Karakter dizájn: Shiba Minako
Zene: Ryo Kunihiko
Stúdió: Studio Pierrot

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Tegami Bachi (TV, 2009)

Értékelések: (3 szavazat, átlag: 8.00) részletek

Tegami Bachi: Hikari to Ao no Gensou Yawa © Asada Hiroyuki / Studio Pierrot
A Tegami Bachi Hiroyuki Asada shounen mangájaként látott napvilágot 2006 szeptemberében. A jelenleg is futó manga első TV adaptációja volt ez a fél órás epizód, ami 2008 őszén jelent meg.

A történet helyszíne egy Amber Ground nevű világ, amin a teljes sötétség uralkodik, és csak a kiválasztottak által lakott fővárost világítja be egy mesterséges nap. Az apró városokat végeláthatatlan sziklasivatag választja el egymástól, ahol a Gaichuu névre hallgató szörnyetegek ólálkodnak. Az egymástól távol lakó emberek számára ezért csak egy mód van a kapcsolattartásra: a különleges levélfutárok, akik életüket kockáztatva viszik a küldeményeket a városok között.
Főszereplőnk Lag Seeing, egy fiatal fiú, aki kezdő levélfutárként dolgozik. Elválaszthatatlan társa Niche, egy rendkívüli erőkkel rendelkező kislány, és Steak, Niche furcsa állata.

A 30 perces anime Lag Seeing egy küldetését mutatja be nekünk. Lag ezúttal különleges megbízást kap: a következő küldeményének feladója maga Largo Lloyd, a levélkézbesítők vezetője. A címzett egy bizonyos Elena Blanc, aki valaha maga is kézbesítőként dolgozott. Az út veszélyesnek ígérkezik, ezért Lag egy tapasztalt vezetőt kap, aki mint kiderül, Darwin, egy öreg tanuki. Az út során Lag számára feltárul Darwin és Elena múltja.
A film kisebb visszatekintésekkel még a történet előzményeibe is betekintést nyújt, de akik számára ismeretlen a manga, vagy a jelenleg futó TV sorozat, azoknak valószínűleg nem lesz teljesen érthető a történet. Így inkább csak azoknak ajánlanám, akik az előbbiek legalább egyikét már ismerik.

A mangából azóta egy hosszabb TV sorozat is útjára indult, ami sokkal részletesebb betekintést nyújt a történetbe. Ez a kis film inkább csak egy rövid ízelítő, egy kis szelet a manga szerteágazó, csodálatos, szomorkás fantasy világából. Szépen visszaadja a manga mesés képi világát, a későbbi sorozat pedig megtartotta a szinkronhangokat, így teljes az összhang az adaptációk között.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2009.12.26.
36736 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Tegami Bachi: Hikari to Ao no Gensou Yawa © Asada Hiroyuki • Studio Pierrot

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.