×

Regisztráció

Anime: Kimi ni Todoke

Kimi ni Todoke © Shiina Karuho • Production I.G

Kimi ni Todoke (TV, 2009)

君に届け

Hossz: 25 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, hétköznapi, iskolai élet, shoujo

Rendezte: Kaburaki Hiro
Eredeti mű: Shiina Karuho
Írta: Konparu Tomoko
Karakter dizájn: Shibata Yuka
Zene: S.E.N.S. Project
Stúdió: Production I.G

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (16 szavazat, átlag: 8.56) részletek

Kimi ni Todoke © Shiina Karuho / Production I.G
A 15 éves Kuronuma Sawako visszahúzódó, csendes lány, akinek egy nagy félreértés bélyegezte meg középiskolai életét első perctől kezdve. Méghozzá az, hogy megjelenése nagyon hasonlít a "Kör" című híres japán horror félelmetes főszereplőjére, Sadakora. Emellett Sawako igen gátlásos, és borzasztóan rossz a kommunikációban, így félelmetes, kísérteties kép alakult ki róla, osztálytársai gondosan elkerülik, és láthatóan félnek tőle, ráadásul mindenki Sadakonak hívja. Így Sawako az iskolában mindig egyedül van, egyetlen barátja sincs, így éli csendes, visszahúzódó iskolai életét, és arról álmodozik, hogy ő is szeretne barátokat. Meg is van a példaképe, akire hasonlítani szeretne, a barátság és népszerűség élő példája, egy fiú az osztályából, Kazehaya Shouta. A fiút folyton körbeveszik a barátok, segítőkész, jó tanuló, és mindenki kedveli. Sawako csak messziről figyeli tisztelettel vegyes féltékenységgel.
Aztán egy nap a véletlennek köszönhetően beszélgetésbe elegyedik a fiúval, és Sawako legnagyobb meglepetésére Kazehaya nem fél tőle, sőt, vele is ugyanolyan kedves, mint mindenki mással. Ahogy telnek a napok, Sawako egyre többször beszélget a fiúval, aki bátorítani kezdi, hogy próbáljon meg nyíltabb lenni és barátokat szerezni. És Sawako legnagyobb meglepetésére hamarosan az osztályából két kissé különc lány, Yano Ayane és Yoshida Chizuru összebarátkoznak vele. Sawako számára lassan megváltozik a világ, barátokra talál és az osztálytársai véleménye is kezd megváltozni, és Kazehaya-hoz is egyre közelebb kerül. De persze hamarosan félreértések és feszültségek is adódnak, hiszen az emberi kapcsolatok sokszor konfliktusokat eredményeznek. Sawakonak, aki számára még minden új, sokat kell még tapasztalnia az emberi kapcsolatok és a szerelem terén is.

A Kimi ni Todoke kedves romantikus történet egy félreértett, gátlásos lányról, aki lassanként megnyílik a világ felé, és egy fiú kedvességének köszönhetően önbizalomra és barátokra tesz szert. Természetesen ahogy sejthetjük, a romantikus szál is kialakul kettejük között, de csak valahol a háttérben, igen lágyan van jelen, és elsősorban Sawako változása van a középpontban. Emellett még nagyon jó, hogy a mellékszereplők, Yano és Yoshida, illetve Kazehaya legjobb barátja, Ryu is nagyobb hangsúlyt kapnak, és történeteikkel sokat hozzáadnak a sorozat élvezhetőségéhez.
Az eseményeket szinte végig Sawako szemszögéből láthatjuk, az ő belső monológjai, gondolatai kísérik végig a jeleneteket. Itt apró negatívumként tudnám említeni, hogy a belső monológok néha túlságosan is kielemzik a helyzeteket, érzelmeket, amiket akár szavak nélkül is könnyedén megértenénk a képekből. Ugyanakkor tagadhatatlanul értékes mondanivalót adnak át a nézőnek. A másik kisebb negatívum számomra, hogy a romantikus szál borzasztó lassan fejlődik a két főszereplő között, hihetetlenül gátlásosak mindketten, és így a sorozat legvégére is hiányérzet marad a nézőben, ami persze akár szándékos is lehet, egy esetleges folytatás lehetőségét nyitva hagyva.

A kis negatívumok ellenére azonban a Kimi ni Todoke mégis a romantikus sorozatok között előkelő helyet foglalhat el, jól megválasztott, nem átlagos témával, és annak reális feldolgozásával. A mellékszereplők és a vígjáték-elemek külön pluszpontot érdemelnek, és a látványvilág is nagyon szép, a shoujo mangára jellemző látványelemekkel, pasztell-színekkel.
Egyszerű, de kedves, szívmelengető történet az iskolai életről, barátságról és szerelemről.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2010.07.06.
28316 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Kimi ni Todoke © Shiina Karuho • Production I.G

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.