×

Regisztráció

Anime: Zombie-Loan

Zombie-Loan © Peach-Pit • Xebec M2

Zombie-Loan (TV, 2007)

ZOMBIE-LOAN ゾンビローン

Hossz: 11 rész
Műfaj: akció, vígjáték, dráma, kaland, horror, természetfeletti

Rendezte: Nishimori Akira
Eredeti mű: Peach-Pit
Írta: Yamada Yuka
Karakter dizájn: Sato Chiharu
Zene: Hiroyuki Sawano
Stúdió: Xebec M2

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (9 szavazat, átlag: 6.22) részletek

Zombie-Loan © Peach-Pit / Xebec M2
Egy bizonyos rockbanda mennyei üdülő cégének befuccsolása után járunk. Néhány szerencsést a következő kérdés fogadja halála után közvetlenül: Szeretne még élni? Nos, amennyiben a válasz igen, egy nem egyszerű "élet" vár önre. Illegális zombikra kell vadásznia, természetesen pénzbeli jutalmazás ellenében. Ja, és mivel ön szintén nem tartozik az élőkhöz, ezért hogy újra az legyen, egy kisebb fajta vagyont kell összelapátolnia. Zombie Loan irodája, vagy más néven a révész kegyeltjei kapják eme feladatkört, melynek elvégzése cseppet sem könnyű.

Kita Michiru átlagos leányzó, egyedül csupán az extrém alacsony önbizalmi indexével emelkedek ki a szürke tömegből. Leszámítva azt a senki által nem ismert tényt, hogy rendelkezik a "halálisten szemével". Ami abban nyilvánul meg, hogy egy szép fekete nyakörvet lát azon emberek nyaka körül, akik rövidesen meg fognak halni vagy már túlestek a dolgon. Aztán egy szép napon letarolja két srác a folyosón, miközben a szokásos ebédet fuvarozza barátnőinek. Akatsuki Chika és Tachibana Shito a két ügyeletes átgyalogló művész, a suli két cool csillaga körül az a pletyka járja, hogy túléltek egy elképesztően súlyos balesetet.

Természetesen mint minden rendes lány, Michiru mit sem törődik ezzel, és szépen hazaindul... fenéket! Elájul, az orvosiba kerül és az éjszaka közepén a temetőbe belebotlik a 2 srácba. Akik persze nem fogadják túl szívélyesen ezért a kései látogatásért, és pisztolyt szegeznek a homlokához. A késő esti idillt egy élőholt bundás jószág zavarja meg, aki Pedigree helyett az ember húst kedveli és menten rájuk támad. Innen már magasabb sebességbe kapcsol a történet: a két fiú tudomást szerez Michiru képességéről, és megkérik, hogy segítsen levadászni az illegális zombikat. (licensz nélkül rút az élet:) Szóval nagy nehezen beleegyezik, hogy segít nekik a vadászatban, de igen rövid pályafutása során az első zombi fel is darabolja a mellkasát. Szerencsére - vagy szerencsétlenségére - neki is megadatik ugyanaz a választás, mint a fiúknak.

Innentől főleg már az illegális zombik levadászására koncentrál a történet, miközben sorra jönnek az újabb arcok, mint a iszákosságban feltörő tudathasadásos Ko(yomi) vagy a iroda szállásának Loli igazgatója, Shimotsuki és még sorolhatnám.

Rajztechnikában a sötét színek dominálnak bő vörös megeresztéssel ahogy az ilyen stílusnál megszokhattuk. A karakter animáció megfelelően karakteresre sikerült, és nincsenek benne elnagyolt részek, csak nagyon ritkán. A zene openingje felejthető, az ending jó, a hangok a helyükön vannak, a célnak megfelelnek. 11 részhez két special társul, ami lezárja a sorozatot.

A sorozatot azoknak ajánlom, akik szeretik ezt a sötétebb, véresebb stílust.
Írta:
Kí értékelése: 7 (jó)
2010.11.25.
53680 olvasás

Ismertető értékelése:
4.80 (kiváló), 5 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Zombie-Loan © Peach-Pit • Xebec M2

Hozzászólások:
Tartalom: 5-ös, Hossz: 5,-á, Nem is rossz remálem írsz még másikat is!
#1 | 2011.01.01. | írta: Ekler
Hozzászólás írásához jelentkezz be.