×

Regisztráció

Anime: Tegami Bachi

Tegami Bachi © Asada Hiroyuki • Studio Pierrot

Tegami Bachi (TV, 2009)

テガミバチ

Letter Bee


Hossz: 25 rész
Műfaj: fantasy, kaland, természetfeletti

Rendezte: Iwanaga Akira
Eredeti mű: Asada Hiroyuki
Írta: Ooishi Tetsuya
Karakter dizájn: Shiba Minako
Zene: Ryou Kunihiko
Stúdió: Studio Pierrot

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Tegami Bachi: Hikari to Ao no Gensou Yawa (Special, 2008)

Értékelések: (4 szavazat, átlag: 7.25) részletek

Tegami Bachi © Asada Hiroyuki / Studio Pierrot
Amberground egy fantáziavilág, ahol a fővárost megvilágító mesterséges napon kívül csak a sötétség uralkodik. A sziklás, kietlen és veszélyes táj, amely elválasztja az aprócska városokat a Gaichuu nevű hatalmas páncélos rovarok otthona, ezért a kormány levélfutárokat alkalmaz, akik a városok között küldeményeket és leveleket hoznak-visznek, életüket kockáztatva. A futárok speciális fegyver, a Shindan segítségével képesek szembeszállni a szörnyetegekkel, és mindegyikük mellett szolgál egy dingo, egyfajta testőr, aki megvédi őket. Gauche Suede, a fiatal futár egy nap nem mindennapi küldeményt kell, hogy kézbesítsen: egy Lag Seeing nevű kisfiút, akinek édesanyját ismeretlenek hurcolták el. A magára hagyott és megszeppent Lag követi hát a fiatal férfit, és ketten szelik át a veszélyes pusztaságot. Az út veszélyei során barátság szövődik köztük, és mire a küldemény eléri a célját, Lag Seeing szívében megszületik a döntés: ő is levélfutár szeretne lenni, mint barátja és példaképe, Gauche Suede.

A történet néhány évvel később folytatódik: Lag Seeing tizenkét éves fiú, aki végre beléphet a levélfutárok közé, hogy valóra válthassa álmát. Az első epizódok során láthatjuk, ahogy Lag teljesíti a futárok próbáját, majd egy különös találkozásnak köszönhetően mellé szegődik Niche, egy nagy erővel megáldott kislány, aki dingoként kíséri tovább. Lag megismerkedik több más levélfutárral is. Azonban egy dolog hiányzik: méghozzá maga Gauche, aki rejtélyes módon eltűnt Lag érkezése előtt. Lag és a néző számára egyre több kérdés merül fel Gauche eltűnésével, és Amberground rejtélyeivel kapcsolatban, és Lag küldetései során sok különböző embert és életet ismer meg, és egyre többet tud meg a különös sötét világ mögött meghúzódó titkokról. A sorozat végére nyilvánvalóvá válik, hogy a felszín alatt sötét összeesküvés húzódik, amibe főhőseink akaratlanul is belekeveredtek.

A Tegami Bachi igazán szerethető sorozat, amit nemtől és kortól függetlenül bárki élvezhet. Egy élvezhető, érdekes fantasy történet magával ragadó, rejtélyes világgal, szép tájakkal, aprólékosan kidolgozott világgal, és szimpatikus szereplőkkel. Lag szerethető főhős, aki életkorának megfelelően igazi kisfiúként viselkedik, ártatlan és könnyen sírva fakad, de bátor és felelősségteljes futárként végzi munkáját. Niche hű dingoként áll ki barátja mellett. Neki, és különös állatának, Steak-nek sok aranyos és vicces pillanat köszönhető a sorozatban. Megismerhetünk még több másik futárt is, illetve a postai központ vezetőit, és mindegyikük múltjából is kapunk némi ízelítőt. Lag munkája során pedig szinte minden epizódban találkozunk kisebb szereplőkkel, akiknek megvan a saját története. ezek a melléktörténetek néha jobbra, néha gyengébbre sikerültek, de általában érdekesek, és Lag mindig újabb tapasztalatokat szerez belőlük.

A helyszínek egyediek és megnyerőek, a városok szépen kidolgozottak, a kietlen, sziklás táj a felhőcsíkokkal és a jellegzetes liláskék árnyalattal igazán kellemes látvány, és a sorozat egyedi védjegye is lehetne.
A sorozat bárkinek ajánlható, aki kedveli a sötét tónusú, kalandos fantasy történeteket némi akcióval, humorral és drámával fűszerezve.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2011.01.24.
55035 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Tegami Bachi © Asada Hiroyuki • Studio Pierrot

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.