×

Regisztráció

Anime: Mokke

Mokke © Kumakura Takatoshi • Madhouse / Tezuka Productions

Mokke (TV, 2007)

もっけ

Hossz: 26 rész
Műfaj: hétköznapi, fantasy, természetfeletti

Rendezte: Nishita Masayoshi
Eredeti mű: Kumakura Takatoshi
Írta: Nagatsu Haruko
Karakter dizájn: Kawaguchi Toshio
Zene: Ike Yoshihiro
Stúdió: Madhouse, Tezuka Productions

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (3 szavazat, átlag: 6.67) részletek

Mokke © Kumakura Takatoshi / Madhouse / Tezuka Productions
A Mokke két lánytestvér története: A középiskolás Shizuru, és kishúga, Mizuki kicsi koruk óta fogékonyak a természetfeletti jelenségekre. Shizuru képes látni a démonokat és szellemeket, amivel kisgyerekkora óta nehezen birkózik meg. Mizukit pedig könnyedén megszállják a különféle szellemek, és bár látni soha nem látja őket, mégis sok kellemetlenséget okoznak neki. A lányok szülei a zsúfolt nagyváros helyett vidéki nagyszüleikre bízzák a lányok nevelését, mivel a nyugodt, csendes környék, és képzett démonűző nagyapjuk viszonylagos biztonságot jelentenek számukra. Ennek ellenére a lányok mégis időnként szembetalálják magukat a túlvilági jelenségekkel, és a maguk módján lassanként megtanulnak együtt élni azokkal. Különös tapasztalataik során jobban megismerik a világot és önmagukat is.

A sorozat lényegében epizodikus felépítésű, minden rész más-más téma köré épül fel. A témák alapját általában a lányok életében valami kisebb esemény adja, főként az iskolai élethez kapcsolódóan, például egy osztálykirándulás, iskolai futóverseny vagy hasonló. Ezek a kis hétköznapi események kölcsönöznek egy egyedi bájt a sorozatnak, és segítenek jobban megismerni a lányok személyiségét. És persze minden epizódban felbukkan valamiféle démon, szellem vagy egyéb természetfeletti jelenség, amivel a lányoknak szembe kell néznie. A természetfelettivel történő találkozás pedig mindig ad valami új tapasztalatot a két lánynak, amiből kicsit többet megtudhatnak a természettel való együttélésről, vagy saját maguk erősségeiről és gyengéiről.

A megjelenő szellemek egyszer félelmetesek, máskor inkább aranyosak, de minden egyes epizód egyedi, és a maga módján ad egy betekintést a lányok vagy családtagjaik, barátaik életébe. Így megismerjük és megszeretjük őket, és láthatjuk, hogyan tanulják meg együtt élni ezekkel a jelenségekkel.

A sorozat néha humoros, néha megható, szép, egyszerű grafikával és kedves szereplőkkel. És ez már épp elég egy jó animéhez. A sorozathoz tartozik még 2 special epizód is, így jön ki az összesen 26 rész.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2011.01.24.
26721 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Mokke © Kumakura Takatoshi • Madhouse / Tezuka Productions

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.