×

Regisztráció

Anime: Macross Zero

Macross Zero © Kawamori Shoji • Satelight

Macross Zero (OVA, 2002)

マクロス ゼロ

Hossz: 5 rész
Műfaj: akció, romantikus, zene, sci-fi, mecha, háború

Rendezte: Kawamori Shoji
Eredeti mű: Kawamori Shoji
Írta: Kawamori Shoji
Karakter dizájn: Saito Takuya
Zene: Haishima Kuniaki
Stúdió: Satelight

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Chou Jikuu Yousai Macross (TV, 1982)
Macross Frontier (TV, 2008)

Értékelések: (4 szavazat, átlag: 8.25) részletek

Macross Zero © Kawamori Shoji / Satelight
A Macross Zero történetét valahogy úgy kezdeném, hogy egy gyönyörű, napos, homokos tengerparton fekszem csukott szemmel. A nap melege a könnyed szellővel keveredve simogat, miközben hallgatom a tenger hullámainak morajlását. A civilizáció egyet jelent számomra a természettel és azzal a néhány emberrel, akik körülvesznek és szeretek. Vallásunk különleges, de több éve nem zargatott minket semmi és senki. Egész addig a napig, amíg egy sérült madárember alá nem szállt az égből.

A Zero 1 évvel a Macross szériák előtt veszi kezdetét, és a U.N. és az Anti U.N. erők közötti végső összecsapását tárja elénk. 9 évvel visszamenve az időben egy hatalmas idegen hajó lép be a Föld atmoszférájába és lángolva csapódik a földbe. Természetesen a idegen eredetű technológiára mindkét félnek igénye lenne, így elkerülhetetlenné válik az háború annak megszerzéséért, és természetesen a szegény és békés Mayan lakosság húzza a rövidebbet a két fél háborúja miatt.

A Sorozat fő húzóerői a szereplők. A sorozat legelején Shin Kudoval ismerkedhetünk meg, aki a magányos hős szerepében próbál tetszelegni, amíg egy új típusú Anti U.N. gép le nem darálja az egész raját, ő pedig sérülten Maya szigetének partjára sodródik. Itt jelentős jellemfejlődésen megy keresztül két lánytestvér által, akiktől bőven van mit tanulnia az életről és annak felbecsülhetetlen mivoltáról.
Sara Nome a sziget papnője. Külsőre erős jelleme összetört belsőt takar, mely csak egy megmentőre vár, amitől persze a vasburok, mely a lelkét körül veszi elég messze tartja. De rendkívül szerethető karakter, aki főleg a technikai vívmányokkal ellenszenvezik a legjobban. Mao Nome, a nővére tökéletes ellentéte, életvidámságban őt jelölném a legelső helyen, közvetlen, barátságos és végtelenül őszinte lelkesedéssel ugrik minden új dologra, ami a közelébe kerül.
A sorozat szereplői közül fontos szerephez jut még az antropológusok főnöke, Aries és Edgar, az VF-0 harci gépek rajának vezető tisztje. Valamint az Anit U.N. oldalról Edgar tanítója és legfőbb ellenfele, Ivanov és nem ok nélkül bosszúszomjas társa, Nora.

A sorozat rajztechnikailag gyönyörű, borotvaéles képhalmaz, melyben a Maya sziget megelevenedik előttünk. Szinte fizikai fájdalmat okoz annak értelmetlen lerombolása, amit egy szörnyen fontosnak vélt, de szintén értelmetlen célért vívnak. A természet a szivárvány összes színében pompázik szembeállítva a "civilizált világ" járműivel, amik ki se látszanak az acélos szürkés színekből. A zene nagyon szép, többszöri visszahallgatás után is szívet melengető. :)

Ajánlom az OVA-t mindazoknak, akik szeretik a Macross-t vagy a Sci-fi-t és a természet szépségeit sem vetik meg.
Írta:
Kí értékelése: 10 (mestermű)
2011.03.21.
53347 olvasás

Ismertető értékelése:
1.50 (gyenge), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Macross Zero © Kawamori Shoji • Satelight

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.