×

Regisztráció

Anime: .hack//Quantum

.hack//Quantum © .hack Conglomerate • Kinema Citrus

.hack//Quantum (OVA, 2011)


Hossz: 3 rész
Műfaj: akció, dráma, fantasy, kaland

Rendezte: Tachibana Masaki
Eredeti mű: .hack Conglomerate
Írta: Hamazaki Tatsuya
Karakter dizájn: Hasebe Atsushi
Zene: Ootani Kou
Stúdió: Kinema Citrus

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
.hack//SIGN (TV, 2002)
.hack//Liminality (OVA, 2002)
.hack//Tasogare no Udewa Densetsu (TV, 2003)
.hack//GIFT (OVA, 2003)
.hack//Roots (TV, 2006)
.hack//G.U. Trilogy (movie, 2008)

Értékelések: (3 szavazat, átlag: 7.33) részletek

.hack//Quantum © .hack Conglomerate / Kinema Citrus
Asumi, Iori és Eri jó barátnők, egy iskolába járnak, és mindhárman nagy rajongói világ legnagyobb és legmodernebb online szerepjátékának, a "The World R:X"-nek. Iskola után a játék világában Sakuya, Tobias és Mary néven egy csapatot alkotva küzdenek szörnyek ellen, és kutatnak rejtett tárgyak után. Egy közös küldetésük azonban veszélyes események sorozatát indítja el, ami miatt Eri a valóságban kómába esik. Asumi és Iori nekiállnak nyomozni az okok után a játékban és valóságban is, hogy megmenthessék barátjukat és kiderítsék, mi is történt valójában.

A .hack//Quantum OVA a régóta futó .hack franchise legújabb darabja, és mielőtt bárki menekülni kezdene egy "ó már megint egy hack" felkiáltással, előre jelezném, hogy az egyik legjobban sikerült .hack anime. Bár sokan - megalapozottan - úgy gondolták, hogy a franchise már régen, valamikor a .hack//Roots sorozat környékén túlérett, a Quantum OVA ügyesen újraélesztette azt, és ismét kellemessé tette a .hack világában eltöltött perceket a néző számára.
A sikeres újjászületésben valószínűleg nagy szerepe volt annak, hogy a Quantum szakított az addigi készítőkkel és stúdióval, és a Tokyo Magnitude 8.0-ból ismert Tachibana Masaki rendező és a Kinema Citrus stúdió kezei között készült. Az eredmény egy friss, élvezhető és látványra is minőségi OVA lett, ami régi és új rajongóktól egyaránt figyelmet érdemel. Lényegében megtartott mindent, ami a .hack sorozatok alapja, de szerencsére eldobott mindent, ami miatt unalmas, vontatott lett néhány előző .hack anime.

Rögtön a szereplők nagyon szerethetőek, a korábbi sorozatokkal ellentétben már kezdettől ismerjük a valódi énjüket is, és mindhárman átlagos, vidám középiskolások, akiket könnyű megszeretni. A játékban és a valóságban is elég időt kapnak ahhoz, hogy megismerjük őket. A légkör is jóval kevésbé melankolikus, de persze a drámai szál azért jelen van itt is. Mivel 3 epizódos OVA-ról van szó, a cselekmény kifejezetten pörgős, nem kell több részen keresztül várni, hogy történjen valami. A látványos harcok, apránként kiderülő titkok mellett gördülékenyen halad előre a történet, miközben a régi rajongók ismét kellemes perceket tölthetnek a játék már jól ismert világában.
Az animáció több helyen lenyűgöző, mind a 3D, mind a hagyományos technikát tekintve.
A korábbi sorozatok ismerői közben sok-sok ismerős apróságot, szereplőket, neveket vehetnek észre, már pusztán a három lány játékbeli karaktere is korábbi .hack hősökről lett mintázva. Persze ezek ismerete nélkül is ugyanúgy élvezhető a sorozat.

Végeredményben tehát egy friss, modern történet született a .hack//Quantummal, ami mindennel rendelkezik, ami egy szórakoztató animéhez szükséges: szerethető szereplőkkel, érdekes sztorival és látványos jelenetekkel.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2011.06.09.
29013 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

.hack//Quantum © .hack Conglomerate • Kinema Citrus

Hozzászólások:
"...de szerencsére eldobott mindent, ami miatt unalmas, vontatott lett néhány előző .hack anime."
Azt. Kérem vissza.
</annoying_fanboy_mode>

Jó, ez így nem teljesen igaz, de számomra a Quantumból hiányzott mind az ami miatt a Signt meg a Liminalityt (és a Roots kb. első 10 részét) igazán kedveltem. Itt vajmi kevés beszélgetés, találgatás, "nyomozás" volt. Az akciók, a látvány, és főleg a kis macsek dühe/drámája ott volt a toppon. De ennyi. Számomra ez nem egy "igazi" .hack anime. Még akkor sem, ha .hack fanservice-szal szórták tele. (Sőt, kifejezetten bántó volt néhol. Az egy dolog, hogy lehet hasonló kinézetű karaktereket csinálni egy mmorpgben, az meg egy másik, ha még a színpaletta is 100%ban egyezik az összes "visszatérő" karakter kinézetnél.)
#1 | 2011.06.09. | írta: CruelAngel
Hozzászólás írásához jelentkezz be.