×

Regisztráció

Anime: Candy Candy

Candy Candy © Igarashi Yumiko / Mizuki Kyouko • Toei Animation

Candy Candy (TV, 1976)

キャンディ・キャンディ

Hossz: 115 rész
Műfaj: romantikus, dráma, hétköznapi, történelmi, shoujo

Rendezte: Imazawa Tetsuo
Eredeti mű: Igarashi Yumiko, Mizuki Kyouko
Írta: Shiroyama Noboru, Yukimuro Shunichi
Karakter dizájn: Shindo Mitsui
Zene: Watanabe Takeo
Stúdió: Toei Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (6 szavazat, átlag: 8.00) részletek

Candy Candy © Igarashi Yumiko / Mizuki Kyouko / Toei Animation
A történet egy hideg, havas Karácsony este kezdődik, amikor a Pony Otthon előtt álló fa alatt két kislányt hagy valaki. Az otthont vezető két asszony, Pony kisasszony és Lane nővér találják meg őket, akik a két kislányt Annienak, és Candy-nek nevezik el.
Évek telnek el, Candy virgonc kislánnyá fejlődik, mindig bajt okoz, és mindig kalandokat keres, de sosem haragszik rá senki, mert nem rossz szándék vezérli. Annie éppen az ellentéte, de ennek ellenére ők ketten olyanok egymásnak, mint a testvérek. Egy nap Annie-t örökbe fogadja a gazdag Brighton család, így a kislány örökre elbúcsúzik Candy-től. Egy ideig még leveleznek, de egy idő után Annie nem ír, mert fél, hogy az új barátai megtudják, hogy árva. Candy ekkor sírva fakad, és a Pony domb felé veszi az irányt, ahol belebotlik egy skótszoknyás fiúba. A fiú azt mondja neki: "Sokkal szebb vagy, ha mosolyogsz." Aztán eltűnik.
Hazaérve Candy egy kocsit pillant meg a Pony Otthon előtt, és kiderül, hogy a Leagan család magához venné Candy-t Lakewood-beli otthonukba. Candy örömmel megy, ám hamar kiderül, hogy nem örökbe akarják fogadni, hanem a család lánya, Eliza mellé akarják játszópajtásnak. Candy élete pedig hamarosan pokollá válik, mert Eliza és Niel folyamatosan kihasználják, és bántják szegény lányt, akinek persze senki sem hisz, kivéve az alkalmazottakat. Hamarosan Candy megismerkedik három fiúval, Anthony-val - aki hasonlít a Pony Domb hercegére - Archie-val és Strearrel, akik mindhárman megkedvelik Candyt. És itt kezdődik az animetörténelem egyik legszebb, legizgalmasabb és leghosszabb története.

Sokak számára ismerős lehet ez az anime, amelyet nálunk az 1990-es évek vége felé sugárzott az RTL Klub a délutáni Rajzfilm Klubban. Mi tagadás, engem lenyűgözött a történet, a gyönyörű grafika, a karakterek. A grafika szerintem - hiába majdnem negyven éves ez az anime - sok mai anime grafikájával felvehetné a versenyt, annyira csodálatosan szép. A történet pedig bővelkedik a színes, egyedi karakterekben, fordulatokban, hiszen végig követhetjük a huszadik század elejét, egészen az I. világháború közepéig. Jómagam imádtam, mikor ment, mindig ott ültem előtte, holott már akkor is középiskolás voltam, de egyszerűen nem bírtam kihagyni.
Számomra a Candy Candy egy mestermű, és csak olyan animékhez tudnám még hasonlítani, mint például a Kodomo no Omocha, vagy a Versailles no Bara, amelyek szintén zseniálisak. Sajnos, nálunk a Dragon Ball és a Sailor Moon mellett nem tudott igazán népszerű lenni, de szerintem sokan emlékszünk még erre a kis animére, amely sok-sok boldog percet szerzett az idősebb anime-generációnak.
Írta: Andro
Andro értékelése: 10 (mestermű)
2011.08.22.
31911 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Candy Candy © Igarashi Yumiko / Mizuki Kyouko • Toei Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.