×

Regisztráció

Anime: Genshi Shonen Ryu

Genshi Shonen Ryu © Ishinomori Shotaro • Toei Animation

Genshi Shonen Ryu (TV, 1971)

原始少年リュウ

Ryu the primitive boy

Rai a dzsungel fia

Hossz: 22 rész
Műfaj: akció, dráma, fantasy, kaland, történelmi, háború, shounen

Rendezte: Akihi Masayuki
Eredeti mű: Ishinomori Shotaro
Írta: Kintoo Tadashi
Karakter dizájn: Komatsubara Kazuo
Zene: Watanabe Takeo
Stúdió: Toei Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Genshi Shonen Ryu © Ishinomori Shotaro / Toei Animation
Az emberiség hajnalán járunk, amikor egy törzsben fehér bőrű kisgyermek születik. Mivel a fehér bőr átok, így a törzs vezetői úgy döntenek, hogy a gyermeket feláldozzák a vérszomjas Tirannusznak. Azonban a gyermeket egy Kitti nevű majom menti meg, akinek kölykét Tirannusz falta fel. A gyermek, akit Kitti Ryu névre keresztel el, az évek folyamán erős fiúvá cseperedik. Ám egy nap Tirannusz megöli Kittit, és Ryu bosszút fogad, hogy megöli Tirannuszt. Elindul, hogy megkeresse Tirannuszt, és hogy megtalálja a valódi anyját is, fényt derítve származására. Útja során megment egy lányt, Rant, akit törzse tagjai meg akarnak ölni. Magával viszi őt, és a lány öccsét, Dont is, és így hármasban folytatják útjukat újabb veszélyek és kalandok felé, melynek végén Tirannusz várja őket. De vajon sikerül Ryunak megölnie Tirannuszt? Mi történik, ha szembekerül vele? És vajon megtalálja az anyját? Az animéből kiderül.

Elsőre leszögezném, ez egy igen régi anime, amely Ishinomori Shotaro "Ryu no michi" című mangájából készült. Az animét annak idején, még az 1980-as években nálunk is vetítették, majd újra az 1990-es években is képernyőre került, elég kezdetleges szinkronnal, ami tükrözi az akkori magyar szinkrontechnikát. Viszont, élvezhetőek a hangok, a fordításra sem lehet panasz. Én nagyon kicsiként láttam, és emlékszem rá, hogy nagyon szerettem.
A grafika az akkori kornak megfelelő, mai szemmel néhány embernek számára nem szép, de szerintem lenyűgöző. Ráadásul a környezet, az őskor, az emberiség hajnala is kiváló talaja egy ilyen animének és mangának. A történet bővelkedik harcokban, vérben, tehát ezek senkit se riasszanak el, mert hozzátartoznak a cselekményhez. Az opening, ending, valamint a háttérzene is nagyon jó illeszkedik a történethez, a seiyuuk is remekül lettek kiválogatva. Nekem sem a japán, sem a magyar szinkronra nincs panaszom.
Az animét ki is adták, ha jól tudom VHS-en, bár jelenleg már lehetetlenség hozzájutni. Én elsősorban a régi shonen-animék szerelmeseinek ajánlanám az animét, na meg azoknak, akiket nem taszít a sok vér.
Írta: Andro
Andro értékelése: 9 (kitűnő)
2011.08.30.
28845 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Genshi Shonen Ryu © Ishinomori Shotaro • Toei Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.