×

Regisztráció

Anime: Spoon Obaasan

Spoon Obaasan © Alf Proysen / Björn Berg • Studio Pierrot

Spoon Obaasan (TV, 1983)

スプーンおばさん

Mrs. Pepper Pot

Csip-csup csodák

Hossz: 50 rész
Műfaj: vígjáték, hétköznapi, fantasy, kaland, gyerekeknek

Rendezte: Hayakawa Keiji
Eredeti mű: Alf Proysen, Björn Berg
Írta: Yashiki Akio
Karakter dizájn: Nantsuka Kohji
Zene: Akano Tachio
Stúdió: Studio Pierrot

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (3 szavazat, átlag: 8.67) részletek

Spoon Obaasan © Alf Proysen / Björn Berg / Studio Pierrot
Kalán néni egy kis faluban lakik a férjével, Paprika bácsival. Nyakában mindig egy kis kanalat hord ékszerként, ezért is hívják Kalán néninek. Ám ez a kanál nem hétköznapi kanál, hanem varázslatos ereje van. Ennek segítségével Kalán néni a legváratlanabb pillanatokban szokott kanál méretűre zsugorodni. Persze, a kanál nem változik át, így Kalán néni a hátán szokta ilyenkor hordani. Ebben az apró formában Kalán néni képes, hogy beszéljen az állatokkal, és rengeteg furcsábbnál furcsább, de igen különleges kalandot él át az erdőben, és a kertben. Azonban senki sem tudhat arról, hogy ő össze szokott zsugorodni, mert az problémákat jelentene. És a részek végén Kalán néni mindig visszaváltozik eredeti méretére.

A történet alapja, a kis méretté zsugorodás és az állatokkal való beszéd képessége sokak számára ismerős lehet a Nils Holgersson című animéből. Az anime először 1984-ben került adásba Japánban. Magyarországra 1988-ban érkezett, és 1991-ig többször is ismételték a magyar adókon. Az anime Alf Pyorsen norvég író Teskjekjerringa (A teáskanál hölgy) című regénye alapján készült, és számos országban nagy sikert aratott. Az animét a Studio Pierrot jegyzi, amely már jó indok arra, hogy az ember megnézze.
A grafika aranyos, illik a történethez. A történet bájos, kifejezetten kisgyerekeknek való. Nincsenek benne hagy harcok, világmegváltó gondolatok, hatalmas robotok, ellenségek, csak némi tanulság és jó szórakozás.
Személy szerint, nekem gyermekkorom egyik meghatározó darabja volt ez a kis anime, amit mindenkinek szívből tudok ajánlani, akár kicsi, akár nagy az illető. A magyar szinkron - én csak azzal láttam - zseniális, remekül eltalált magyar hangok, és fantasztikus fordítás. Szóval, én azt mondom, aki még nem látta, feltétlenül kukkantson bele, higgyétek el, megéri.
Írta: Andro
Andro értékelése: 10 (mestermű)
2011.08.31.
28331 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Spoon Obaasan © Alf Proysen / Björn Berg • Studio Pierrot

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.