×

Regisztráció

Anime: Sekai Meisaku Dowa: Mori wa ikiteiru

Sekai Meisaku Dowa: Mori wa ikiteiru © Samuil Yakovlevich Marshak • Toei Animation

Sekai Meisaku Dowa: Mori wa ikiteiru (movie, 1980)

世界名作童話 森は生きている

World Children's Classics: The Forest That Lives / Twelve Months

Tizenkét hónap

Hossz: 65 perc
Műfaj: dráma, hétköznapi, fantasy, kaland, természetfeletti

Rendezte: Yabuki Kimio, Imazawa Tetsuo
Eredeti mű: Samuil Yakovlevich Marshak
Írta: Yabuki Kimio, Takashi Tomoe
Karakter dizájn: Yamaguchi Yasuhiro
Zene: Vladimir Grifutsov
Stúdió: Toei Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Sekai Meisaku Dowa: Mori wa ikiteiru © Samuil Yakovlevich Marshak / Toei Animation
Ánya mostohaanyjával és mostohanővérével él egy erdei házikóban. Mostohaanyja egy nap elküldi, hogy hozzon fát az erdőből, ahol Ánya egy idős katonával találkozik, aki fenyőfát keres a királynőnek. Mikor Ánya megtudja, hogy a királynő is árva, mint ő, és vele egyidős, kiválasztja a legszebb fát az erdőben. A királynőnek tetszik az ajándék, és mivel éppen akkor olvas a hóvirágról egy könyvben, azt a parancsot adja, hogy hozzanak neki hóvirágot. Aki hóvirágot hoz neki, annyi aranyat kap, ahány szál virág van a kosarában. Ánya mostohaanyjának sem kell több, mikor meghallja a hírt, és még aznap éjjel, a legnagyobb hóviharban kiküldi Ányát hóvirágot szedni. Ánya eltéved a hóviharban, és ekkor táborozó férfiakat vesz észre, akik körben ülnek egy nagy máglya körül. Ám ők nem hétköznapi emberek, hanem a Tizenkét Hónap, akik megígérik, segítenek Ányának, hogy hóvirágot tudjon szedni.

Gondolom sok embernek, aki az 1980-as években volt gyerek, ismerős lesz ez a kis anime. Hiszen nálunk is kiadták VHS-en az 1980-as évek vége felé. Egy orosz népmese alapján készült, és szerintem egészen jól követi az eredeti mese történéseit. A grafika igazán bűbájos, a háttérzenék gyönyörűek, a történet magával ragadó, akár gyerek, akár felnőtt az illető. Igazi klasszikus darab, amely a World Children's Classic sorozat részeként mutatkozott be a Toei Animation jóvoltából. A karakterek remekül meg vannak jelenítve, és mivel én csak magyarul láttam, a magyar szinkronra sem lehet panasz. Sajnos, japánul még nem volt alkalmam megtekinteni.
Igazi klasszikus mű, amit szerintem mindenkinek látnia kell, aki szereti a szép, igényesen kidolgozott régebbi animéket. Én csak ajánlani tudom fiataloknak és időseknek egyaránt.
Írta: Andro
Andro értékelése: 10 (mestermű)
2011.09.06.
25615 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Sekai Meisaku Dowa: Mori wa ikiteiru © Samuil Yakovlevich Marshak • Toei Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.