×

Regisztráció

Anime: Hanasaku Iroha

Hanasaku Iroha © P.A. Works • P.A. Works

Hanasaku Iroha (TV, 2011)

花咲くいろは

Hossz: 26 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma

Rendezte: Andou Masahiro
Eredeti mű: P.A. Works
Írta: Okada Mari
Karakter dizájn: Sekiguchi Kanami
Zene: Hamaguchi Shirou
Stúdió: P.A. Works

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (5 szavazat, átlag: 7.00) részletek

Hanasaku Iroha © P.A. Works / P.A. Works
Ohana vidám, gondtalan 16 éves lány, aki bizonyos családi okok miatt (anyukája beláthatatlan időre lelép az új szeretőjével) kénytelen Tokióból vidéki nagyanyjához költözni. Nagyanya és unoka között nem túl családias a viszony, hiszen alig ismerik egymást, és az idős hölgy egy tradicionális japán szálloda szigorú vezetője, aki nem tűr mulasztást vagy hibát alkalmazottaitól. És mint kiderül, Ohanára is inkább új munkaerőként tekint, sem mint unokájára. Az őszinte és impulzív Ohana ezzel egészen új kihívások elé kerül, addigi élete fenekestül felfordul. De Ohana nem keseredik el, és elhatározza, hogy a lehető legtöbbet kihozva a helyzetből teljes erővel dolgozni fog és megmutatja, mire képes. Ettől kezdve Ohana is bekapcsolódik a szálloda életébe, megismerkedik az alkalmazottakkal és elkezdi megkedvelni új életét.

Ohana hamar összebarátkozik a szálloda dolgozóival, de persze a súrlódások is elkerülhetetlenek - főleg Minkoval, a szakácssegéddel -, és lassanként beleszokik az új helyzetbe, kezdi megérteni a tradicionális szálloda vezetésével kapcsolatos részleteket és problémákat, és kezdi a szálló gondjait sajátjának érezni. Az új tapasztalatok közben sokat megtud a családjáról, önmagáról és az élet dolgairól, és kicsit sikerül felnőnie. Persze nem maradhat ki a romantika és dráma sem a sorozatból, ami szerencsére klisétlenül és reálisan zajlik le.
Ohana szimpatikus szereplő, könnyű őt megszeretni, és mellette minden dolgozót megismerünk a szállóban, így mindenki találhat magának kedvenceket. A szálló nem csak díszletként működik, hanem tényleg központi téma, beleláthatunk a működésébe, hogy az alkalmazottak mennyit tesznek érte, hogy a vendégek jól érezzék magukat, és szinte magunkénak érezhetjük a fárasztó, dolgos mindennapokat. Szintén dicséretet érdemel az animáció, valamint Ohana és Minko szinkronhangja is.
Egy-két nem túl jól sikerült epizódtól eltekintve kellemes, kiegyensúlyozott sorozat a felnőtté válás szokásos témájával a középpontban, de ötletes és egyedi tálalásban.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2012.05.30.
29813 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Hanasaku Iroha © P.A. Works • P.A. Works

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.