×

Regisztráció

Anime: Digimon Adventure 02

Digimon Adventure 02 © Hongo Akiyoshi • Toei Animation

Digimon Adventure 02 (TV, 2000)

デジモンアドベンチャー 02

Digimon: Digital Monsters 02

Digimonok

Hossz: 50 rész
Műfaj: akció, vígjáték, dráma, kaland, sci-fi, shounen

Rendezte: Kakudou Hiroyuki
Eredeti mű: Hongo Akiyoshi
Írta: Maekawa Atsushi, Chiaki J. Konaka, Yoshimura Genki, Masaki Hiro, Yoshimura Motoki, Yoshida Reiko, Nishizono Satoru, Urasawa Yoshio
Karakter dizájn: Hongo Akiyoshi, Nakatsuru Katsuyoshi
Zene: Arisawa Takanori
Stúdió: Toei Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Digimon Adventure (TV, 1999)
Digimon Tamers (TV, 2001)
Digimon Frontier (TV, 2002)

Értékelések: (3 szavazat, átlag: 6.67) részletek

Digimon Adventure 02 © Hongo Akiyoshi / Toei Animation
Öt év telt el az első Digilovagok felbukkanása óta, és azóta a Digitális Világot ismét veszély fenyegeti. Egy magát Digicsászárnak nevező személy úgy dönt, minden Digimont az uralma alá hajt, és uralkodni fog a Digivilágon. Takeru és Hikari visszatérnek, de nem olyan erősek, mint régen. Ám hamarosan segítőtársaik akadnak új Digilovagok személyében. Ők pedig nem mások, mint Motomiya Daisuke, Inoue Miyako és Hida Ion. A gyerekek új Digivice-okat is kapnak, amelynek segítségével bármely számítógépről be tudnak lépni a Digitális Világba. Hamarosan össze is találkoznak a Digicsászárral, aki a való életben nem más, mint egy velük egykorú fiú, Ichijouji Ken. De vajon sikerül a gyerekeknek megmenteni a Digivilágot? Vajon miért vált Ken gonosszá? És vajon ha legyőzik, minden rendbe jön? Aki megnézi az animét, választ kap a kérdésekre.

A második sorozat, amely az első sorozat folytatása öt évvel később. Új karakterek, új digimonok, és természetesen azért a régi, kedves ismerősök is megmaradnak. Az újak azonban jól átveszik a helyüket, hiszen Tai, és a többiek már felnőttek, nem kapcsolódnak szorosan a Digitális Világhoz.
A kalandok újak, veszélyesebbek az eddigieknél, így az új szereplők elég hamar szembesülnek mindennel. A grafika maradt a régi, így nem kell csalódnunk, most is nagyon szép, jól dominálnak a kissé erősebb színek a valódi világban, és a pasztellesebb színek a Digitális Világban. A karakterek rajzolása is maradt, ami jó jel, nem rontottak rajta, így emiatt sem kell aggódni. A történet megint az egy rész egy digimon egy ideig, de persze vannak benne több részes harcok is, és sok-sok izgalom. Minden karakterben végbemegy egy kisebb-nagyobb jellemfejlődés, ez főleg Kennél figyelhető meg nagyon, aki szinte egy az egyben kicserélődik a sorozat elejéhez képest. Ezen kívül természetesen új gonosz digimonok is megjelennek, akik ellen együttesen kell felvenni a harcot.
A történetben ismét sok a tanulság, pl. a barátság, bajtársiasság, egymás segítése, önbizalom, hogy sose adjuk fel. Valamint az, hogy a digimonok is érző lények, nem harci gépezetek.

A zene ismét fantasztikus, az opening, és az endingek fülbemászóak, ahogy az első évadban is voltak. A japán hangokról nem tudok nyilatkozni, én csak németül és magyarul láttam a sorozatot. A német szinkron nagyon kiváló, amit sajnos a magyarról nem lehet elmondani.

Én mindenkinek ajánlom, akinek az első Digimon széria bejött, bár szerintem ez a széria kissé gyengébb, mint az első volt.
Írta: Andro
Andro értékelése: 7 (jó)
2012.11.17.
31777 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Digimon Adventure 02 © Hongo Akiyoshi • Toei Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.