×

Regisztráció

Anime: Black Rock Shooter

Black Rock Shooter © Ordet / Sanzigen

Black Rock Shooter (TV, 2012)

ブラック★ロックシューター

Hossz: 8 rész
Műfaj: akció, dráma, hétköznapi, iskolai élet, természetfeletti, seinen

Rendezte: Yoshioka Shinobu
Írta: Okada Mari
Karakter dizájn: Yoshigaki Yuusuke
Zene: Mori Hideharu
Stúdió: Ordet, Sanzigen

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Black Rock Shooter (OVA, 2010)

Értékelések: (9 szavazat, átlag: 7.44) részletek

Black Rock Shooter © Ordet / Sanzigen
Létezik valahol egy a miénktől eltérő, másik világ. Egy rideg és veszélyes világ, ahol egy fekete ruhás lány hatalmas fegyverrel nap mint nap élet-halál harcot vív. Ő Black Rock Shooter, szemében állandó kék tűzzel mindig kész az újabb ütközetre...
Eközben az általunk ismert világban éli mindennapjait a középiskolás Mato, akinek nagyon szimpatikus osztálytársa, egy Yomi nevű csendes lány. Mato szeretne vele barátkozni, de nem tudja, hogyan közelítsen felé. Aztán egy nap kiderül, hogy mindkettőjüknek ugyanaz a kedvenc képeskönyve, és Yomi meghívja magához Matot. Azonban a kedélyes beszélgetésnek vége szakad, amikor megjelenik egy tolószékes lány. Ő Kagari, Yomi legjobb barátnője, aki első perctől fogva ellenségként tekint Matora...

Black Rock Shooter karakterét egy Huke nevű rajzoló alkotta meg, majd a karakter szereplésével készült egy videoklip, mely rövid idő alatt igen népszerű lett az interneten. A népszerűség magával hozta egy anime elkészítésének ötletét, és így először egy egyrészes OVA készült el, majd végre megjelent egy 8 részes TV sorozat.
Az eredmény nem más, mint két teljesen ellentétes műfaj, hétköznapi dráma és a futurisztikus akció keveréke. Black Rock Shooter világa egy párhuzamos dimenzió, a lányok pszichéjének kivetülése, ahol a szereplőink által átélt mindennapi konfliktusok, bánat és elszenvedett sérelmek brutális ütközetek formájában öltenek testet.
Konfliktusból pedig főhőseinknek jut épp elég, hiszen a tizenéves lányok számára nem egyszerűek a hétköznapok. Hőseinknek féltékenységgel, kiközösítéssel és saját félelmeikkel kell szembenézniük, miközben a párhuzamos dimenziók összefonódnak, és a két világ érintkezésbe kerül egymással.
Bár a hétköznapi szál helyenként eléggé túldramatizáltnak tűnik, gondoljunk csak bele, ennyi idősen gyakran valóban sokkal drámaibbnak tűnnek a problémák. Cserébe a lányok negatív érzelmei jól megkomponált, látványos és izgalmas harcokban öltenek testet a másik világban.

A sorozat tehát ugyanazt a koncepciót követi, mint az OVA, ám ezúttal kicsit jobban kibontva a történetet, több szereplőt bemutatva. Akinek az OVA csalódást okozott az ezúttal is fintorogni fog, ellenben akinek tetszett az OVA vagy kedveli a dráma és akció egyedi keverékét, annak érdemes megnéznie a sorozatot. Érdekes történet fájdalomról és barátságról, és két párhuzamos világ találkozásáról, lenyűgöző látványvilággal.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 6 (megfelelő)
2012.12.27.
25334 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Black Rock Shooter © Ordet / Sanzigen

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.