×

Regisztráció

Anime: Sakamichi no Apollon

Sakamichi no Apollon © Kodama Yuki • Dentsu Inc. / Fuji TV / Sony Music Entertainment / TOHO

Sakamichi no Apollon (TV, 2012)

坂道のアポロン

Kids on the Slope


Hossz: 12 rész
Műfaj: romantikus, hétköznapi, iskolai élet, zene, josei

Rendezte: Watanabe Shinichiro
Eredeti mű: Kodama Yuki
Karakter dizájn: Yuuki Nobuteru
Zene: Kanno Youko
Stúdió: Dentsu Inc., Fuji TV, Sony Music Entertainment, TOHO

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (4 szavazat, átlag: 8.00) részletek

Sakamichi no Apollon © Kodama Yuki / Dentsu Inc. / Fuji TV / Sony Music Entertainment / TOHO
1966 nyara. Kaoru egy csendes, szemüveges fiú és kitűnő tanuló, aki vidéki rokonaihoz költözik, és a helyi középiskolában kezdi az évet. Az új iskolában összeismerkedik egy kedves lánnyal, Ritsukoval, valamint a lány gyerekkori barátjával, a rosszhírű bajkeverővel, Sentaroval, akit semmi nem érdekel, csak a jazz és a dobolás. Bár Sentaro és Kaoru egymás szöges ellentétei, valahogy mégis barátság szövődik közöttük. A nyers és őszinte Sentaro hatására Kaoru maga is változni kezd, barátokat szerez, és felébred szenvedélye a jazz zene iránt.
Ritsuko jóbarátként áll ki a fiúk mellett, és gyengéden óvja barátságukat, de persze a romantika sem maradhat ki a sorozatból, amiért egyrészt Kaoru Ritsuko iránti érzelmei, másrészt a szép és titokzatos felsőbbéves, Yurika feltűnése a felelős.
Így indul hát a történet, mely szól útkeresésről, barátságról, szerelemről és persze a zene szeretetéről egy csapat fiatal életében.

Bár a jazz a sorozat egyik alaptémája, azoknak sem kell tartaniuk tőle, akik nem kedvelik ezt a műfajt. A történet sokkal inkább szól a karakterekről, mint a zenéről, a zene inkább csak összetartó erőként működik szereplőink között. Sokkal inkább a zene szeretetén és a barátságon van a hangsúly.
Ami a sorozatot érdekessé és egyedivé teszi, az a részletesen megelevenített kor, a kicsit régimódi hangulat, és a jazz, mint érdekes színezet a történethez. A barátság és fiatalság hihető ábrázolásának köszönhetően a történet egyszerre átérezhető, inspiráló és romantikus, mint egy jó ifjúsági regény.
Kár, hogy ennyire rövidre sikerült, hiszen sokkal gyengébb sorozatok is több, mint húsz részt kapnak, ez esetben viszont be kell érnünk pusztán 12 résszel. Ennek ellenére nagy plusz pont jár az epilógusért a végén, kellemesen lezárja szereplőink történetét.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2013.06.02.
24687 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Sakamichi no Apollon © Kodama Yuki • Dentsu Inc. / Fuji TV / Sony Music Entertainment / TOHO

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.