×

Regisztráció

Anime: Scrapped Princess

Scrapped Princess © Bones

Scrapped Princess (TV, 2003)

スクラップド・プリンセス

Hossz: 24 rész
Műfaj: akció, fantasy, kaland, sci-fi, mecha, történelmi

Rendezte: Masui Soichi
Írta: Sakaki Ichiro
Zene: Nanase Hikaru
Stúdió: Bones

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (58 szavazat, átlag: 8.66) részletek

Scrapped Princess © Bones
A Földön, valahol a középkorban játszódik a sorozat első ránézésre, ahol az ország királyának ikrei születtek, egy fiú és egy lány. Ám sötét jövendölések szerint a leánygyermek ha betölti 16. életévét, el fogja pusztítani az egész világot, így születése után az újszülöttet azonnal a folyóba vetik... aki persze nem hal meg. Egy családhoz kerül véletlenül, akik megszánják, elnevezik Pacificának, és saját gyermekeikkel együtt felnevelik. Shanon Kasull lesz Pacifica bátyja, aki hugával a mágussal, Raquell Kasullal együtt elhatározzák hogy amíg ők élnek, védelmezni fogják Pacificát mindazoktól akik meg akarják ölni. Vándorútra indulnak, óvatosan, nehogy valamelyik faluban vagy városban rájöjjenek, hogy a "selejt", átkozott hercegnő még mindig él, sőt hamarosan betölti a 16. életévét... A dolog persze nem megy olyan könnyen, és nemsokára el is terjed a hír arról, hogy Pacifica életben van, mi több él és virul, és bár nem érti miért akarja az egész ország a halálát, eldönti magában hogy élni akar, és esze ágába sincs meghalni. Vándorlásuk így bujdosásba csap át, és rengeteg kalandba keverednek. Ellenségek mellett azonban sok-sok érdekes karakter is előbukkan, barátaik és segítőtársaik lesznek útjuk során, akik harcolnak a sors ellen és Pacifica oldalán.

A karakterek mind kivétel nélkül fantasztikusan jók. Pacifica teljesen olyan mint amilyennek egy 15-16 éves lánynak lennie kell: kicsit elkényeztetett hiszen fogadott testvérei folyton megvédték mindennel szemben, ugyanakkor nagyon életvidám, szereti Shanont piszkálni, és jelleme igazi életet visz a sorozatba, olyannyira hogy a néző is komolyan kételkedni kezd: tényleg ő lenne az ami elpusztítaná a világot?

Raquel és Shanon jelleme szép fokozatosan bontakozik ki az animében, és ami különösen jó az az, hogy az útjuk (és az anime története) során előbukkanó klassz, és megszerethető karakterek nem tűnnek el (mint olyan sok más animében), hanem a végén ismét előkerülnek, és a befejezés is lassanként bontakozik ki, óvatosan begyorsul és a vége nagyon izgalmasan zárul. Az információkat is lassanként adagolják a nézőnek, a történet végére pedig összeáll a kép teljesen, és minden apró titokzatos elemről kiderül hogy mi volt. Az animében vannak sci-fis és mechás jelenetek is, de egyáltalán nem lógnak ki a történetből, sőt, még jobban hozzáadnak -szerintem- a klassz hangulatához, így az ember nem érzi azt hogy a középkor és a sci-fi annyira rosszul érintkezne egy animében. A története nem annyira bonyolult de izgalmas és csattanós, tehát van miért izgulni. A grafika teljesen szép és kidolgozott, az opening, ending és a háttérzenék is visszaadják a középkori hangulatot, egyszóval minden teljesen tökéletes benne, 5-ösre értékelem ^_^! Aki egy olyan animére vágyik ami nem hullámzik, hanem egységes hangulatot áraszt magából, teli van izgalmas jelenettel és nagyon szeretnivaló karakterekkel, egy-két viccesebb jelenettel, és persze sok-sok akcióval, az feltétlenül nézze meg ^^!
Írta: MaKo
MaKo értékelése: 10 (mestermű)
2004.10.12.
27207 olvasás

Ismertető értékelése:
4.50 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Scrapped Princess © Bones

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.