×

Regisztráció

Anime: Kiniro Mosaic

Kiniro Mosaic © Hara Yui • Studio Gokumi

Kiniro Mosaic (TV, 2013)

きんいろモザイク

Hossz: 12 rész
Műfaj: vígjáték, hétköznapi, iskolai élet

Rendezte: Tenshou
Eredeti mű: Hara Yui
Írta: Ayana Yuniko
Karakter dizájn: Ueda Kazuyuki
Zene: Kawada Ruka
Stúdió: Studio Gokumi

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (3 szavazat, átlag: 6.33) részletek

Kiniro Mosaic © Hara Yui / Studio Gokumi
Shinobu japán lány, aki egyszer gyerekkorában Angliában töltött egy szünidőt. Ott megismerkedett egy angol kislánnyal, akit Alice-nek hívnak. Alice félénksége és a nyelvi nehézségek miatt a két kislány lassan találta meg a közös hangot, de végül szoros barátság fűződött közöttük. Azonban Shinobunak vissza kellett térnie Japánba, Alice pedig otthon maradt Angliában.
Öt évvel később Shinobu immár középiskolás mindennapjait éli Japánban két legjobb barátja, Aya és Yoko társaságában. Egy nap Shinobu levelet kap Alice-tól, a levélben pedig az áll, hogy Alice hamarosan Japánba érkezik cserediákként. És valóban, a szőke hajú brit kislány nemsokára Shinoék házába költözik, és Shino szerencséjére immár folyékonyan beszéli a japán nyelvet is. Így semmi nem állhat barátságuk útjába, és együtt élvezhetik az iskolai mindennapokat.
Nemsokára még egy baráttal bővül a társaság, ugyanis megjelenik Alice angliai barátnője, a félig japán Karen is, aki szintén az ő iskolájukba fog járni.

A Kiniro Mosaic a két angol és három japán lány barátságáról, iskolai mindennapjairól szól, ezzel tovább gyarapítva az iskolai közegben játszódó hétköznapi vígjátékok sorát. A történetek és viccek mozgatórugója a lányok eltérő személyisége, ami sok vicces helyzetet eredményez.
Shinobu nyílt és barátságos, megszállottja Angliának, valamint a szőke hajnak, ezért rajongásig szereti Alice-t és Karent. Alice viszont bizonytalan, és gyakran féltékeny mindenkire, aki eltereli Shino figyelmét. Karen vele ellentétben mindig kirobbanóan energikus és pozitív. A kissé fiús Yoko talán a legkomolyabb a csapatban, Aya pedig visszafogott és csendes, de titokban a barátságnál többet érez Yoko iránt, bár ezt soha nem merné bevallani.
A sorozatból kiderül, hogy telnek a lányok mindennapjai az iskolában és a szabadidőben. A Kiniro Mosaic tehát aranyos és vidám sorozat, bár néha kicsit repetitív, egyes helyzetek és viccek sokadjára is előkerülnek.
A sorozat különlegességét az adná, hogy az angol és japán kultúra keveredik benne, ami az első epizódban nagyon aranyosan van bemutatva, a későbbi részekben azonban annyira nem kap nagy jelentőséget, mivel Alice és Karen is folyékonyan beszélik a japán nyelvet és ismerik a szokásokat. Így igazából a sorozat nem sokban különbözik a többi "aranyos lányok aranyos dolgokat csinálnak"-típusú sorozattól. Ennek ellenére vidám kikapcsolódás lehet bárkinek, aki szereti ezt a műfajt.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 6 (megfelelő)
2013.12.16.
26929 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Kiniro Mosaic © Hara Yui • Studio Gokumi

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.