×

Regisztráció

Anime: Non Non Biyori

Non Non Biyori © Atto • Silver Link

Non Non Biyori (TV, 2013)

のんのんびより

Hossz: 12 rész
Műfaj: vígjáték, hétköznapi

Rendezte: Kawatsura Shinya
Eredeti mű: Atto
Írta: Yoshida Reiko, Shimo Fumihiko, Yamada Yuka
Karakter dizájn: Ootsuka Mai
Zene: Mizutani Hiromi
Stúdió: Silver Link

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Non Non Biyori © Atto / Silver Link
Az ötödikes Ichijou Hotaru szüleivel Tokióból vidékre költözik, egy aprócska faluba. A hegyekkel és ültetvényekkel körülvett falucska mindennapjai nagyban különböznek a városi élettől, amit Hotaru megszokott. Az iskolába vele együtt összesen 5 diák jár, és csupán egyetlen osztály van. Hotaru gyorsan megbarátkozik a többi gyerekkel, mi, nézők pedig végignézhetjük, hogyan telnek hétköznapjaik ebben az idilli, vidéki környezetben.

A Non non biyori humoros, könnyed és vicces sorozat, aminek elsősorban a négy főszereplő lány adja savát-borsát: Komari, a legidősebb lány vicces módon jóval alacsonyabb és éretlenebb, mint Hotaru vagy akár saját kishúga, és gyakran bosszankodik, hogy nem néz ki elég felnőttnek és nőiesnek. A korához képest érett és városi stílussal rendelkező Hotaru mellett meg aztán végképp gyerekesnek tűnik. Kísérletei, hogy felnőttnek és divatosnak tűnjön, rendszerint kudarcot vallanak, ami sok humoros szituációt eredményez. Hotaru viszont épp Komari gyerekes és aranyos oldalát kedveli meg, titokban szinte már megszállottan rajong a cuki Komariért. Natsumi Komari húga, laza, fiús és lusta, amiért az iskolában és otthon is gyakran problémái adódnak. Anyukája rendszeresen megszidja, de nővére, Komari mindig hűségesen kiáll mellette. És ott van Renge, a legkisebb mindnyájuk közül, aki még csak első osztályos, és nagyon jól megszemélyesíti az aranyos, néha kissé furcsa gyermeki gondolkodásmódot. Furcsa elképzelései és megjegyzései előtt sokszor értetlenül állnak a többiek.
Rajtuk kívül az ötödik diák Komari és Natsumi bátyja, aki azonban meglehetősen szűkszavú és alig szerepel a történetekben.
A lányokon kívül további rendszeresen felbukkanó szereplő még a tanárnő, aki történetesen Renge nővére, egy nem túl ambiciózus fiatal nő, aki folyton igyekszik kihúzni magát a tanítás alól. És néha megjelenik a helyi kis édességbolt tulajdonosa is, aki folyton elfoglaltságára hivatkozik, bár a boltjába általában senki nem jár a lányokon kívül.

Minden rész egy-két kiragadott történetet mutat be a lányok hétköznapjaiból, miközben kedvesen és humorosan mutatja be a vidéki életet. A hangulat végig nyugodt és vidám, néha pedig igazán humoros helyzetek is előkerülnek.
A műfajon belül talán a hangulat és a vidéki környezet az, ami egyedivé teszi ezt a kellemes sorozatot. Vidám, nyugtató és aranyos anime, amiben a vicces helyzetek ugyanolyan jól sikerültek, mint az egyszerű vidéki hétköznapok ábrázolása.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 9 (kitűnő)
2014.06.20.
26597 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Non Non Biyori © Atto • Silver Link

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.