×

Regisztráció

Anime: Shirayuki Hime no Densetsu

Shirayuki Hime no Densetsu © Jacob Grimm és Wilhelm Grimm • Tatsunoko Production

Shirayuki Hime no Densetsu (TV, 1994)

白雪姫の伝説

The Legend of Snow White / Legend of Princess Snow White

Mesék Hófehérkéről

Hossz: 52 rész
Műfaj: romantikus, dráma, fantasy, kaland, gyerekeknek, shoujo

Rendezte: Okajima Kunio
Eredeti mű: Jacob Grimm, Wilhelm Grimm
Írta: Naka Hiroko, Sakurai Masaaki, Yanagawa Shigeru, Yanagigawa Shigeru
Karakter dizájn: Jinno Takashi, Hanajima Yoshio
Zene: Nijuuroku Yuuki
Stúdió: Tatsunoko Production

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Shirayuki Hime no Densetsu © Jacob Grimm és Wilhelm Grimm / Tatsunoko Production
Smaragdvölgy királyának és királynéjának kislánya születik, akinek bőre fehér, mint a hó, haja fekete, mint az ében, szája vörös, mint a rózsa. Hófehérkének nevezik el a kislányt, és mikor négy éves lesz, szülei három kisállatot adnak neki; egy kutyát, egy macskát és egy galambot. Ám sajnos nem sokkal később, anyja Isabelle királyné meghal, helyét pedig Lady Chrystal foglalja el, aki egy hatalomra vágyó, önző, kapzsi, gonosz nőszemély, sötét boszorkány, és rettentően gyűlöli Hófehérkét. Hamarosan sanyarú sorsba kényszeríti a kislányt, akinek életén csak Richard herceg tud valamelyest enyhíteni. Lady Chrystal terve, hogy megölesse Hófehérkét, ám a lány végül az erdőbe menekül, ahol egy kis házban, hét törpe társaságában talál menedéket. Ám ez még csak kalandjainak kezdete.

Gondolom páran még esetleg emlékeztek erre az animére, ami annak idején magyarul az M1-en volt látható. Nekem nagyon tetszett, főleg a szép grafika és az érdekes karakterek miatt. Nem mai anime, de szerintem grafikailag simán felér a mai animékkel. A történet a klasszikus Grimm-mesét veszi alapul, de sok mindent hozzátesz, rengeteg új karakter jelenik meg, koboldok, tündérek, démonok, amik nincsenek az eredeti mesében. Ráadásul a karakterek is többet mutatnak meg magukból, mint amennyit a Grimm-mesében látunk belőlük. A japán hangokról nem tudok nyilatkozni, de emlékezetem szerint a magyar szinkron nagyon jól sikerült, élvezhető lett, még a magyar opening is, amely simán felveszi a versenyt a japánnal.

Nekem nagyon kellemes emlékeim fűződnek ehhez az animéhez, szóval, aki még nem látta volna, bátran nézze meg! Kicsiknek, és nagyoknak egyaránt tudom ajánlani.
Írta: Andro
Andro értékelése: 8 (nagyon jó)
2014.07.14.
28282 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Shirayuki Hime no Densetsu © Jacob Grimm és Wilhelm Grimm • Tatsunoko Production

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.