×

Regisztráció

Anime: Magi

Magi © Ootaka Shinobu • A-1 Pictures

Magi (TV, 2012)

マギ

Magi: The Labyrinth of Magic


Hossz: 25 rész
Műfaj: akció, fantasy, kaland, természetfeletti

Rendezte: Masunari Kouji
Eredeti mű: Ootaka Shinobu
Írta: Yoshino Hiroyuki, Kikamura Isana, Yokotani Masahiro, Kato Yoichi
Karakter dizájn: Akai Toshifumi
Zene: Sagisu Shirou
Stúdió: A-1 Pictures

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Magi: The Kingdom of Magic (TV, 2013)

Értékelések: (3 szavazat, átlag: 8.00) részletek

Magi © Ootaka Shinobu / A-1 Pictures
A történet kezdetén egy Aladdin nevű fiú egy Ugo nevű dzsinn társaságában üldögél egy földalatti szobában. Nem tudja, hogy mi is ő, hogyan került ide, de egészen eddig egyedül volt. Ám hamarosan kiszabadul, hiszen minden vágya megismerni a világot. A vakszerencse hozza össze Alibabával, a fiatal fiúval, aki keményen dolgozik, hogy eltartsa magát. Ám Alibaba minden vágya, hogy egy nap legyőzze az egyik Tömlöc – ezek hatalmas tornyok, amelyekben számtalan veszély vár a kalandorokra – veszélyeit, és megkaparintsa az ott található kincseket, amelyekkel végre új életet kezdhet. Aladdin csatlakozik Alibabához, hogy együtt vágjanak neki a Tömlöcnek. És ezzel kezdetét veszik kettejük hihetetlen kalandjai.

Mindenki ismeri az 1001 éjszaka meséit, mindenki számára ismerős Aladdin, Alibaba, Sinbad, vagy Jafar figurája. Nos, ez az anime pont az ismert karaktereket, és az ismert meséket használja fel, ám olyan módon, hogy jól megcsavarja azokat, egészen új színezetet adva mindennek. És valljuk be, bevált, mert fantasztikus, mágiában, kalandokban, akcióban, drámában és rengeteg humorban bővelkedő animét kap az, aki belevág ebbe a történetbe.

Először is kiemelném a gyönyörű grafikát, ami az első, ami szembeötlik. A hátterek, a karakterek mind fantasztikusan szépek, ezt el kell ismerni. A második pozitívum a zene, különösen az aláfestő zenék, amelyek teljesen illenek az arab világ hangulatához legyen szó csupán háttérzenéről, vagy a mulatságokon felcsengő dallamokról. Az openingek és endingek is igazán fülbemászóak, ajánlott őket külön is meghallgatni. A történet magával ragadó, tele jobbnál-jobb karakterekkel, akiket lehet szeretni, lehet utálni, lehet együtt érezni velük, vagy sem. Egy biztos, egy olyan karakter nem lesz, aki mellett közömbösen tudnánk elmenni. A történet maga már az elején képes berántani, mert bár az első epizódok talán picit lassúnak tűnnek, de megalapozzák a hangulatot, és humor ugyanúgy található bennük, mint kellő mennyiségű akció, dráma és politikai csatározás.

Egy még futó manga alapján készült az anime, tehát valószínűleg a manga vége el fog térni az anime végétől, ám ez semmit sem von le eme mű értékéből. Én elsősorban azoknak ajánlanám, akik szeretik a fantasyt, szeretik az 1001 éjszaka meséit és a kalandokat, valamint a jó humort.
Írta: Andro
Andro értékelése: 9 (kitűnő)
2014.08.27.
27220 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Magi © Ootaka Shinobu • A-1 Pictures

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.