×

Regisztráció

Anime: Wake Up, Girls!

Wake Up, Girls! © Yamamoto Yutaka • Ordet / Tatsunoko Production

Wake Up, Girls! (TV, 2014)


Hossz: 12 rész
Műfaj: hétköznapi, zene

Rendezte: Yamamoto Yutaka
Eredeti mű: Yamamoto Yutaka
Írta: Machida Touko
Karakter dizájn: Chikaoka Sunao
Zene: Kousaki Satoru, Monaca
Stúdió: Ordet, Tatsunoko Production

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (4 szavazat, átlag: 6.50) részletek

Wake Up, Girls! © Yamamoto Yutaka / Ordet / Tatsunoko Production
A Wake Up, Girls! egy aranyos sorozat, ami hét lány idol-karrierjét követi nyomon. Ha valaki nem tudná, a japán idolok fiatal, általában tizenéves lányokból faragott médiahírességek akik ártatlanok, cukik, legtöbbször egy J-POP együttest alkotnak, emellett pedig újságokban, TV műsorokban és minden elképzelhető helyen megjelennek. Az ismertebb idolok masszív rajongótáborral rendelkeznek. A japán idol-ipar komoly üzletág, és szinte minden japán lány álma, hogy idol lehessen.
A sorozathoz szervesen hozzátartozik egy egyórás mozifilm is, "Wake Up, Girls! Shichinin no Idol" címmel. A filmet mindenképp ajánlott megnézni a sorozat előtt, hiszen annak közvetlen előzményeit meséli el, másrészt meg véleményem szerint a film nagyon jól sikerült, igazi kedvcsináló a sorozathoz.

A történet a következőképpen indul: Sendaiban egy kis vidéki produkciós cég éppen a csőd szélére került sikertelen médiapróbálkozásai után. Tange főnökasszony utolsó mentő ötletként kitalálja, hogy összeverbuvál egy idol csapatot. Matsuda menedzser rögtön el is indul, hogy összeszedjen néhány fiatal lányt, akiknek kedve lenne vidéki idolként meghódítani az országot. Kisebb-nagyobb nehézségek árán összeáll a csapat, hat lány különböző személyiséggel és motivációkkal, és Matsuda legnagyobb szerencséjére végül csatlakozik a csapathoz Shimada Mayu is, egy tehetséges lány, aki korábban már egy másik idol csapat, a híres I-1 Club tagja volt. Vele teljes lesz a lánycsapat, ami a Wake Up, Girls! (röviden WUG) nevet kapja.

A sorozat bemutatja a vidéki idolcsapat lassú felemelkedését, a döcögős indulást majd a kemény gyakorlásokat, emellett a külső és belső kihívásokat, melyekkel a csapat szembesül a hírnév felé vezető úton. Előkerülnek az egyéni problémák, személyes kis drámák is a lányok életéből.
A lányok aranyosak, epizódról epizódra mindegyiküket megismerjük, mindenki találhat kedvencet köztük. Nem maradhat ki a lányok közötti konfliktus sem, de végülis szépen összerázódnak egy összetartó kis csapattá, barátokká. A WUG ellenpontja a legnagyobb rivális idolcsapat, az I-1 Club, ahol a menedzsment keményen és személytelenül bánik a lányokkal, értéktelen eszköznek tekintik őket.
Mivel idol animéről van szó, nem maradhatnak ki a dalok és élő fellépések sem. A lányok számai aranyos, fülbemászó j-pop cukiságok jó koreográfiával. Jó látni, ahogy a kezdetben maroknyi emberből lassan egyre több nézőjük lesz, és a lányok a kezdeti színpadi csetlés-botlás után kemény gyakorlással egyre ügyesebbek lesznek.

A sorozatban vannak kifejezetten gyenge részek is, pl. a második, de valahol ezeknek is van létjogosultsága.
A grafika semmiképpen nem a sorozat erőssége, a rajzok nagyon változó minőségűek. Sok helyen a karakterek elnagyoltak, de vannak benne szebb részek is. A koncertek koreográfiája, fényeffektjei általában szépre sikerültek.
Bár idol-animék terén nincs összehasonlítási alapom, nekem alapvetően tetszett a sorozat. A lányok aranyosak, a sorozat kihangsúlyozza barátságukat, a zene és tánc iránti szeretetüket. Klisés? lehet. De mindenképpen aranyos és szórakoztató a maga módján.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 6 (megfelelő)
2014.09.29.
29086 olvasás

Ismertető értékelése:
4.33 (jó), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Wake Up, Girls! © Yamamoto Yutaka • Ordet / Tatsunoko Production

Hozzászólások:
Ennek az anime-nek van egy special-ja is, Wake up girls zoo címen. Csak pár perc de nagyon aranyos. :)
#2 | 2014.10.01. | írta: Eaven
Azért azt hozzátenném, hogy az idolok nemcsak tizenéves lányok lehetnek. A SMAP tagjai pl. 30-on felüli férfiak, és még mindig idolok. Az idol inkább az angol celebritynek felel meg, vagyis híresség, bár leginkább csak az énekesre használják Japánban ezt a szót.
#1 | 2014.09.29. | írta: Andro
Hozzászólás írásához jelentkezz be.