×

Regisztráció

Anime: Barakamon

Barakamon © Yoshino Satsuki • Kinema Citrus

Barakamon (TV, 2014)

ばらかもん

Hossz: 12 rész
Műfaj: vígjáték, hétköznapi

Rendezte: Tachibana Masaki
Eredeti mű: Yoshino Satsuki
Írta: Pierre Sugiura
Karakter dizájn: Yasaki Yuuko, Majiro
Zene: Kawai Kenji
Stúdió: Kinema Citrus

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (8 szavazat, átlag: 8.50) részletek

Barakamon © Yoshino Satsuki / Kinema Citrus
Handa Seishuu tehetséges fiatal kalligráfus, aki egy szerencsétlen esetnek köszönhetően hirtelen felindulásból megütötte és ezzel együtt súlyosan megsértette egy tapasztaltabb szakmai elöljáróját. Emiatt apja vezeklésül elzavarja egy apró vidéki szigetre távol a megszokott Tokiói környezetből, hogy a forrófejű, de tehetséges a fiú elgondolkozhasson tettén, és egyidejűleg inspirációt meríthessen az új környezetből a szakmai továbblépéshez.
Handa számára tehát új élet kezdődik a szigeten, az addigi összkomfort helyett egy régi házban, fafűtéses fürdővel. A helyi lakosság pedig főleg belassult idősekből és csínytevő gyerekekből áll, akik nem ismerik a privát szféra fogalmát. Naru, egy fiús, örökmozgó kislány különösen megszereti Handát, és folyton a nyakára jár. És Handa bármennyire szeretne a munkájára koncentrálni, valahogy a helyiek, élükön Naruval minden napját fejtetőre állítják, és a maguk módján olyan elragadóak, hogy Handa nemhogy haragudni nem tud rájuk, de hamarosan meg is szereti őket.

A Barakamon egy kellemesen humoros, vidám sorozat, ami végigköveti Handa és a helyiek hétköznapjait a kis szigeten. A történet főleg csak a szereplők mindennapjaiból áll, főként vicces, néha pedig szívmelengető is tud lenni. Közben pedig érzékletesen bemutatja, ahogy a különc, de szeretni való szigetlakók apránként megpuhítják a kissé öntelt és arrogáns Handát.
A történet helyszínéül szolgáló kis sziget, a vidéki hangulat, a tenger ábrázolása is ugyanolyan magával ragadó, mint maguk a szereplők.
Vidám, könnyed, szórakoztató sorozat, mely kellemes kikapcsolódást nyújt és könnyen mosolyt csal minden néző arcára.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 9 (kitűnő)
2016.01.24.
26938 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Barakamon © Yoshino Satsuki • Kinema Citrus

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.