×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Juuousei 9. rész

2006.06.09. | írta: mufurc | téma: Juuousei | 1757 olvasás
Beteg egy páros, pont egymásnak valók.
A másik két szerencsétlen...
Hoppá.

Na vajon ki ő...
Csak nem izgulunk, Third?
「Nem halhatok meg fanservice nélkül!」

「Ne bízzak meg benne...?」
「Az ISTEN SZERELMÉRE, mit ülsz ott?!」
Na VÉGRE...

Ó, az érzelmek szövevényes hálója. Tizu Thort szereti, Thor Karimot, Karim pedig... kit is?

Míg Thor a lesújtott Tizuvel próbál szót érteni ("Most szeretsz vagy nem?" "Szeretlek!" "Akkor csinálj nekem gyereket!" "De nem úgy szeretlek!" "...Nem értem!!"), Karim Zagit vonja kérdőre: mi áll a cselekedetei mögött? Nem vall rá az, hogy csak így elfogadja a másodi helyet. Hát nem azt akarta Zagi, hogy egész Chimaera az övé legyen? Hogyhogy feladja ezt az álmát?

Zagi válasza: "ki mondta, hogy feladtam?" Mint kiderül, Zagi számára Thor csak egy eszköz, a legvégső ütőkártya. Bizony, Zagi már csak ilyen, az emberekre csak eszközként tud tekinteni... Karim is csak eszköz, aki (persze öntudatlanul) Zagi számára kedvezően befolyásolta Thor döntését, és akinek ezután az a feladata, hogy Thor minden mozdulatát jelentse Zaginak. Karim elszörnyedve hallgatja Zagit - hogy lehet egy ember ilyen? És hogy lehet, hogy ő még így is... Nos, igen. Karim még így is szereti Zagit, és amikor a férfi választás elé állítja, képtelen dönteni. (Mondanám, hogy nincs ízlése, de Thort is szereti... úgyhogy szerintem Karim egyszerűen mazochista. Jól összeillik S/M King Zagival. :D)

Karim kétségbeesetten a távozó Zagi után rohan, de amikor utoléri azt, akit ő Zaginak hisz, egy tőrrel a mellében végzi. Hoppá. Utolsó gondolataival Karim rádöbben, hogy Zagi azért ölte meg, mert nem tudott dönteni... "Hát ennyire szeretsz engem?" (Ez persze több szempontból is hülyeség, de Karim így legalább boldogan halt meg.) Ezen a ponton szeretném megragadni a lehetőséget, hogy gratuláljak Paku Rominak, Karim seiyuujának (további szerepek: Ed Elric, Loran Cehack, stb.), aki ezzel a szereppel bizonyította be, hogy huzamosabb ideig is képes női hangot kiadni magából. Gratula! ^o^)/

A Karim kiáltozására előrohanó Thor és Tiz már csak a lány holttestét találják meg. Thor persze kiborul, és Zagira támad - elvakult dühében nem tűnik fel neki, hogy Zagi nem igazán érti, mi a baja. A köréjük gyűlt tömeg szintén nem érti, miért esett egymásnak a két vezér, de ekkor a semmiből előbukkan Third, és bejelentve, hogy Thor és Zagi az utolsó törzsfők, kihirdeti a Juuousent - a harcot a Vadak Királya címért. (Érdemes elgondolkodni, hogy Thirdöt mikor láttuk hasonló dolgot csinálni, és milyen szituációban...)

Mivel Thor a főszereplő, a harc kimenetele természetesen nem kétséges: Thor átlát Zagi trükkjein, és végül halálosan megsebzi a férfit, majd döbbenten hallja, hogy nem ő volt a gyilkos. Hoppá #2. Zagi magához inti a srácot, és egy fanservice-szel jól megfűszerezett jelenetben a fülébe súgja: "Ne bízz benne!" Persze a mondatot már nem fejezi be, de Thor nem tudja nem észrevenni, ki tart éppen feléjük: Third.

Kicsit fura úgy nézni a Juuouseit, hogy már tudom, mi fog történni, de ennek köszönhetően olyan dolgok is feltűnnek, amik egyébként nem (pl. a hasonlóság Thor és... na majd a köv. részben meglátjátok, ki között :D). Pl. a mangában annyira nem tűnt fel, de itt nagyon látszik, hogy Third mennyire siet. Eddig általában hagyta, hogy Thor kiélje magát, mielőtt közbelépett volna, de most csak egy hajszál választja el attól, hogy saját kezűleg taszigálja szerencsétlen srácot a Dagger Pagodába, amiből hirtelen fény tör elő. Thor hezitál - Zagi még nem halt meg (csak elájult), és Karimot se akarja így itthagyni (...hogyan? She's dead, Jim!). Third egyre idegesebb, de megkéri Chenget, hogy gyűrje le a bosszúvágyát, és tartsa életben Zagit, amíg Thor visszajön ("Ígérem, hogy visszajövök!"), és ad Thornak öt percet, hogy elbúcsúzzon Karimtól. Szegény Thor, a lelkiállapotát jól jellemzi, hogy Karim gyilkosának kiléte jobban izgatja, mint az, hogy az álma éppen beteljesül...

Végül Third, Thor és Tizu együtt indulnak a Dagger Pagodához, amelyben nem más, mint a hadsereg képviselői fogadják őket...

Nos, jelenleg a manga negyedik kötetének háromnegyedénél tartunk. A maradékot két részben akarják lerendezni..?! Kíváncsi vagyok, mi fog kimaradni a háttérinfóból (mondjuk már eddig is kimaradt sok minden, leginkább háttérinfó a világról). Úgy sejtem, hogy az Ultra F*king Huge Plot Twist a köv. rész felénél lesz... nagyon remélem, a rendezőnek sikerül úgy időzíteni a dolgokat, hogy az animében is olyan megdöbbentő legyen, mint a mangában.

Ezt a képet pedig muszáj volt még külön beraknom, annyira zaba:
<img src="http://img.photobucket.com/albums/v350/kurogin/042.jpg" border="0" alt="Na mi van, mit akarsz?">

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.