×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Juuousei 10. rész

2006.06.17. | írta: mufurc | téma: Juuousei | 1866 olvasás
Asgard
Engem csak szép emberek molesztálhatnak, randa öregurak nem!
Eva Klein & babák. Awwww.

Meet the Ultra Feckin' Huge Plot Twist.
Third egy kifejezetten tragikus karakter... ;__;
Thor érthetően depressziós...

Lokiban is elpattant a húr
A golyó. o_o
BWAH.

Ez az utolsó előtti rész (MIÉRT??! ;___;), amiben bár nagyon sok mindenre fény kerül, az őrült rohanásnak áldozatul esett két kedvenc jelenetem, amiből egy elég wtf helyzet is kialakult... ráadásul néhány helyen eltér a sztori a mangától. Na mindegy, ezekről majd később.

Third, Thor és Tiz tehát belépnek a Dagger Pagodába, ami, mint kiderül, egy lift, és Asgardba viszi őket... pontosabban, a Sátán maga Odin hajójára. Itt Thor végre lehetőséget kap, hogy élete tönkretevőjének szemébe nézzen, és válaszokat követeljen... egyedül. Tizut egy elkülönített szobába kísérik, míg a parancsnok gratulál Thirdnek... de miért is?

Mindeközben Thor szemtől szembe kerül Odinnal és Loki doktorral, aki az Io-II-es laboratórium egyik tudósa (a lab, ahol Zagi a lefagyasztott királyokat látta). Miután kiörvendezte magát Thor szépségén (Thor hátára gyerekkorában valaki kitűzhetett egy "uke vagyok, molesztálj!" cetlit, ami azóta is ott van), Odin meglepő válaszokkal szolgál Thor kérdéseire.

Elkezdtem írni a részleteket, de egy óra múlva rájöttem, hogy ha leírom az egészet, hajnali négykor is itt fogok ülni, egy ötoldalas blogbejegyzéssel, úgyhogy röviden: Thor nem ember, genetikai manipulációs folyamat eredményeként született, és az égvilágon semmi köze nincs a Klein családhoz. Az ok: a Balkan-rendszerben az emberiség haldoklik - nagyjából ötven év van még hátra a kipusztulásig, így az a döntés született, hogy DNS-kísérletekkel ki kell alakítani egy "bennszülött" fajt, ami képes megélni ilyen, a földi körülményektől ennyire eltérő világban is. Vagyis, a Chimaera gyakorlatilag egy kísérleti tenyésztelep, ahol a legéletrevalóbbak (a királyok) DNS-ét felhasználták egy tökéletes, minden környezetben túlélni képes faj kialakításához, aminek az utolsó egyede, a kísérlet végeredménye, aki az emberiség jövőjét hordozza magában, nem más, mint... mint...... úgy bizony, Thor.

Thor tehát különleges: több száz Vadak Királya "leszármazottjaként" nem csoda, ha a képességei messze meghaladják az átlagemberét (íme a magyarázat arra, hogy miért volt már 12 évesen erősebb, okosabb és érettebb, mint Rai). De van itt még más is. Thor legkülönlegesebb, veleszületett képessége nem más, mint a hihetetlen erős túlélési ösztöne, ami lehetővé teszi, hogy minden környezethez alkalmazkodjon. Ezért noha genetikailag semmi köze az anyjához, Evához (aki "hagyományos" módon hordta ki és szülte meg), a méhében annyira alkalmazkodott az anyjához, hogy felvette a vonásait. (...vagy valami ilyesmi, sose értettem a technoblablához) Rai pedig nem volt más, mint a Klein házaspár saját gyereke. A teszt utolsó fázisa az volt, hogy megnézzék, Thor képes-e megélni Chimaerán, és az őseihez hasonlóan Vadak Királya lenni... de Eva Klein, aki a saját fiánál jobban is szerette Thort, végül tudós létére nem volt hajlandó ebbe belemenni, úgyhogy Odin kénytelen volt erőszakot alkalmazva elvenni tőle a fiút.

Ezt hallva Thor természetesen enyhén összezavarodik és összeomlik, de a sokknak még nincs vége. Az ajtó ugyanis kinyílik, és nem más lép be rajta, mint Sigurd Heiser... vagyis, Third. Mint kiderül, "Third" sosem létezett: Sigurd Odinék megbízásából volt Chimaerán, hogy vigyázzon Thorra, az emberiség utolsó reményére. A küldetés érdekében Sigurd megváltoztatta a haja és bőre színét, hogy ne legyen olyan feltűnő az ott élők között. (Sigurd egy árvaházban nőtt fel - mint a mangából kiderül, valahol a rendszer peremvidékén -, és az első szép dolog, amit életében látott, a Földről készült hologram volt. Azóta csak arról álmodott, hogy egyszer eljut a Földre, ezt a küldetést is azért vállalta, mert ígéretet kapott rá. "Bármit is kelljen megtennem... bármit is kelljen elveszítenem...")

Vagyis, ami Thort illeti... minden hazugság volt. A gyerekkora, a szülei, Chimaera, még Third is... Thor összeomlik, és depresszióba zuhan. Tiz próbálja vigasztalni - nem nagyon érti, mi folyik itt, de ő szereti Thort és akármi, akárki is legyen, mindig mellette marad. Thor hálás ezért, és megígéri, hogy hazamennek együtt, és gyereket csinálnak (akinek eddig még nem tűnt fel, ez a kifejezés a chimaerai eufémizmus arra, hogy "szeretlek" ^^;; ).

Azonban ekkor olyasmi történik, amire senki nem számított. Mivel megvan a végső DNS-minta (= Thor), Odin úgy dönt, bevégzi a Midgard-tervet: mesterségesen átalakítja Chimaerát, hogy a Thorból kivont DNS-sel "felszerelt" újszülöttek ott tudjanak majd nevelkedni, mivel Chimaera jelenleg még az ilyen "balkan-fajtának" is túl kegyetlen hely. A mesterséges átalakítás viszont azzal járna, hogy az ott élők az éghajlatváltozás miatt elpusztulnak... de ez már nem érdekli Odint, aki visszavonhatatlanul a hübrisz bűnébe esett.

Az átalakítás úgy történne, hogy a Chimaera forgási idejét mesterségesen felgyorsítják valami bazi golyók segítségével (mondom, hogy nem vagyok jó technoblablában). A hirtelen mozgásra felfigyelő Thor, Tiz és Third együtt rohannak az irányítóterembe (és Tiz valamilyen oknál fogva egyáltalán nem lepődik meg Third "új" külsején... -_- erre azért figyelhettek volna a készítők), ahol megtudják, hogy a folyamatot itt helyben nem lehet megállítani - a szerkezeteket csak Hekatén lehet leállítani. Thor elhatározza, hogy megy és megállítja őket. Itt hangzott el a két kedvenc mondatom az epizódban:

Thor: Te pedig velem jössz. Az én "Harmadikom" vagy.
Sigurd: A te parancsodat nem követem. De a küldetést előre nem látott dolog akadályozza - ezért megyek.

Aha, peeeeeeeeersze.

Nnnnaigen. Mivel már így is rettentő hosszú ez az entry, nem megyek további részletekbe, csak pár szót írok még arról, ami a leglényegesebb eltérés a mangától: Third.

Fentebb olvasható, hogy az animében Sigurd miért és hogyan lett "Third", majd ismét Sigurd, a küldetés végén. A mangában viszont Sigurd és Third két különböző személyiség: Third csak egy szerep volt, de a Chimaerán töltött több mint tíz év alatt szépen önálló életre kelt (a la Riff), és a sztori végén ez fontos is lesz. Az, hogy az anime ezen változtatott, jó is és rossz is... A mangában kicsit fura volt a végén az oda-vissza váltakozás Sigurd és Third között, ráadásul manga!Sigurd egy karót nyelt lúzer. Az animében ez szerencsére nem lesz így, de nagyon kíváncsi vagyok, hogyan fogják így megoldani a végét. Meg aztán, bár így a karakter új, drámaibb mélységet kap, de egyben klisésebb is lesz, és egy kicsi, ám érdekes részlet elveszik belőle.... No mindegy.

Jövő héten utolsó rész! ;_____; Miért nem lehetett hosszabb ez az anime?

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.