×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

D.Gray-Man 3. rész

2006.10.17. | írta: zdanee | téma: D.Gray-Man | 951 olvasás
A bajnokok reggelije.
Engedd el!
Jóbaráti iszony.

Szellemváros. Alúlról.
Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten
Kenshin...izé Kanda

Ez sem az Inuyashából van.
Allen Walker...
...és a gonosz ikertestvére.

-Ti, keresők pótolhatók vagytok. Hiába áldozzátok életeteket értünk, csak egy kis segítség vagytok, nem több. Ha meghalnál, nem hiányoznál az Rendnek!
-Engedd el!

Valami ilyesmi párbeszéd zajlott le az étkezőben, és ezzel meg is volt az első összezörrenés Allen és Kanda között, amire számítottunk, és törvényszerűen be is következett. Törvényszerű az is, hogy tíz perccel később közös misszióba kerültek. Ez a fogás a filmművészetin az első félév első leckéje lehet. A bevezetés és az ismerkedés az előző két epizódban megvolt, lássuk hát, milyen misszióval indít a nagy reményű D.Gray-Man sorozat!

Valahol Olaszországban van egy elhagyott város (több is), ebben kísért egy félévezredes szellem (Martel). Ahogy a város lassan kiürült a szellem elől elmenekülő lakosok miatt, úgy vált az ábrázata egyre csúfabbá. Ez eddig csak szóbeszéd, de a szóbeszédnek is van igazságtartalma. Sok száz éve az itt élők képesek voltak mozgó, éneklő, saját tudattal rendelkező bábukat létrehozni, természetesen az innocence segítségével. A fentebb már említett keresők feladata ehhez hasonló pletykáknak utánajárni, és ha feltételezhetően innocence áll a dolog hátterében, értesíteni a Rendet és megvédeni, ameddig az ördögűzők a helyszínre érkeznek. Ebben a műveletben általában el is fogy az osztag, így érthető Kanda hozzáállása is.

Az epizód második fele persze a csata. Ha jobban belegondolok, ez az első komoly csata a sorozatban és öröm látnom, hogy ugyan Allen fejjel rohan a falnak, de ügyesen taktikázik, használja a fejét és kihasználja a fegyverét. Kanda pózol. Már látom előre a fanfic. írók hadseregét…de azért senki nem mondhatja, hogy az aktivált katana nem kakkoiiii! Zárójelben megjegyzem, hogy ez a csata nekem is teljesen új volt, mert a mangához képest még a helyszín, sőt az ellenfél is megváltozott. Jó pont, mert láthatóan nem félnek belejavítani a történetbe, így a manga gyenge pontjai könnyen orvosolhatóak lesznek a sorozat folyamán.

Nem kell félni szerencsére attól sem, hogy a sorozat elejétől jelen lévő könnyedebb hangvételnek oda, ebben az epizódban is akadt bőven mosolyognivaló, igaz, inkább az elején. Allennek jó az evőkéje. Vajon sikerült mindent megennie, amit rendelt?

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.