×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

D.Gray-Man 5. rész

2006.10.31. | írta: zdanee | téma: D.Gray-Man | 775 olvasás
"Kócos kis ördögök voltunk..."
...aztán megfésülködtünk.
Mmmm...I'm lovin it!

ZOMGIllneverforgiveyouthat!
Mode 2 function 1
Mode 2 function 2 (automail rulez n'est pas, Ed?)

It's the final countdown...
Visszafele sült el.
ZOMGImdyingthistimeforgood!

Mint mondtam, ezzel az epizóddal vége a küldetésnek. Tisztázzuk hát le a képet!

Matel városát az Isten által elhagyott helynek hívták a korabeliek, és nem is véletlenül, a kopár sziklákon épült város lakói a terméketlen föld miatt nyomorogtak, és hogy mindennapi gondjaikat csak egy rövid időre is feledjék, ember formájú bábukat építettek, melyekről az a hír járta, hogy énekeltek és táncoltak az emberek gyönyörűségére. Valójában csak egyetlen ilyen bábú épült, mikor a város sziklás alapjai között egyszer egy innocencet találtak és azt egy bábuba helyezték. A bábú életének egyetlen célja volt az embereknek örömet szerezni, ezért minden nap énekelt az összegyűltek előtt a díszes bálteremben, és énekelt akkor is, amikor az emberek elhagyták a város, minden nap, egyedül a lassan romosodó terem közepén. (…és David ott ült a helikopterben még sok, sok évig, ott ült, mikor kialudtak végleg a fények és amikor befagyott az óceán, és csak imádkozott a Kék Tündérhez… – A.I.) Ha a kihalt utcákra ember tévedt, a bábú megkérdezte őket, énekeljen-e egy dalt, hiszen ez volt az egyetlen képessége és célja pedig örömet okozni az embereknek. De a jövevények mind visszautasították az ajánlatot és mivel másképp nem tehette őket boldoggá…megölte őket. Így kísértett Matel szelleme fél évezredet, míg egy gyermek tévedt a kihalt városba. Csúf arca miatt üldözték el otthonából, egész életében csak megvetésben volt része, és örömmel fogadta a bábú ajánlatát. Guzoru lett Matel szellemének gazdája, és amikor az ő szíve az utolsót veri, Lala a bábú is el kell pusztuljon, hogy többé ne szedjen a szellem áldozatot.

Ezt a történetet meséli el Lala Allennek a barlangban (bálterem), és persze ő meghatódik, könnyekre fakad, és még Kanda ellen is kiáll (nem kellett rábeszélni…), hogy megvédje a Szellem ígéretét (együtt hal meg Guzoruval). Persze, hogy az Akuma rájuk talál, ha már olyan hangosan mulattak, és rövid úton véget vet a Lala-Guzoru páros szenvedéseinek, megkaparintva az innocencet.

És kérem szépen, bemutatom az antiakuma fegyverek legújabb modelljét! Parazita típus, bal kar-modul. Első funkció: 3x méretnövekedés mellett hatványozottan arányos erőnövekedés, különleges keménységű bevonattal. Második funkció, elsődleges üzem: közepes hatótávolságú energialövedék sorozatkilövésére alkalmas fegyver, 10 lövedék/másodperc, a bal szem célzóberendezésként funkcionál, a nagy energiafelhasználás miatt hamar kifárasztja a használóját. Másodlagos üzemben egyetlen energialövedék kerül rögzítésre a cső végén, így energiakardként közelharcban akár hosszú ideig is alkalmazható a fegyver. Noss, ilyen dolog nőtt Allenre.

Kanda is átlépi a határt, segít Allennek amikor a fegyvere besül, megmenti az irháját (fél kezes mugen-elsőcsapás-pokolférgek!), és együtt végzik ki az akumát. Az innocence visszahelyezése után Lala resetelődik, és három nap három éjjel énekel Guzorunak, és amikor az öreg meghal, a siratódal is abbamarad.

Egy pár szó az előzetesről is: a mangában most egy hihetetlenül ostoba filler jönne. Itt nem. Talán említettem, hogy a második epizód előtt kimaradt egy rövid sztori, ez most következik (ahogy azt sejtettem). Ez lesz egyben Rinali bemutatkozása is. Ha már átírják, kíváncsi vagyok mennyire, vajon van merszük az animében is egy filler kedvéért megölni egy gyereket? (Lesz benne végre Millennium Earl!)

Mikor jön már ki az ending CDn? Akarom!

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.