×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

D.Gray-Man 6. rész

2006.11.07. | írta: zdanee | téma: D.Gray-Man | 792 olvasás
Két vándor
A kis Allen
A fekete szem legendája

Cross és Allen. Timcampy itt focilabda méretű...
Hagymabomba akuma ellen nem, de ördögűző ellen hatásos.
Így nézett ki!

Hajimemas...te?
Jean Leót védi...
...és ennek Allen issza meg a levét.

A mai epizód ugyancsak sűrűre sikeredett, a felét nem értettem, és még így is a felét sem mondom el annak, amit igen (matekosok előnyben).

Az innocence megszerzése után Kanda már meg is kapta a következő küldetését, így Allen Tomával indult vissza a főhadiszállásra (Kanda rajongók most jó pár epizódig nélkülözni kényszerülnek majd kedvencüket). A hazafele úton futnak össze Jeannal, az egyik finder gyerekével, aki történetesen tud az akumák létezéséről az apja feljegyzéseiből, és szemtanúja a Millennium Earl egy akciójának. Ezzel ő is veszélybe került, és Allen hiába hívja fel rá a figyelmét, miután rövid úton hatástalanítja az akumát, Jeanban ég a tenni akarás, nem veszi komolyan. Szegény Allen, először Kanda babszemjankózza le, aztán Jean is megjegyzi, nem is tudta, hogy ilyen tökmagokat is felvesznek ördögűzőnek. A sarokban-gombatermesztést Tamakitól tanulhatta…

Otthon (a főhadiszálláson) Allen az innocence Herbraskánál való leadása után Jean apja utáni nyomozásba kezd, hogy tájékoztassa a kedves szülőt, mibe keveredett a fiacskája, és hogy nem ártana odafigyelni, mert könnyen célponttá válhat. Válik is.

Igen, megtették (Rinali úgy néz ki, egy kicsit csúszik). Kíváncsi voltam, most arra leszek, hogy amikor majd az amcsi piacra viszik, mihez kezdenek ezzel a résszel. Merthogy Leo, Jean barátja bezony egy akuma, efelől kétség sincs az első megjelenésétől fogva, röviden összefoglalva Leo és Jean legjobb barátok voltak, és együtt fedezték fel Jean apjának jegyzetei közt az akumákról szóló cikkeket, együtt „járőröztek” a városban, akumákra vadászva (játszottak), és így együtt váltak célponttá a Millennium Earl számára. Leo anyja meghalt, a fiú megidézte az Earlt, aki a már jól ismert módon támasztotta fel az anyját, azaz megölte Leot, és a testébe helyezte az anyja lelkét. Allen éppen időben érkezik (lelépve a meglepetéspartijáról), hogy megmentse az Earl látványától halálra vált Jeant barátjától.

Már mondtam, hogy a kedvenc karakterem a Millennium Earl, kíváncsi vagyok, mi is ő valójában, de van egy tippem. Az Earl monológjából azt hámoztam ki, hogy az akumákat az ő meggyőződése szerint az emberiség érdekében teremti, és az akumák az emberek szívének mélyét tükrözik. Hát ha megölnek, kicsontoznak, bebörtönöznek egy szeretted testébe, lehet, hogy nem elégedett mosollyal az arcodon lógázod a lábadat…

Az, hogy kiderül, Allen antiakuma fegyvere képes a vírust hatástalanítani (tessék visszaemlékezni az első epizódra), már csak zárójeles technoblabla lábjegyzet. Sokkal fontosabb dolgokat láthatunk ebben az epizódban, Allen múltját. Erről az egészről részletesen a következő epizódban, de az itt elpöttyintett képek alapján: Allen nevelőapja Mana, a férfi meghalt, a kis Allen előtt megjelent a Millennium Earl és felajánlotta, hogy életre kelti. A gyerek elfogadta az ajánlatot, de az így megszületett akuma megtámadta, megvágta a bal szemét és elátkozta, hogy mostantól lássa ezzel a szemével az akumákba zárt lelkek szüntelen szenvedését. Ekkor az idáig defektes kéznek hitt innocence aktiválódott, és Allen akarata ellenére saját kezével összeroppantotta nevelőapját. Ez az a bűn, amit sose bocsát meg magának, erről beszélt az előző epizódban („én csak egy kis ember vagyok, nem a világ problémái mozgatnak, hanem ami a szemem előtt van, és azért küzdök, hogy ne kelljen szenvedést látnom”). Ez után talált rá Cross és fogadta tanítványává. Érdemes megfigyelni, hogy a kis Allen barna hajú, de a sokktól, az innocence aktiválódása után a haja kifehéredik. Végre nem azért fehér hajú valaki, mert az kakkoiii, meg trendi, hanem meg van indokolva (egyébként a mangában visszatérő vicc, hogy Allent hátulról egy töpörödött öregembernek nézik a haja miatt).

Egy szó, mint száz (bár már inkább hatszáz körül járhatok), ez egy nagyon eseménydús és nagy információtartalmú epizód lett, ami már csak azért is dicséretes, mert egy teljesen jelentéktelen filler fejezetből (a mangában) és eredeti ötletekből lett összegyúrva ilyen remekké, úgy, hogy a sztori összefűzésére is figyeltek. Hajrá, csak így tovább, ne féljünk eltérni a forrástól, pláne ha jobb ötletünk van!

22-én jelenik meg az ending CDn. Már csak 15öt kell aludni!

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.