×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

D.Gray-Man 14. rész

2007.01.14. | írta: zdanee | téma: D.Gray-Man | 1783 olvasás
Skin: Bárcsak ez a sok hó mind fagyi lenne...
Kanda haja befonva
Allen kidekorálva

Éjjeli menedék
Hajnali mese
Jacob

Valami mindjárt szöget üt az akuma fejébe
Kanda strikes back
Muyashi-perspektíva

Túl vagyunk az első negyedéven a D.Gray-Man-ben, ennek örömére egy filler rész jön. Nem kell megijedni, egész jóra sikerült.

Egy bizonyos helyen egy felvidéki erdőben furcsa időjárási viszonyok uralkodnak. Egymást váltják a kegyetlen hóviharok és a forró szélvészek. A háttérben talán egy innocence áll, az ügy kivizsgálását Allen és Kanda kapta. Lehet örülni, Kanda ismét a képernyőn. Bookman is szeretné még egy kicsit tanulmányozni Herbraska által az „idő elpusztítójának” nevezett Allent, így Rabi és a vén panda is csatlakozik a duóhoz. Kanda személyiségéből adódóan puszipajtás Rabival…képzelhetitek. Az unalmas vonatutat Rabi volt szerelmeiről szóló mérhetetlenül unalmas és összeszedetlen történeteivel próbálja elütni, aminek hatására nem csak a vele szemben ülő Allen, de a fél kocsival odébb helyet foglaló Kanda is elalszik. Allen jutalma egy egyedi arcfestés, Kandáé meg egy befont copf.

Megérkezve a helyszínre valóban farkasordító hideg és nullaméteres látási viszonyok fogadják a csapatot, heves havazás közepette. A hóban fekvő fiatal lánynak és apjának malaca volt, hogy ezek között a körülmények között is rájuk akadtak az ördögűzők megmentve őket a fagyhaláltól. Kanda persze az Elsődleges Irányelvet részesítette volna előnyben, így egyedül folytatja útját egy finderrel, míg Allen, Rabi és Bookman elviszik a két szerencsétlent egy közeli fogadóba.

Elda és apja az Élet Levelét kutatják. Egy régi legenda szerint aki nem természetes halállal halt meg, visszahívható az életbe az Élet Levele által. Állítólag Siegmund hirtelen haragjában megölt fiát ezzel a csodaszerrel támasztotta fel. Ahogy Eldáék közelednek az erdőhöz, melyről azt rebesgetik, hogy a Levelet rejti, úgy fordul az időjárás egyre rosszabbra. Egy nap a hóviharban eltévesztik az utat, és erejük fogytán a hóba rogynak. Életüket szerencsére néhány arra járó megmenti. Elda apja azonban nem bízik bennük, a jövevények talán szintén az Élet Levelét keresik. Elda apja nem jár messze az igazságtól.

Ha valamiről azt tartják, hogy képes feltámasztani a halottakat, abból sok jó nem sülhet ki. Legrosszabb esetben a Millennium Earl keze van a dologban, és azt még senki nem köszönte meg, ha valakit ő feltámasztott. Allen meg akarja kímélni Eldát az ő általa átélt tragédiától, és megpróbálja lebeszélni a Levél kutatásáról (ha mégis innocence áll a dolog hátterében, úgysem adhatja csak úgy oda), de ez csak olaj a tűzre, a lány apja most már biztos benne, hogy Allenék tudnak valamit. A két fiút ugyan előre engedi, de végig a nyomukban maradnak tisztes távolból. Este együtt ütnek tábort. A hajnali hidegben Elda elmeséli, miért is indultak útnak. Négyesben éltek együtt, az anyjával és az öccsével. Jacob tolószékes volt, és amikor tűz ütött ki a házukban, a fiú nem tudott kijutni, és bent égett. Rövidesen az anyja is követte. Elda kettesben maradt apjával, és a Levél keresésébe kezdtek. Elda nem hisz ugyan a létezésében, de követi az apját, és örül neki, hogy legalább van, ami értelmet ad az öreg életének.

Allen korábbi gyanúja beigazolódni látszik, amikor az erdőben három akuma támad rájuk. A harcnak egyértelműen nem Allen volt a hőse, Rabi és Allen erőfeszítései után még a hirtelen visszatérő Kanda belépője is szükséges volt az akumák megfutamításához. Az akumák élén egy újabb noah, az édesszájú Skin áll, aki láthatóan szintén nagyon keres valamit, és pocsék a modora.

U.I.: Új ending van. Negyedszerre végighalgatva nem is rosz, de a Snow Kiss-nek a közelébe sem ér. Well, talán majd a szintén várható új OP.

Hozzászólások:
Bárcsak Sigmund tényleg feltámasztotta volna Sinfjötlit, egyik kedvenc hősöm. :D
#1 | 2007.01.14. | írta: mufurc
Hozzászólás írásához jelentkezz be.