×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

D.Gray-Man 15. rész

2007.01.16. | írta: zdanee | téma: D.Gray-Man | 991 olvasás
Piggyback-ride
Yuu, ez a te családfád? *bumm* Ouch!
Favágómunka...

...az innocencevadászat.
>___<
Családi idill...

X___x
Extra Gekiganger 3!
Family Frost

Kedd este 7 óra 11 perckor a Nap alábukott a vatikáni Szent Péter Bazilika tornyai mögött és a sötétség leple takarta el a teret. Ugyanebben a pillanatban Rinali Lee kinyitotta szemét korházi ágyán és visszaemlékezett keserű gyerekkorára. Még mindig ugyanekkor Allen Walker szintén feleszmélt, és ráébredt, hogy barátja cipelte egész nap magatehetetlen testét.

Kanda és Rabi együtt indulnak tovább még a sötétség beállta előtt, Allen ötletét követve, miszerint ha a szél az innocence műve, elég ha a szél irányába mennek, hiszen nyilván onnan fúj, ahol az van. Sikeresen meg is találják egy jégbarlang közepén, egy ragyogó örökzöld babérfa alakjában, melynek azonban láthatóan jó védelmi rendszere van, az erős széllökésektől se Kanda, se Rabi nem fér hozzá. Megjelenik Elda apja is, aki azt hívén, hogy az Élet Levelére lelt, szintén a fához fut, csak hogy ő is felsüljön. Végül Kanda katanájával sikerül kidönteni, és Yuu magához veszi az innocencet. Elda apja azonban meg van győződve róla, hogy a fénylő gömb az, amit keresett, ami Jacobot visszahívná az életbe, de Rabi elmagyarázza neki, az innocencenek nem áll hatalmában feltámasztani a halottakat, a mese az Élet Leveléről csak pletyka volt (Siegmund sem támasztott fel senkit). A férfit ez nem győzi meg, és valljuk meg, Kanda nem az a fiú, akiben szó nélkül megbízol (Rabi meg láthatóan teljesen inkompetens figura).

A barlang szájánál a már ismerős 3 akuma várja őket. Elda apja kihasználva, hogy Kanda a csatára koncentrál, lefogja a fiút, az innocencet követelve, az akuma pedig (aki időközben magába olvasztotta 2 társát) odafagyasztja Kanda és Rabi lábát a talajhoz. Ekkor ér oda Allen Eldával és a finderrel, a sugárvetővel kiolvasztja barátait, és hárman kiosztják az akumát.

A vonatállomáson Allen elmondja Eldának, a szörnyetegek, akikkel küzdöttek, feltámasztott emberek. A lelkére köti, hogy soha ne hallgasson a Millennium Earlre, bármit ígérjen is. Az apukát meg kiosztja, hogy ahelyett, hogy a halott fia üldözésével tönkretenné magát és a lánya életét is, inkább örülne annak, amije van és szeretné Eldát két gyermeke helyett is.

Skinnek gyakorlatilag semmi szerepe nem volt a sztoriban. Viszont az a jelenet zseniális, ahol úgy tűnnek el Rhode-val a fa tetejéről, hogy kitakarja őket egy másik ág mozgása és mire előtűnnének, hűlt helyük.

Még mindig ugyanebben a pillanatban (Kedd este 7:11 pm)

TV Tokyo HQ Brainstorming
- Hoshino-sensei, miért szerepel Kanda olyan keveset a mangában?
- Err…izé…tudják, én nem igazán szeretem az ilyen mindenkit lenéző bishiket. Tudják, kis koromban a bátyám és a szomsz…
- De a nézők megvesznek Kandáért! Nézze meg, csak ezen a héten 300 hektoliter levelet, 500 hordó emailt és 3 palackpostát kaptunk a rajongóktól, hogy többet akarják látni a kedvencüket.
- De hát a sztori már meg van írva, most Crowley Aleister, a vámpír…
- Sensei, nálunk a néző az első! Ha mindenki Kandát akar, akkor oldja meg! Hagyják ki azt a vámpírt, elég negyedévente egy új szereplőt megterveztetnünk a grafikusokkal és gyártsanak le egy évadnyi Kandás részt. Majd esetleg 3 epizód múlva Allenék találnak egy félig döglött denevért egy fa alatt, és ha megcsókolják, kiderül, hogy elátkozott ördögűző, és emberré változik. Hű, milyen jól megy ez nekem! Hoshino-sensei! Ki van rúgva!

Nem tudom, mi zajlott le valójában, de gyanítom, hogy A: a Vatikán nem akarta kiteregetni a titkait, és most eltérítik a sorozatot, mint a_rab a repülőgépet B: a fejesek megint brainstormingoltak és elég mainstream animének ítélték a D.Gray-Mant egy filler évadhoz. Ugyanis azon vagyok kibukva, hogy a 16. rész is előreláthatólag filler. Megölni egy sorozatot 13 rész után liliomtiprás, nem?

/Update:

Úgy tűnik mégis beleférünk 52 részbe, legalábbis az ANN szerint. Ha ez igaz, akkor lehet, hogy ezek az epizódok már nem fillerek, hanem az alternatív történetszáll. Crowley meg benne van az OP-ben, úgyhogy tuti lesz egyszer.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.