×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

D.Gray-Man 19. rész

2007.02.15. | írta: zdanee | téma: D.Gray-Man | 1676 olvasás
Nosferatu vára
Jobb, ha hiszel a legendákban...
...mert vámpírok léteznek!

Felismeri?
Persze, Indiana Jones! :D
Ismerős szitu?

Vakok közt félszemű a király
Fokhagymafűzér, karó, kalapács, kereszt
A vámpír szeme

Allen egy romániai kisvárosba érkezik. Komiu beszámolója szerint Cross eltűnt (ez rá vall…), és Allent küldi, hogy felvegye vele a kapcsolatot. A kihalt porfészekben egy magányos ember fogadja a fiút az állomáson, majd a Rend egyenruhájának láttán világgá szalad. Alennek még meglepődnie sincs ideje, mert a fura fazon a falusiakkal tér vissza, és mire kettőt pisloghatna a fogadóban találja magát egy székhez kötözve. Georg (nem éppen román név…), a fura fazon elmagyarázza, hogy a várost egy vámpír tartja rettegésben, és eddig 9 áldozatot szedett a falu lakosai közül. A vámpír neve Baron Alister Crowley gróf, aki a falú fölött magasló várban él magányosan. A várból eddig senki nem jött ki élve, ki egyszer bemerészkedett.

Allent meglehetősen váratlanul éri, mikor a falu lakosai hirtelen leborulnak előtte, azt kérve, ördögűző lévén irtsa ki a vámpírt. Allennek ugyan nem ez a küldetése, és ezt próbálja is szóvá tenni, de a közhangulat kemény dolog… Miután jobb híján beleegyezik a dologba (jóllehet nem hisz a vámpírokban), felteszi a saját küldetésére vonatkozó kérdést is, egy csúf, kézzel rajzolt képet mutat Crossról, hogy megfordult-e a faluban. Legnagyobb meglepetésére Georg nemcsak felismeri a vonalak között az emberalakot, de ráadásul látta is már Crosst. A férfi megfordult a faluban, felment a várba, minden figyelmeztetés ellenére, és három nap múlva, amikor már éppen a koporsóját készítették, váratlanul megjelent sértetlenül, és közölte, hogy a falut az fogja megszabadítani a vámpírtól, aki hozzá hasonló jelvényt visel (egyszóval lepasszolta valakinek a Rendből).

Mivel a vámpírtörténet kapcsolatban áll Allen küldetésével, a fiú marad. Éjszaka a fogadóban akuma-támadás éri, megússza, de a jobb szemét ismét megsebesíti. Allen megmentésére megjelenik Rabi és Bookman az utolsó pillanatban. A falúban meglehetősen elszaporodtak az akumák, hogy erről a Vámpír-gróf tehet-e, vagy az Ezeréves, még titok.

Reggel Georg majd kiugrik a bőréből, a vámpírvadászok létszáma megháromszorozódott egy éjszaka alatt. Allen megpróbálja újra elmagyarázni, hogy ők akumákra specializálódtak, de Georg egy legyintéssel elintézni, ördög-vámpír egyre megy. Aznap este Rabi és Allen vámpírviccekkel ugratják egymást, miközben Georg és a falú vonszolja őket fel a hegyre a várba. Rabi szerint a vámpír akár akuma is lehet, de Allen ezt kétli. Minek szívna egy akuma vért? Diskurzusukat Georg szakítja félbe, felérkeztek a várba, ahonnan hirtelen kiront a vámpír és lecsap Georg egyik emberére.

A sztori újra beindult, ugyan pár részlet tisztázatlan maradt a Cross-arccal kapcsolatban, remélhetőleg hamar egyenesbe kerül minden az elvesztegetett filler-hónap után. Mivel a mangában ez a rész közvetlenül Rabi megjelenése után jön, tehát a társasággal van Rinali, és Allen még mindig vak, némi változtatást eszközölni kellett. Rinali kimaradása nem nagy érvágás, nem volt sok szerepe, de Allent újra meg kellett vakítani, amitől ez egy elég elcsépelt mozzanattá kezd válni. Néhány apróság még különbözik (a mangában a képet Crossról Georg rajzolja, ami felveti a kérdést, hogy létezik-e valaki a D.Gray-Man univerzumban, aki tud rajzolni?), de ha valaki egyszerűen kihagyja a 14-18. epizódokat, gyakorlatilag a manga vonalát követheti (és nem veszít sokat a kimaradó 5 résszel). Az anime tehát újra nézhető minőségű, úgyhogy a blog is újraindul.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.