×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

D.Gray-Man 16-17

2007.02.20. | írta: zdanee | téma: D.Gray-Man | 2705 olvasás
interYuu
Az Ezeréves Harcos
Harcos vs. Kanda

Kanda
Babszem Jankóék
Babszem Jankó leköti az ellenséget

Kanda "megközelíti" ellenségét
Kanda levágja ellensége karját.
Az Ezeréves Harcos utolsó percei

Az elmaradt 16-17. epizódok pótlására meghívtam a mai blogba beszélgetni a Fekete Rend Ördögűzőinek egyikét. Vendégünk különleges, emberfeletti képességekkel rendelkezik és megjelenése sem mindennapi. Fogadják hát kérem sok szeretettel Kanda Yuu-t!

Blog: Üdvözöllek. Szólíthatlak Kandának?
Kanda: Megkérném rá.
Blog: Tehát Kanda. Te a Fekete Rend egyik legjobbjaként számontartott ördögűző vagy. Megkérhetnélek, hogy beszélj egy kicsit magadról és a munkádról?
Kanda: Természetesen. 18 éves vagyok, 175 centi és 61 kiló, a vércsoportom AB. Szeretem a hajdinából készített tésztát, és a tempurát. Túl sok olyan dolog van, amit nem szeretek, hogysem felsorolhatnám. A Rendnél kora gyerekkorom óta tevékenykedem. A munkám az akumák kiirtása – bármi áron.
Blog: Értem. Elmagyaráznád esetleg nézőinknek, mi is az az akuma?
Kanda: Hogyne. Az akuma egy ördög, aki az emberek életével táplálkozik. Az Ezeréves Gróf teremtményei. Emberalakot ölthetnek, és hétköznapi embereknek látszanak. Bárki lehet akuma körülötted, a szomszédod, a házmester vagy a nagymamád, vagy éppen te magad.
Blog: Hát ez elég félelmetesen hangzik. Mit lehet tenni, ha valakiről kiderül, hogy akuma?
Kanda: Kapcsolatba lépni a Fekete Renddel, és bízni abban, hogy életben maradsz.
Blog: Ha jól tudom, nemrég érkeztél vissza egy küldetésedről. Mesélnél nekünk erről?
Kanda: Nem szívesen beszélek a Rend belső ügyeiről, de ezúttal kivételt tehetek. Jelentést kaptunk egy eltűnt személy kapcsán egy esetleges innocence-jelenségről, és…
Blog: Bocsáss meg, hogy félbeszakítalak, de megmagyaráznád, hogy mi az az innocence?
Kanda: Khm… szóval az innocence a Teremtő által a halandóknak adományozott fegyver az akumák ellen. Csak kevés kiválaszott képes ezeket használni, ők az Ördögűzők.
Blog: Köszönöm.
Kanda: Tehát jelentést kaptunk egy innocence-jelenségről, azaz valami természetfeletti rendellenességről. Egy gazdag ember lányát elrabolta egy, a helyi legendákban is szereplő ezer éves gladiátor. A gladiátort minden bizonnyal az innocence tartotta életben, és irányította, a lányt vélhetőleg a legendában is szereplő királylánnyal azonosította.
Blog: Ez egy kicsit ködösnek tűnik, királylányok és gladiátorok egy időben… Elmesélnéd nekünk is ezt a bizonyos legendát?
Kanda: Éppen arra készültem. Ezer éve élt egy gyönyörű de elég önfejű királylány, aki mikor eladósorba került, kikötötte, hogy csak a világ legerősebb emberéhez hajlandó feleségül menni. A kérők így is özönlöttek az udvarba, és sorban estek el a Királylány legerősebb katonájának keze által. Úgy tartják, hogy a lány soha nem akadt rá a világ legerősebb emberére és hajadonként halt meg betegségben. A katona viszont még ezer év után is keresi úrnője parancsára a világ legerősebb emberét, így aki belép a cirkuszának porondjára, megmérkőzik vele és megöli.
Blog: Érdekes történet. És találkoztál ezzel a bizonyos Ezeréves Harcossal?
Kanda: Három nap és három éjjel küzdöttem vele, kemény ellenfél volt. A harmadik napon mindketten megpihentünk. Sajnos ezen a napon akuma-támadás ért bennünket, én még nem voltam elég erős, de ő felvette velük a harcot. Szerencsére ekkor megérkezett az erősítés a Rendtől egy Babszem Jankó képében, és segített a harcosnak elűzni az akumákat és az elrabolt lányt kereső fejvadászokat. Én ismét összecsaptam a harcossal, mert nála sejtettem az innocencet, ami az egész felfordulást okozta, mindketten megsebesítettük egymást, csakhogy az ő sebe nyomban beforrt. Én még tudtam volna folytatni de a Babszem Jankóék elvonszoltak onnan.
Blog: Hogyan sikerült végül legyőznötök?
Kanda: Legyőznöm. Először megpróbáltuk meggyőzni róla, hogy a Királylány halott, így nincs értelme tovább harcolnia. Nem hallgatott ránk. Mint kiderült, jól sejtettük, ő bújtatta el a politikai házasság elől elszökő lányt, azt hívén, az ő úrnője az. Állítólag nagy a hasonlóság a két hölgy között. Visszavonultunk megtanácskozni a teendőket, és arra jutottunk, hogy az innocence a harcos túlméretezett kardja, az tartja őt életben és fogságban. Újra támadtunk, a Babszem Jankó elvonta a figyelmét és kifárasztotta, aztán én átvettem, a közelébe kerültem, és levágtam a kardforgató karját. Így a varázslat megtört.
Blog: Ha jól tudom, úgy kerültél kellő közelségbe az ellenségéhez, hogy felnyársaltattad a saját vállad vele. Ez elég merész húzás, és nagyon kockázatos, nem gondolod?
Kanda: Kockázat nélkül nincs eredmény, egyébként is inkább bízom a kardomban, mint az üres fecsegésben.
Blog: Köszönöm szépen, hogy mindezt megosztottad velünk, kedves nézőink, ő volt Kanda Yuu!

Kanda és a Babszem Jankó további kalandjait figyelemmel kísérhetik a D.Gray-Man című japán animációs filmsorozatban minden kedden este héttől.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.