×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Kanon (2006) 21. rész

2007.02.25. | írta: paTKany | téma: Kanon (2006) | 1509 olvasás
Úgy tud aludni, ahogy senki más.
Határozottan állítom, hogy ilyenkor ez a macska röhög magában.
Boobies.

O_o
Archeológiai rejtély. Mit keres egy rozsdás vödör az erdei úton?
Végre megvan Ayu fontos elveszett dolga.

A hónyulas eset háttere ki lesz fejtve a hátralevő részek valamenyikében.
SNOW BUNNY DIES.
CAKE DIES.

Már a harmadik részben kiderült, hogy Ayu keres valami nagyon fontosat, aztán néhány résszel később (a tizenkettedikben) az angyalka bábut is láthattuk, de csak most a huszonegyedik kapcsolta össze ezt a két dolgot. Továbbá eléggé szájbarágósan az is a tudtunkra lett adva, hogy maradt egy kívánság az angyalkában, és Ayu még azt is megjegyezte, hogyha nem a jövőbeli énje fog kívánni, akkor majd valaki más akinek szüksége lesz rá. Talán most már sejthető, hogy ki fog kívánni és kitől, csak egy kis emlékezetfrissítésre van szükség hozzá:
* Az egyik dolog amire emlékezni kell az a tizedik rész végén elhangzottak, de ezt már két bejegyzéssel korábban is írtam.
* A másik dologról viszont nem írtam még, mert amikor lehetett volna akkor az túl korai spoiler lett volna. Olyannyira korai, hogy még az első részben történt. Ugyan az első rész régen volt már, de a függőleges tengelye körül pörgő saját szárnyait kereső Ayu jelenet a felejthetetlen fajtába tartozik. Na annak a jelenetnek a végén van egy kíváló kamerabeállítás ahol a lenyugvó nap fénye kicsit elhomályosítja Ayu és Yuuichi alakját. Most a huszonegyedik részben szintén a lenyugvó nap fénye segített megvilágítani az időkapszulából kiemelt angyalka bábut. Ezt a két képet egymás mellé képzelve talán érthetővé válik az angyalkában rejtöző szimbolizmus, de az mindenképpen, hogy miért öltözködik Ayu úgy ahogy.

A másik ami történt a mostani epizódban az az, hogy hirtelen sebességet váltott a Nayuki fejezet. Az öt lány közül Nayuki története a legegyértelműbb, úgyhogy nagyon nem akarom túlmagyarázni, főleg, hogy a következő két rész úgyis mindenre választ fog adni vele kapcsolatban ezért inkább írok a rész végén bekövetkezett eseményről. Még csütörtök este az epizód bemutatása után pár órával felbukkantak a 4chan-on azok a valóságos autóbalesetekről készült youtube videók és animált gif-ek amelyekből a KyoAni dolgozhatott. Számomra mondjuk ez nem hatott az újdonság erejével, mert a KyoAni máskor is csinált már hasonlót. Viszont azt szeretném megjegyezni, hogy én is láttam már az orrom előtt 50-60-as tempóban haladó autókat összecsattani kereszteződésben. Ilyenkor a másodperc törtrésze alatt lejátszódik minden és nincs az az emberi reakcióidő amivel egy gyalogos el tudna kerülni egy felé pörgő járművet. (Szerencsére akkor és ott tőlem elfele borultak.)

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.