×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Kanon (2006) 23. rész

2007.03.11. | írta: paTKany | téma: Kanon (2006) | 1728 olvasás
Kaori is segített Nayukinak átlépni a holtponton
Valaki csinálja meg nekem ezt a képet 3D stúdióban! :)
Sawatari Makoto (az igazi)

"this is my /a/ face"

Itt valami kimaradt.

Vakargatom a fejemet rendesen a Kanon 23. része kapcsán, mert a KyoAninál úgy gondolták, hogy most a végén húznak merészet és változtatnak a történeten. Először is behozták a sztoriba az igazi Sawatari Makoto-t, Yuuichi első szerelmét. Róla nevezte el a rókáját Yuuichi (ha valaki nem emlékezne már a Makoto fejezetre). Másodszor pedig megvariálták Ayu és Yuuichi búcsújelenetét. Mindez persze nem baj, hiszen így nem lesz "repost" érzése az embernek amikor egy történet remakejét nézi. Ezekkel a változtatásokkal egyébként a KyoAni elérte azt, hogy egyetlen néző se jósolhassa meg biztosan, hogy Nayuki vagy Ayu vége lesz-e a 2006-os Kanonnak.

Ha én lennék a bukméker, akkor kb. a következő esélyeket adnám a végére:
1:2 Ayu
1:3 Nayuki
1:5 senki
1:25 Shiori
1:50 igazi Sawatari Makoto
1:100 Mai

A lényeg a lényeg, hogy Nayuki-t sikerült kirángatni az angstból, így újra lett erős támasza Yuuichinak, de ezúttal már nem egyoldalú, hanem kölcsönös alapon. Nayuki ezzel kapcsolatos mondata a 「これでお相子」 ("kore de oaiko") és ahogy Yuuichi kérdésére meg is erősítette 「お相子だよ」 ("oaiko dayo") bevonul a kedvenc Kanon idézeteim közé. Nem is elsősorban a tartalma miatt, hanem ahogy elhangzott. Külön maximális dícséret jár érte Kouda Marikonak, tökéletesen sikerült közvetítenie ezen egyszerű szavakkal is a jelenet nagyszerűségét.

Ayu rész végén elhangzott az álomról, a változó évszakokról és a kívánságról szóló szavairól majd következő blogbejegyzésben próbálok meg értekezni. De igazából érezni és átérezni kell most ezeket a szavakat, mintsem megérteni. A következő részből úgyis kiderül majd minden.

Még egy megjegyzés a résszel kapcsolatban. A búcsújelenet megvariálása miatt kimaradt valami olyasmi belőle ami a TOEI verzióban benne volt és én nagyon vártam, hogy írhassak róla. A tervem ugyan frankón füstbe ment, de így viszont bíztathatok mindenkit a TOEI Kanon megtekintésére is, ha másért nem is, de ezért az egy jelenetért mindenképpen.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.