×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Hidamari Sketch 8. rész

2007.03.16. | írta: paTKany | téma: Hidamari Sketch | 1197 olvasás
Miyako Picassot megszégyenítő munkája
I believe I can fly, I believe I can touch the sky I think about it every night and day, spread my wings and fly away...
Rózsaszín FTW!

Yuno szárnytechnikáján volna még mit csiszolni.
Kimerült az agymunkától.

yuriyuriyuriyuri
so moe i'm gonna die

Hétvége vagy tavaszi szünet lehetett, mert lazultak a lányok (Sae kivételével, de erről majd kicsivel később). A pihenőnap ellenére Yuno szeretett volna valamit rajzolni, csak nem jött az ihlet. Miyako aki beugrott hozzá javasolta, hogy rajzoljanak különböző témákról. A felmerült három téma a következő volt: macska, virág és kaja. Yuno maradt a realizmus mellett és rajzolt egy aranyos macskát, tulipánokat és egy tál rizst. Miyako viszont már többször bemutatta, hogy mennyire művész módon jár az agya összekeverte a témákat és egy szürreális "macskavirág tányérban" kombót alkotott.

A rajzolgatást Sae hívása szakította félbe, aki megkérte a lányokat, hogy ugorjanak be hozzá, de a hátsó ablakot használják. Miyakonak ez tökéletes felhívás volt keringőre, és bemutatta a sorozat eddigi legjobb mutatványát amin szénné röhögtem magam. Yuno szobája Sae-jé felett van, Miyako pedig a legrövidebb utat választotta. Kezével szárnycsapkodást imitálva hangos

TUDOK REPÜLNIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

kiáltással ugrott ki az erkélyről. Hogy lehet valaki ennyire zseniális idióta? Ráadásul itt még nem volt vége, mert amikor Yuno kirohant az erkélyre, hogy megnézze mi történt akkor már Miyako a fűben hanyatt fekve arról beszélt, hogy milyen gyönyörű a látvány onnan. A kék ég, a felhők, Yuno rózsaszín bugyija...

PAFF! A második könnyfakasztó poén egy percen belül. A Hidamari Sketch megalkotta a "szóbeli pantyshot" fogalmát, mert Yuno bugyiját csak Miyako látta, mi nézők nem. Pedig aztán Yuno is kénytelen volt a rövid utat választani, mert Sae direkt kérése volt, hogy hátulról jöjjenek.

Kiderült, hogy Sae nem csak hobbiból ír szerelmesregényeket, hanem hivatásszerűen foglalkozik vele. (Így már értem, hogy miért van faxgép a szobájában.) Bezárkózni pedig azért zárkózótt be, hogy elbújjon a szerkesztője ellől, mert nem halad a munkájával. Yuno és Miyako pedig arra kellettek, hogy menjenek el neki bevásárolni. Bevásárlás során útbaejtették a könyvesboltot is, hogy beleolvassanak Sae egyik munkájába, mivel sikerült kideríteniük az írói álnevét már korábban. Hazafelé menetben pedig összefutottak Hiroval is aki szintén Sae-nek vásárolt be, de ő kérés nélkül. Na igen, Hiro már ismeri Sae-t kívülről belülről, és tudja, hogyha nagy munkában van akkor szüksége lesz majd kajára ha végzett. De amikr visszaértek a hidamari házhoz akkor még javában dolgozott, úgyhogy csak hármasban ebédeltek.

Délután Yuno újból rajzolni próbált, persze továbbra is sikertelenül. Amelett, hogy Miyako is zavarkolódott mellette végig, még Yoshinoya-sensei is felbukkant, néhány keresetlen javaslattal arról, hogy mit is rajzoljon. :)

Aztán amint eljött az este és Sae kidőlt a fáradságtól újabb szép bizonyságát kaptuk Hiro és Sae "több, mint baráti" kapcsolatának. Ahogy Sae Hiro ölében fekve aludt...
...imádom az ilyen finom yuri subtle jeleneteket. (Zárójelben kicsit előreszaladva, a 10. részben volt aztán egy olyan jelenet ami eléggé egyértelművé tette a kétértelmű kapcsolatot a két lány között.)

Ja és még valami, az első részben volt ugye egy keresztrejtvény amit Miyako fejtegetett. Amilyen mázlista megnyerte a nyereményt amit most kapott kézhez.

Érdekességek a részből:
00:12 - plüssmacska arccal lefelé van a földön
00:27 - képvágás után már ugyanaz a plüssmacska arccal felfelé van fordulva

07:45 körül - könyvesbolt
A könyvesboltban volt néhány érdekes könyvcím a polcokon.
Pl.: "A Hidamari-ház rejtélye", "Valódi spoiler beszélgetések"

14:14 - Yuno email-t kapott egy barátjától, de a telefonja kijelzőjén láthattunk egy korábbi emailt egy bizonyos Shinbou-santól (新房さん). Az érdekessége ennek az, hogy sorozat vezető rendezőjének Akiyuki Shinbou-nak is ez a családi neve.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.