×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Bokurano 3. rész

2007.04.29. | írta: nls | téma: Bokurano | 1462 olvasás
A pusztulás képei
Tudom, mit tettél ezen a nyáron
Aggódó tínédzserek

A következő pilóta?
Otakujiisan és lánya újra együtt
Jaj, de gonosz

Nem egészen úgy halt meg...
Szomorú tínédzserek
Isa por és hamu...

... és akkor eljő a harmadik rész. *sóhaj* Szerettem volna megvárni a subot, de az sajnos egyelőre még nem elérhető, így megpróbálom röviden összefoglalni, mit okozott bennem a 3. rész. A leírást további részletekkel fogom bővíteni, ha kijön a a felirat. És ha lesz kedvem...

Szinopszis, vélemény

Nos, Waku nincs többé, ezt elég nyilvánvalóvá teszik ebben a részben. Az epizód néhány lényeges (?) momentummal foglalkozik. Az első a csata utáni döbbenet és bizonytalanság, szomorúság egy társ elvesztése miatt. Jun kézzel-lábbal bizonygatja, hogy nem ő volt. A második, hogy a srácok jól tudják titkolni, mi történt Wakuval, aki a csata után nem teljesen tisztázott körülmények között elhunyt az ominózus zakó következtében. Mindenki előadja az egyeztetett, színezett kis sztoriját a valamiért roppant barátságosnak mutatkozó nyomozóknak. Természetesen fingja nincs senkinek, mi van Wakuval. Jó fej volt, de hát jaj, nincs többet. Na erről ennyit. Ezután mindenki legközelebbi hozzátartozói a rendőrőrsre érkeznek, a srácokat hazaszállítandó. Igazából örülök, hogy láthatjuk őket, de tekintve, hogy a továbbiakban zérus közeli szerepük lesz 1-2 kivételtől eltekintve, nem ez volt a leghőbb vágyam az epizódot várva. Ezek után részesei lehetünk Waku hosszadalmas temetési procedúrájának és a gyászszertartásnak. Biztos, ami biztos alapon megtekinthetjük a srác elhamvasztott maradványait is. Mindenki szomorú, a jányok rínak, a fiúk komoly arcot vágnak, a szülők meg oda vannak. Nade... közben kiderül (legalábbis a mangában kiderül, és amennyit értek a filmből, onnan is), hogy Waku már azelőtt eltávozott az örök lolimezőkre, hogy vízbe fúlt volna vagy egyéb módon halálát lelte volna. Oh, WTF? No, ez azért már valami. Talán itt valami sokkal doomosabb van a háttérben, mint holmi óriásrobotok vezérlése gondolattal, és a világmegmentőnek járó érmék beszedése. Időről időre láthatjuk még a pilótafülkében fel-alá röpködő (és valószínúleg gonosz terveket szövögető) Koemushit is. Köszönjük, szeretjük őt, de nem így. Ahhoz nem elég baljóslatú a megjelenése, hogy komolyan vegyük. Ja, és még valami. A mangában csak sokkal-sokkal később megjelenő esemény, hogy Komo a rendőrtiszteknek és az apjának (magas rangú katonatiszt, talán ezredes) beszámol a történtekről, a nagy robotról és az hozzá kapcsolódó sztoriról. Kár volt ezt elsietni. Hogy ez hogyan görgeti tovább az animét, az még számomra rejtély, de remélhetőleg a következő részben már megsejthető, hogyan szeretnék továbbvinni a történetet. Mert ez most - akárhogy is nézem - egy filler volt, amelyben azért történik egy-két lényeges dolog, és ha minden igaz, a következő pilóta személye is világossá válik az epizód végén: Kodama.

Eltérések a mangától

Nos, vannak ilyenek, pontosabban ebben a részben csak ilyen van. Amit sajnálok kicsit, az a már említett, és véleményem szerint elsietett beszámoló Komoéknál. Ha már itt tartunk, Komo apja egy roppant kemény, érzelmeit - főleg lánya irányában - kifejezni szinte teljesen képtelen apa szerepét kapta a mangában. Itt először azt hittem, hogy nem is az apjával beszél a lány, annyira megváltoztatták a karaktert. Kár volt érte... Ehhez kapcsolódik egy emo kis sztori is, amit remélem, még megkapunk, mert véleményem szerint roppant fontos momentum, főleg a majdani karaktersztorival összefüggésben, melyeknek sorában Komoé talán a legjobban kidolgozott, mégha oly csöpögős is. Jó lett, na. A többi eltérés mind animés találmány, a hosszadalmas temetési procedúra, gyász, találkozás a hozzátartozókkal, etc, mindent felsorolni fölösleges. Ezek az események - különösebben a hosszadalmas gyászolás - talán fölerősítik néhány későbbi fontos mozzanat jelentőségét, esetleg kontrasztot képeznek, meglepetést előkészítenek... vagy szimplán csak fillerek. Esetleg levegővételnyi idő a stúdiónak a "Na most hogyan tovább?" kérdés megválaszolására.

Ma este, a következő részben talán kiderül.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.