×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

iDOLM@STER Xenoglossia 22. rész

2007.08.28. | írta: paTKany | téma: iDOLM@STER Xenoglossia | 1489 olvasás
"Nem lesz semmi baj Mami."
Iorit a pilótafülkéből rángatták ki.
Yukiho ledöbbent Chihaya őrült reakcióján.

This is my secretary.
Yasuhara-sensei vajon milyen célra tarthatta az orvosi laborban azt az ütőt?
BUMP

Naraba volt az egyetlen akit PWNoltak az támadók közül.
Josephnek sokkal jobban ment.
Szívmelengető jelenet.

Saku átvette az irányítást a bázison és kirúgott mindenkit. Marcona rohamosztagosokat ültetett a szép fiatal lányok helyére, hogy átkozódna meg...

Mondjuk annyi haszna volt a dolognak, hogy láthattuk végre hétköznapi ruhában (ugye a fürdőruha és a cosplay már megvolt korábban) hétköznapi munkát végezni a földi személyzetet. Mindenesetre ha szükségem lenne titkárnőre akkor Chikakot választanám. :) Na persze nem bírták sokáig, úgyhogy gyorsan meg is született a terv a bázis visszavételére. Eddigre Haruka is visszanyerte a korábbi énjét, sőt ő volt az aki Yayoival beolvastatta a titkos üzenetet a rádióba, hogy a bázison maradt Futami ikrek és Yasuhara-sensei elő tudja készíteni nekik a terepet az üzenet alapján.

Vicces volt ahogy a harcedzett rohamosztagosokat lealázta Yasuhara-san egyetlen baseballütővel felszerelkezve. A bázis visszavételére indított leánykommandós akció meglepően könnyen sikerült végül. Túlságosan is könnyen. Saku előre láthatta, hogy ez lesz, úgyhogy könnyen fújt visszavonulót. Ami jobban bosszantotta az az, hogy nem tudták bemérni Karasu helyzetét, amikor a legújabb zsaroló üzenetét küldte a Mondenkindnak. Saku végül egyedül maradt a hídon, hogy egypár keresetlen szóval megvárja Joseph-t. Saku mondandójának a lényege az volt, hogy az アウリン (aurin vagy auryn?) pusztulást fog hozni a világra.

Nem teljesen értem a részleteket, de kb. azt sikerült kivennem az eddigiekből, hogy az iDOLok együtt tudják okozni az aurin-t (ez volt az amit Tempestas is megpróbált). Saku és a Mondenkind felső vezetése szerint ez az amit nem szabadna megengedni. Amit nem értek az az, hogy miért?
Két lehetséges ok is kínálkozik:
1. A "kapaszkodom a székembe" változat. Az aurin során eltűnnének a gyűrűk a föld körül vagyis nem lenne többé szükség a Mondenkindra.
2. Az "emberiség nem érett még meg az űrutazásra" változat. Imber egyszer már megmutatta Harukának a saját szülőhelyét és a 19. részben a beszélő macskaszobrok is kotyogtak valamit a "kalickába zárt madárról". Ebben az esetben az aurin során valami portál/féreglyuk/csillagkapu nyílna megnyitva az utat a földlakóknak a galaxisban való utazgatáshoz.
Nemtom mi lesz, még az is lehet, hogy ezek közül egyik sem, de már nem sok van hátra ahhoz, hogy ez kiderüljön.
A Turiavita célja valamennyivel tisztább a szememben, nekik azért kell mind az öt core, mert úgy tűnik, hogy mindegyikre szükség van a mischling előállításhoz.

Még két dolgot meg kell említeni a részből.
Az egyik Iori poénja arról, hogy "masni nélkül a hülyemasnis egyszerűen csak egy hülye". Haruka nem tolerálta.
A másik pedig Chihaya elmeállapotának a romlása. Yukiho véletlenül hozzáért egy ujjal Imberhez, amit enyhén túlreagált Chihaya. Nem lesz ennek jó vége.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.