×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

iDOLM@STER Xenoglossia 23. rész

2007.09.04. | írta: paTKany | téma: iDOLM@STER Xenoglossia | 2566 olvasás
Ami és Mami Tempestast élesztgetik.
MEGÖLÖM!
Enyhén elment már a józan esze Chihayának, élvezte, hogy pusztíthat.

A shinjukui ingatlantulajdonosok nem fognak ennek örülni...
Ezt neked Hiems!
A kis-Epimetheusok el lettek párologtatva.

Ott köpi! Ott köpi!
Watashi anata ga SUKI DESU!
Lovey-dovey couple.

Mivel a zsarolás nem vezetett eredményre ezért a Turiavita az "akkor elveszem erővel" módszerhez volt kénytelen fordulni. Már a legelső rész kapcsán kifejeztem aggályaimat a Mondenkind bázis elhelyezkedésével kapcsolatban ami most is gondot okozott. De valamiért a japánok szeretik lerombolni a fővárosukat a történeteikben...

De legalább Karasu humánus volt, megvárta amíg kiürítik a várost és csak azután adott parancsot a támadásra. Humánus a fenét miket írogatok itt össze, a helyes taktikai lépés az azonnali támadás lett volna, csak nem tehette meg. Fel kellett szerelni ugyanis Imbert egy bunkerpusztító fegyverrel. A Turiavitának a core-ok kellenek, márpedig azt úgy tudják a legkönnyebben megszerezni ha a földfelszínről elpusztítják a Mondenkind bázist annak teljes személyzetével majd utánna kiássák a romok alól a core-okat. Így tiszta munka. Ugye az iDOL-ok alkalmasak lennének alapkiépítésben is arra, hogy lefúrják magukat a bázisig, de az azért nem jó, mert a lentiek már bizonyították (ld. 15. rész), hogy el tudnak bánni egy iDOL-al. Ezt tehát el kellett kerülni és csak úgy lehetett, ha felszerelik azt a gravitációs hullám irányító/erősítő izét Imberre, amivel a földfelszínről is képessé válik a mélyben fekvő bázis lerombolására. Na így maradt idő a város kiürítésére és Nebula felkészítésére is. Sőt Ami-nak és Maminak sikerült felélesztenie Tempestast is a tetszhalott állapotából. Ugyan robottestet már nem tudtak építeni köré, de arra alkalmassá tették, hogy ki tudja adni magából azt a hangot amitől a többi iDOL shutdownba megy.

A Turiavita taktikája egyszerű és világos felépítésű volt. Yukiho Nubilummal és Makoto Hiemsszel lerombolja a kijáratokat (mint ex-Mondenkind alkalmazottak, tudják jól hogy hol vannak) csapdába zárva ezzel a Mondenkind iDOL team-et. Aztán jön Chihaya Imberrel és megadja a végső csapást.

Még az akció előtt Makoto feltett egy kérdést Yukihonak, hogy lemérje az eltökéltségét: "Ha Amami felbukkan, mit fogsz tenni?". Yukiho válasza szilárdan eltökéltnek (vagy mégse?) hangzott: "MEGÖLÖM!". Ajajj...

Nos, nem kímélték Tokiót. Chihaya, hogy demonstrálja az új fegyver erejét ő is beszállt az egyik kijárat lerombolásába. Az eredmény: sikerült Shinjuku-t a földdel egyenlővé tennie. De Yukiho és Makoto sem fogták vissza magukat, úgyhogy rövid idő alatt sikerült saját bázisukba foglyul ejteniük a lentieket. Persze volt már kialakított haditerve az ellenakcióra a Mondenkind-nak csak az alkalomra vártak. Ez az alkalom pedig akkor jött el amikor Makoto a saját régi otthonát készült lerombolni és megingott a keze egy pillanatra. Ekkor rontott rá a föld alól Iori Nebulával.

Egy a korábbiaknál sokkal eltökéltebb Iorit láthattunk ezúttal, végre sikerült a 100%-os összhangot megvalósítania Nebulával. Makoto nem adta könnyen magát és még egy rakat kicsi-Epimetheus is a segítségére sietett, de ezúttal nem volt esélye. Iori gyorsan kiiktatta őt és a robotkaseregét, mivel sietnie kellett. Az igazi célpontja ugyanis Chihaya volt. A Mondenkind taktikája arra épült, hogy Nebulának le kell fognia Imbert addig amíg Haruka és az ikrek az egyik földalatti folyosón a közelükbe nem érnek Tempestas core-jával majd a hangot kiadva leállítják az iDOL-okat aztán a felszínre valahogy kijutva sértetlenül visszaszerzik Imbert. Jó terv volt, ráadásul sikerült Harukáéknak egy olyan folyosót találniuk ami kivezetett egy a harc közben keletkezett kráterbe és így a szabadba. De mégse jött be, mert azért annyi eszük volt Karasu-éknak is a legutóbbi eset után, hogy olyan berendezést építsenek Imberbe ami kiszűri ezt a shutdown jelet. Így aztán a jókis haditerv csúnyán visszaütött, mert Nebula leállt, de Imber nem. Így Chihaya szabadon csinálhatott gyakorló homokzsákot Nebulából. Auch.

Úgy látszott minden elveszett, de ekkor valami igazán felejthetetlen dolog következett. Az utóbbi pár év egyik legfurcsább de egyben a leghatásosabb szerelmi vallomása. Haruka mindennemű habozás nélkül és jó hangosan szerelmet vallott Imbernek.

Truly E P I C.

És Imber ELFOGADTA! Még most is Chihaya megdöbbent zombi arcán röhögök ahogy Imber messzire köpi cockpitestül...

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.